• butik bira'dan aldığım munton's pilsener kitiyle hem tat, hem görüntü açısından 100 üzerinden 90 puan verdim bu ilk denemeye. 10 puanı bulanıklık olayından kırdım. fenerle de baktım biraz bulanıklık var. içine de biraz zenfecil ve nane koydum aroma vermesi için. şahane oldu.

    videosu da burada

    düzeltme metni : evet kafam güzel biraz o yüzden tarihi yanlış anlatmışım. özür dilerim. 50'lik votkanın üzerine bira cilası yaparken başlık açınca böyle oluyor. özür dilerim tekrardan. haftada bir gün içiyoruz zaten. onda da başlık açmam daha.
  • (bkz: bundan bize ne olması)
    ayrıca stout kitini öneririm.
  • tadına baktığım kit. tadı on numara. zencefil müthiş bi aromatik katkı sunmuş. nane ise ferahlatıcı bi etki yapmış. bu kadar iyisi çok az yerde bulunur. ama bi sorun var. buzdolabında yer yok. bunları soğuk bi yerde saklamak gerek. zira şimdiden sıcaklıklar yaşadığım yerde 25 dereceleri buldu.

    acaba buzdolabı mı alsam ofis tipi olanlardan? dışarıda bekletme demişti bi arkadaşım. ondan sordum.
  • lan olum abartmayın bu kadar evde bira yapma olayını, yoğurdu mayalamak ile bira maltını mayalamak arasında hiçbir fark yok. iki reaksiyonda da esas olayı mayalar yapıyor sen sadece onlara uygun ortamı sağlıyorsun ki onuda yapiver bi zahmet. adam zaten sana bütün bir kiti paket halinde sunuyor yapacağın tek şey kılavuzu düzgün okumak ve dikkatli olmak.

    gerçekten birşeyle övünmek isteyenleri şuraya alalım;

    (bkz: evde rakı yapımı)

    destilasyon yöntemiyle tabiki...
hesabın var mı? giriş yap