• 81000314 nolu hata kodu, büyük oranda microsoft serverlarından kaynaklansa da, denenebilecek kullanıcı tarafı çözümü, start->run içine "regsvr32 softpub.dll wintrust.dll initpki.dll rsaenh.dll mssip32.dll cryptdlg.dll" yazmaktır, tırnaklar olmadan.
  • son wlm güncellemesinden sonra msn sunucularından ziyade, wlm'nin kendisi yüzünden ortaya çıkan hata mesajı kodu. zira wlm bağlantıyı kullanmaya tenezzül etmiyor bile, direkt olarak bağlanamadım diyor.

    çözümü şu şekilde:
    x:\windows\system32\drivers\etc klasörünün altındaki hosts dosyasını açın ve en sona:
    "65.54.239.80 messenger.hotmail.com" satırını ekleyin (tırnaklar olmayacak, fakat çok istiyorsanız tırnakları da dahil edebilirsiniz. benim için fark etmez).

    sorun büyük ihtimalle çözülecektir. valla bak. ben yaptım oldu.

    dipnot: messenger.hotmail.com adresine attığım pingler havada kalıyor. fakat bunu bu dosyaya eklediğimizde nasıl oluyor da wlm bağlanıyor halen çözebilmiş değilim. zaten microsoft'un yaptığı şeyleri anlamak güç. bir güç var ama yamuk sanki.
    dipnot2: oluşabilecek yamuklukların sorumluluğunu kabullenmiyorum. riskli olabileceğini bilerek kullanın. dosyanın mutlaka bir yedeğini alın.
    dipnot3: ip adresi, messenger.hotmail.com'un ip adresidir. güvenmeyenler messenger.hotmail.com adresine ping atabilirler. mess.be isimli siteden alınmıştır.
  • uzuncası;
    genelde masaüstündede bulunan internet explorer iconun da sağ tıklayıp internet özellikleri seçildikten sonra, bağlantılar bölümüne girilip ayarları seçtikten sonra "otomatik yapılandırma komut dosyası kullan" kutucuğunu tıklayıp adres bölümüne arkadaşlarımızında öngörmüş olduğu 4.2.2.1 yazılır ve bu dertten büyük bi olasılıkla kurtulunur.
  • (bkz: 80072ee6)
  • alinan gonderilen byte miktarini msn mesengerin begenememesi durumudur.messenger erekte olamaz bir ba$ka deyi$le.
  • ekran cozunurlugunu begenmeyen msn messenger hata kodu.
  • tusa basma hiziniz yetersiz anlamina gelen msn messenger kodu. daha seri olalim lutfen.
  • bedavaya yuksek erisilebilirlik bekliyorsunuz, varsayimlarinizi gozden gecirin veya gaim falan kullanin hata kodu.
  • istedigimiz anda kapariz, istersek hic acmayiz ama acacak olursak eger sizi tam orada beklerken bulacagimizi biliriz hata kodu. msn gunluklerinden ...
hesabın var mı? giriş yap