• tim burton diyince akan suların durduğu bünyeler için ilaç gibi gelen, belki de yıllar sonra ilk defa bir film için heyecanlanıp sabırsızlıkla bekleme hissini o eski masum haz ve merakıyla tattırmayı başaran filmdir. heyecanla bekliyoruz.
  • trailer'ının sonuna doğru çalan şarkı coheed and cambria adlı gruptan welcome home adlı parçanın girişidir.
  • gözlemlediğim kadarıyla teaserın başı-sonu-ortası-üstü-altı farketmeden tamamında tek bir şarkı olarak welcome home çalmaktadır, sadece şarkı değişik yerlerinden kesilmiş kolaj çalışma gibi ayrı sahnelere uygunluğuna göre yerleştirilmiştir.
  • 11 dakika 45 saniye boyunca kulağınıza, devamında ise vücudunuzun her yerine tesir eden daturah şaheseri
  • shane acker'in oscar'a aday kısa animasyonu. tim burton 9/9/9 da sinemaya gelecek uzun metrajlı halinin yapımcsı. yönetmen hala shane acker. kısa animation ve uzun metrajlı filmin trailerını seyrettim.

    --- spoiler ---

    kısa filmde karakterler işaretlerle ve ifadelerle anlaşıyor. bu aşırı yaratıcı ve göze hoş gelen olay uzun metraj filmde uygulanması aşırı zor ve tahminimce seyirciyi sıkabileceğinden yok.

    --- spoiler ---

    ama yinede şu anda en çok merakla beklediğim film "9" dır.
  • tim burton'un yanına bir de day watch ve night watch gibi 2 şahaserden tanıdığımız timur bekmambetovun katılmasıyla tadından yenmeyeceğini düşündüğüm animasyon. fragmanda gördüğüm makinalarthe matrix revolutionsdaki makinelerle war of the worldsdekilerin karışımı gibi geldi bana. çok acaiyp bişi olucak belli ki. heyecanla bekliyoruz. bir de şu tim burton'un çubuklu kıyafet takıntısını çözebilsem, adamın alamet i farikası oldu adeta.

    http://www.apple.com/trailers/focus_features/9/
  • turk sinemasinin en basarili filmlerinden bir tanesi kurgusuyla, senaryosuyla ,seyirciye birakilmis anlamiyla izlenesi ve hatta bir kac kez durdur basa al yapilasi film.(dip not : oyuncularin sahane performanslarida filmi daha da yuceltmistir o ayri.)
  • tim burton'in ne yonetmenligini ne de senaristligini ustlendigi animasyon. shane acker'in 2006 oscar adayi short animated filminden turetilen uzun metrajli yapimdir ayrica.

    kisa metrajli filmi youtube'dan rahatlikla bulabilirsiniz. fena degil ama iste o kadar, ölüp bitemedim maalesef. tim burton bu 10 dakikalik hikayede bizim goremedigimiz cevherler kesfetmis olacak ki acker'a "gel beraber bi berber dukkani acalim" demis.

    uzun lafin kisasi tim burton'in sadece yapimci olarak destekledigi bu projeden cok da umutlu degilim.

    edit: ama yine de diyorum ki fragman pazarlama harikasidir. finaldeki muzik nasil guzel de gitmis be yaw. belki de butun tahminlerimi yalayip yutarim, hadi insallah...
  • dokuzuncu nesil yazar.
  • insanı rahatsız eden, geren müzikleri ve de ali poyrazoğlu'nun, fikret kuşkan'ın ve cezmi baskın'ın oyunculukları ile uzun süre hatırlanacak ümit ünal filmi.

    hikayeyi bilip tekrardan izleyince insan aklının karanlık köşelerini göstermesi sebebiyle iç karartmasına sebep olabilecek bir filmdir ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap