• washington university in st. louis'de gerçekleştirilecek olan 2. başkanlık tartışması olacak.

    abc'den martha raddatz ve cnn'den anderson cooper bu tartışmanın moderatörlüğünü yürütecek. özellikle anderson cooper'ın hillary tarafgirliğiyle ilgili ciddi şüphelerim bulunuyor. bakalım nasıl bir etkisi olacak tartışmaya, bunu göreceğiz.

    ilk tartışmadan farklı olarak, soruların yarısı orada bulunan seyirciler tarafından yönlendirilecek. adetullahtandır, buradaki seyirciler de kararsız seçmenlerden müteşekkil olacak. bu açıdan çok önemli. çünkü bu tür münazaraların asıl rengini belirleyen şey, kararsız seçmenin sorduğu sorulara başkan adaylarının yaklaşımı ve tonlamasıdır.

    yine cnn, fox news, vb. pek çok televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanacaktır. önceki debate gibi bu da doğu amerika saatiyle saat 21:00'de, türkiye saatiyle gece 4'de yayınlanacak.
  • bir town hall munazarasi olacaktir, 2012'deki town hall'da, onceki ilk munazarada agzina saglam tekme yiyen obama sansini dondurmus ve romney'i altetmisti.
  • kaset skandalından sonra trump'ın varını yoğunu ortaya koyacağı debate.
    diğer yandan clinton da, eline geçen fırsatı en iyi şekilde kullanarak öldürcü darbeyi vurmak için uğraşacak.

    yayın saati : türkiye saatiyle 10 ekim, saat sabah 4
    orjinal dilinde şurdan takip edilebilir.
    ilk münazara trt haber ve ntv'de simultane çeviri ile verilmişti ama şu an yayın akışlarında münazara ile ilgili bir program gözükmüyor.
  • merakla beklenen ikinci münazara. son yaşananların üstüne fazlasıyla sert bir tartışma ortamı bekliyorum. bakalım bu tartışmayı kim kazanacak.
  • bu münazara öncesinde cnn america, donald trump'ı seçtirmemek için elinden geleni yapıyor resmen.

    bugün donald trump'ı çok zor ama çok zor bir gece bekliyor.

    not: az önce trump, uçağı ile münazaranın yapılacağı yere iniş yaptı.
  • trump'ın üstünde doğal olarak bir baskı var. genellikle savunma konumunda olacağı kesin gibi. münazara iki şekilde seyredebilir:

    a) hrc son bir haftadaki konular üzerinden trump'ın üstüne gidebildiği kadar gider. trump bill clinton'ın zamparalıklarıyla karşılık vermeye çalışır. bunu ben öngörebiliyorsam hrc ve ekibi de elbette öngörebilmiş ve buna nasıl karşılık vereceğini düşünüp taşınmıştır. gol olur.

    b) biraz çılgın bir tahmin ama bu kurt karıdan beklerim. bu malum olayları hedef şaşırtmak için yapmış gibi olabilir gibi geliyor. münazaradan önce bu pussy mevzusunu ortaya çıkardılar. halbuki miss piggy olayını münazarada çıkarmış, ertesi sabah konuyla ilgili reklamlar yayına girmişti. yani tamamen hazırlıksız yakaladılar donald'ı. bu sefer münazaradan önce bu kozun oynanması şundan olabilir: trump münazaraya bunlara cevap vermeye hazırlıklı gelecek, ama o da ne, clinton tamamen farklı bir konudan vurup hazırlıksız yakalayacak. gol olur.

    yani hillary'nin korkacağı pek bir şey yok aslında, herkesin gözü trump'ın üstünde.

    tabi münazaradan sonra online anketlerde yüzde 80 falan trump kazandı çıkacak, bizim donaldcı yazarlar da gelip "trump kazandı ama medya söylemiyo" diyecekler, sonra bir bakmışsın "galip" donald ile hrc arasında anketlerdeki fark hrc lehine biraz daha açılacak. tıpkı geçen münazarada olduğu gibi.
  • 2016 baskanlik munazaralarinin 2.cisi olacak. ilk munazarada daha ustun taraf clinton idi. eger bu munazarada trump ustunluk saglarsa isler kendisinin lehine donebilir, birkac gun once kadinlar aleyhinde cikan ses kayitlarina ragmen. clinton ustune ozellikle mailler ile ilgili gitmesini bekliyorum.

    gece 4'te youtube uzerinden canli takip edebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=frli2sq0ueg
  • trump'ın bilerek sızdırdığı tape sonrası, clinton'a sağlı sollu giriştiği münazara.
  • gene beni uykusuz bırakmış debate.

    lan yarın sabah nasıl kalkıp işe gideceğim ben?

    yıllardır futbol taraftarlarına demediğimi bırakmazdım bu bağımlılıklarından dolayı, ama bizimki de aynı bok işte.

    4 yılda bir oluyor bu nane ve 2008 yılından beri her debate zamanı uyku bana haram.

    fox news ve cnn karanlık gecelerimin arkadaşı.
    ustvnow olmuş dostların diyarı.
  • https://www.youtube.com/watch?v=frli2sq0ueg

    buradan canlı izleyebilirsiniz.

    hadi sarı reyiz yapıştır şu sinsi clinton'a ahah. o değil de bakalım gene sunucular aşırı clinton yanlısı olacaklar mı.
hesabın var mı? giriş yap