• (bkz: newretrowave) kanalında muazzam yabancı örnekleri ile bu detaylar anlaşılabilir
  • (bkz: roland tr 808)
  • baterinin tokatlanır gibi sesler çıkardığı esnada, yine baterinin "çap çatap tı çap çapa çapa" gibi benzeri gizli hayvaniliklerle kullanılıyor oluşu. kendine has bir zil, davul sesleri var ve dikkat ederseniz bu eserlerin çoğunluğunda bu sesin ana ritmlerden birini oluşturduğunu göreceksiniz.
  • genel konuyu müzik olarak düşünsene; her dalda mükemmel sanatçıların var, yıllarca efsane diye anılacak türden sanatçılar. jimi hendrix, pink floyd, eric clapton, acdc, metallica, guns 'n roses gibi tüm dünyaya yayılmakta olan gruplar, adamlar var ve hepsi başarılı. kayda değer müzik yapıyor. bu, bu dönemi özel kılıyor işte. efsane ekipler var ortada ve hepsi son demlerini yaşıyor eserlerinde. bazıları ölse bile kalanların işleri ustalık eseri gibi parıldıyor ve bir döneme yol veriyor. hatta öyle bir ustalık dönemi ki müzik işinde dünya 10-15 yıl falan sonra daft punk diye bir şeyi koyacak ortaya. edm, pop gibi elektroniğimsi işler de gayet iyi yerlerde aynı zamanda. self control gibi eserlerin de oluyor.

    80'ler oluyor da 90'lar neden öyle olmuyor denilirse bence sebebi şu ki bu dönem biraz daha elektroniğe adapte olma dönemi gibi. hepsi işini yaparken bir yandan yeni döneme, yeni hayat tarzları, elektronik dünya ve teknolojinin kapalı alandaki ilerlemesine, hayatımızda yer edinmeye başlamasına merhaba diyor. ve bence bu adaptasyon sürecini herkesin başarılı tamamladığı söylenemez.
  • pixies, sonic youth, hüsker dü, my bloody valentine, cocteau twins, jesus and mary chain, the cure, the smiths, the fall, violent femmes, swans, new order, the wedding present, big black, dinosaur jr, wipers, mission of burma, josef k, orange juice, r.e.m, sugarcubes, talk talk, black flag, bad brains, minutemen, stone roses, marine girls, c86 compilation, the beat, vaselines ve daha aklıma gelmeyen nice isimler.

    eğer bugün dry cleaning, black midi, idles, goat girl, black country new road, metz ve daha nice grubu dinleyebiliyorsak bunu 80'lere borçluyuz. kimse unutmasın, 80'ler kendi döneminden sonraki müziğin en az 50 yılını inşa etmiştir.
  • farkli tarzlarin da ayni oranda populer ve onde olmasi

    80'lerde pop zaten zirveye cikiyordu, rock muzik hala onemliydi ve hip hop kendini gostermeye baslamisti..
  • 80'ler ve 90'lar benim için müziğin altın çağıdır. rock müziğin en iyi eserlerinin çoğu bu yıllarda çıktı. guns'n roses, metallica,bon jovi gibi efsane gruplar kuruldu. aerosmith'in en iyi albümlerinden biri bu yıllarda çıktı (bkz: get a grip). smeels like teen spirit gibi efsane bir şarkı bu yıllarda çıktı.
    2000 yılından itibaren ise maalesef birkaç detay dışında sadece çöküş var.
  • (bkz: h3000)
    (bkz: stereo chorus)
  • bir müzikte olması gerekenlerin hepsi en iyi şekilde o zamanlarda tavan yaptı çünkü. şu bir gerçek ki zaman geçtikçe farklı müzik türleri türemek zorunda kalacak çünkü yapılacak her şey yapılmış olacak.

    o varyasyonların hepsi dolu dolu kullanıldı harcandı 80'lerde ve 90'larda. çok da iyi oldu.

    ek olarak biz sadece eski şarkıları değil, onları ilk dinlediğimiz zamanki anılarımızı arıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap