• volkswagen arena'da gerçekleşecek olan konser. henüz hiç canlı izleyemedim ve kendime bir jest yapıp son dakika bilet almayı planlıyorum.
  • kendisine 30 yaş altı genç yetenek eşlik edecektir, çift piyano çalacaklar. rachmaninoff no.3'e ayrı bir yorum katacaklar.
  • güzel ve şahane konser olacaktır! shine filmine konu olan büyük deha piyanisti izlemek isterdim
  • kendisini ilk gördüğüm andan itibaren tanıyor hissi ile izledim. elbette geoffrey rush'ın ustalıklı oyunculuğu sayesinde.

    yine de sadece sanatını icra ederken değil, bilakis çalmadığı anlarda da kendisini aynı ilgiyle izletti. bazen de kendisi ilgiyle izledi.

    konserin ikinci bölümünde 30 yaş altı, parlayan bir yıldızla çıkacağını ilk duyduğumda açıkçası biraz keyfim kaçmıştı. ancak konser sona erdiğinde, eşlikçisiyle çaldığı bölüm yalnız çaldığı bölümden daha fazla keyif verdi diyebilirim.

    gerçekten uyum içinde ve harika icra ettiler rachmaninof'u. üstüne, 3 veya 4 defa bis yaptı david helfgott. birinde de flight of bumblebee'yi icra etti.

    bu arada türk seyircisi yine öküzlüğünü gösterdi. bi ara, helfgott'un çaldığı bilindik, hareketli bi eserde malın biri alkışla tempo tutmaya kalktı. ve ona hemen eşlik eden başka mallar da oldu. helfgott da bi kıçını kaldırıp selam verdi çalmasını kesmeden sussunlar diye de, mallar da neyse ki saçmaladıklarını anlayıp, kestiler tempo tutan alkışlarını selamdan sonra...

    ezcümle; insan yaş aldıkça, hayattan aldığı tatlar, heyecanlar azalıyor. böyle anların kıymetini bilmeli. yaz güze dönerkenki gün batımlarının güzelliği, yağmurlu havalarda ıslanmanın keyfi, sonbaharda dökülmüş sarı yaprakların eşliğinde yürümek... bunların hepsi paha biçilemez kıymette olup, bir bedel gerekmeksizin size sunulan güzellikler. tabii david helfgott'u dünya gözüyle dinlemek de bunlardan biri oldu benim için...
hesabın var mı? giriş yap