şükela:  tümü | bugün
  • herrgün 2 katı dediği için en son gün yaptığı kmden geriye doğru 2 ye bölerek çabucak bulunabilecek soru aslında

    edit:tamam lan vurmayın artık, soruda anlatım bozukluğu var evet.
  • 5. günün sonunda 160km gittiği söylendiğinde toplam 5 günde 160km gidildi demek istiyor gibi duruyor. (bkz: anlatım bozukluğu) soru yanlış, konu kilit.

    edit: ayrıca her gün gittiği yolun 2 katını gidiyorsa 1. gün x ikinci gün 2x üçüncü gün 6x dördüncü gün 18x beşinci gün 54x gitmiş olur. orda da anlatım bozukluğu var.
  • her gün 2 katı dediği için, en son toplam yaptığı mesafeyi yani 160 km yi geriye doğru 2 ye bölerek bulunabilecek soru hakkında çıkartılan olmamış rezalettir.
  • farklı çözümlere gebe sorudur. şöyle ki; cevaba göre gidersek, ilk gün 10 km gitti ikinci gün 20km gidip toplamda 30km gitmistir. 3. gun 30x2=60km gitmistir ve toplamda 60+30=90km gitmistir. 4. gün 90x2=180km ve toplamda 180+90=270km gitmistir. 5. gün ise 270x2=540km ve toplamda 540+270= 810km gitmistir.

    cevap: 810km gitmiş lan bu kişi. soru yanlış.

    ben yaptım oldu amk.
  • soruda anlatım bozukluğu olduğundan hatalı olduğunu düşünüyorum. toplam yol 160 gibi anlaşılıyor.
  • bal gibi olmus rezalettir.. "...iki katini giderek 5. gunun sonunda 160 km yolu tamamliyorsa" demek, toplamda 160 km yol gitti anlamina gelir. dolayisiyla da cevabin 160/31 olmasi gerekir.

    soru eger "iki katini gider ve 5. gunde 160 km yol kat ederse, ilk gun kac km yol kat etmistir" seklinde sorulsaydi, o zaman 5. gun 16 kati gideceginden hareketle 10 cevabi daha rahat bulunurdu.

    burada soruya normal diyenler sanirim osym'den..
  • bana gore olmayan rezalettir. soru net bir sekilde soylemis 5. gunde 160 km yol gidildigini. yarismacidan beklenen 160'in ve sonuclarin yarisini ilk gune gidene kadar hesaplamak ve sonucu soylemek. soyle ki: 160/2=80(4.gun yurunen yol)/2=40(3.gun yurunen yol)/2=20(2.gun yurunen yol)/2=10(1.gun yurunen yol).
    elbette buradan yazmak veya evden tv karsisinda konusmak cok kolaydir. hanim kizimiz mantikli olani yaparak zaman kazanmak istemis lakin 45 saniyede cozulmesi gereken bir soru gibi yaklasip da hesap yolunu degistirememis. saglik olsun deyip kendini ortodontist olma konusunda gelistirmelidir.
  • anlatim bozuklugunun neden oldugu rezalet. soru yanlis sorulmus. ben de ilk basta toplam yolu 160km anladim. seceneklere bakinca, soru yanlis sorulmus dedim. türbanli bacimizi yarismaya geri cagirsinlar. hakki yendi.