• http://www.81ilimiz.com/ adresine konuşlanmış, 10 dakikada 81 ili hatırlamanızı isteyen site. 10 dakikanın sonunda sayamadığınız illeri de size gösteriyor. 10 dakikada 53 ili hatırlayabildim sadece.
  • 10 dakikada 58 il hatırlayabilmemden mütevellit ortaokul çağlarına dönüp tekrar coğrafya çalışmam gerektiğini anlatan websitesi. kişinin kendini denemesi, boyunun ölçüsünü alması açısından da ayrıca faydalı.

    zamanın ötesinden gelen edit: haklısınız, 58 çok az olmuş, ben olsam ben de ayıplardım. ama üzmeyiniz tatlı canınızı, söz çalışıcam coğrafya, en az 73 çıkarırım bi sonrakinde, bak valla.
  • 66 adet şehirle tamamladığım yarışmadır. işin ilginci kendi memleketimi yazmayı unutmuşum. heyecandan herhalde*
  • içel, izmit, adapazarı ve antakya'yı ilden saymayan site.

    edit : arkadaşlar uyarıyor, "onlar zaten il değil merkez ilçe" şeklinde. türkiye siyasi haritasındaki parantez içinden bu kanıya varıyorum. ilkokul 3'e giderken aldığım orta atlas'ı arattırmayın bana.

    işin esprisi bir yana içel'in il plaka kodunun 33 olduğunu hatırlatır, mersin'in plaka kodunun kaç olduğunu sorarım.

    edit2 : içel, izmit, adapazarı, antakya'yı isim şehir oyununda kabul etmeyenin alnını karışlarım.

    nihai edit : anamuhalefet, lupus, jormungand, tm 100 series, drink the stars, kafamkaristi, blithe, arch101, brc, farnissorus gibi bisi, portakal kabugu receli, a clockworkorange, 386 dx, elcezire exclusive, traktor, hosaf suyu sevmeyen esek, blackshadow, descard, boilteau ve redstreak' e bilgilendirmeleri için teşekkür ederim ama dünya küçük. yarın öbürgün bir yerde isim-şehir oynarız ve ben içel yazarım, kabul edilmez. o zaman my brute'imden ödünç aldığım ıslak meşe odununu masanın altından çıkarırım.

    ama yine de bütün gün mecliste, sandalye tepesinde bizler için çalışan vekillerimizin çıkardığı kanuna gözatmakta yarar var.
    (bkz: #7442209)
  • 71 il hatırladığım ve bana b ile başlayan illerle ilgili bir sorunum olduğunu gösteren site.
  • sitede "en çok unutulan iller" gibi bir istatistik tutulsa iyi olabilir. gözlemlediğim kadarıyla adıyaman başa oynuyor. haydi adıyamanlılar, siteye girin ve yiğit ocağı kültür beşiği adıyaman'ın unutulmadığını ispatlayın.
  • 68 ili 4 dakikada bildiğim site. geri kalan 6 dakikada ise haritaya mı baksam acaba diye tereddütte kaldım, ama bakmadım. geri kalan 13 ili ise uğursuzluk olarak varsayıyorum ve artık gitmemem gereken yerler arasındalar.
  • 82 il bularak rekoru yenilediğim oyun.
  • il yapılacak bir yeni ilçe ile tarihe gömülecek olan site. 82ilimiz 83ilimiz.com u da almışlardır inşallah.
  • friends'in "tow chandler doesn't like dogs" adlı 7. sezon 8 .bölümünde geçen oyundan esinlenilmiş gibime gelen site.

    --- spoiler ---
    chandler'ın işyerinde öğrendiği oyun şöyleydi; 6 dakika içerisinde tüm 50 amerikan eyaletini yazmaları gerekiyor. ross bunun "insanely easy" olduğunu iddaa ettikten sonra zorlanınca
    (o gün şükran günüdür) yemeğe kadar bitireceğine dair chandler'la iddiaya girer. gün içinde 49 tane bulabilir. bölümün sonunda gece yarısı chandler'ın kapısı çalar. gelen ross'tur. o andan sonraki diyalog şu şekildedir:

    r: delaware... (ağlamaklı) delaware..
    c: allright
    r: i want my turkey now!
    c: you got it
    c: (listeye göz atar) you got nevada twice
    r: i know. (hindiyi yemeye başlar)

    joey ise yine tek bir replikle bölüme damgasını vurur;

    j: say hello to the new champ of chandler's dumb states game?
    r: wow, how many have you got?
    j: 56
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap