*

  • rusya dışişleri bakanı sergey lavrov, akp'li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın türk güçlerinin afrin'de kalacağını hiçbir zaman söylemediğini ve operasyonun sona ermesinin ardından türkiye'nin bu bölgenin kontrolünü suriye hükumetine geri vermesi gerektiğini dair yaptığı açıklama.

    https://tr.sputniknews.com/…rol-suriye-geri-vermeli

    doğrusu da budur. madem orayı terör örgütü pkk'nın suriye kolu pyd/ypg'den alındı ve sınırımız teröristlerden arındırıldı. başka bir terör örgütü olan özgür suriye ordusuna bırakılmamalı. oranın gerçek sahibi suriye hükumetidir. suriye ordusu oraya konuşlanmalı ve suriye bayrağı dalgalanmalı. cihatçı teröristlerin uyduruk paçavra çakma suriye bayrağı değil.
  • verelim verelim de 6 ay içinde fistan giyen mezopotamya eşeklerine geri kaptırsınlar o toprakları.

    esad çok istiyorsa buyursun gelsin.
    bu saatten sonra toprağın üstü bizim, altı onun olur.

    hakkı o.
  • moskof çomarı lavrov'un politik saçmalığı.

    öncelikle özgür suriye ordusu'na cihatçı terörist diyen ulusalcı ve perinçekçi zırvalarından artık gına geldi. tamam biz de biliyoruz çok da matah bir oluşum değil ama işid'le ve pkk ile bir tutma da ancak bu afedersiniz sikimsonik perinçekçi ve ulusalcı güruhtan beklenirdi. hayır öneri de şu: onlarca kez savaş suçu işleyen, (bkz: icc) tarafından dosyası hazırlanan devlet teröristi esad'a verilsin. oldu olacak esad'ın arkasını toplama sorumluluğunu topluca üstlensin türkiye nasıl?

    esad'ın gitmesi gerek. esad gidince hükümete verilir. o zamana kadar orası öso'ya ait ve kontrolü de tsk sağlamaktadır.

    ha bizim mal hükümet ne yapar? orasını kestiremiyorum. gider rusya'nın dediğini de yapar bizim diplomasi özürlüler.
  • türkiye'nin tekrar abd ile aynı yatağa sokulma tehlikesini gören rusya'nın çıkışıdır.

    henüz 1 hafta bile olmadı, erdoğan - putin - ruhani zirvesi biteli. üç lider ankara'dan 'suriye'nin toprak bütünlüğünü tanıyoruz' açıklaması yaptı. 2 gün geçti, abd muhibbi islamcılar, 'esad kimyasal silah kullandı' yalanını yine servis etti.

    baktık, türkiye'den yetkililer, sanki 2 gün önce putin ve ruhani'yle anlaşan onlar değilmiş gibi, abd ile aynı koroya katıldı.

    bu fotoğrafa bakan rusya'nın ne yapmasını, ne söylemesini beklersiniz?

    bence gayet normaldir, rusya'nın çıkışı.

    türkiye, ne yazık ki dost düşman ayrımı yapamayan bir ülke haline getirilmiştir.
  • rusya dışişleri bakanı sergey lavrov'un açıklamasıdır. operasyon bitince bölgenin esad'a teslim edilmesi gerektiğini söylemiş. bu ortadoğu'da kim ne yapıyor? anlayan beri gelsin...
  • bir hafta evvel dillendirilmiş ve hatta başlığı dahi açılmıştır.

    (bkz: afrin'in suriye ordusuna devredilmesi)
  • nah doğrusu budur. orayı pkk'ya verip bize saldırtan abd olduğu kadar esad da. madem orası esad'ın, ya biz afrin'e girmeden önce esad kendi pkk'yı oradan çıkartacaktı. aksi halde biz gireriz. bunun uluslararası hukukta yeri vardır. biz orayı zamanı gelince bizimle dost suriye yönetimine bırakabiliriz. o olana kadar biz oradan çıkmayız. net.
  • en sonunda olacak olandır.
    aptalca bir politika yürüten iktidara sahibiz. 7 yılda bir sürü şehit verdik, para verdik, suriyeli barındırdık. sonuç: 7 yıl öncesinin aynısı.

    2011'de abd'nin itliğini yaparak esadı yıkıcağız dedik. suriyeye verebildiğimiz kadar zarar verdik. marjinal ve radikal gruplara yer edinme imkanı verdik. işid'e alan açtık. bu süreçte 4-5 milyon suriyeliye kapılarımızı güzelce açtık. ki bu milyonların ortak noktası sünni olmasıydı, şii olsa alır mıydık? o kadar da mezhepçiyiz. abd'nin kuruluşunda büyük destek olduğu mezhepçi öso'yu savunduk. esadı devirecektik, şii çünkü.

    yıl oldu 2018, abd ile zıtlaştık. rusya'ya daha bir yakınız, kız alıp oğlan veriyoruz. nükleer santral kuruyorlar bize, s-400 satıyorlar. az da ruslarla yatalım değil mi? ordumuz 2017'den beri suriyede savaşıyor; fırat kalkanı, zeytindalı operasyonları yapılıyor. bir sürü çocuğumuz şehit oluyor hiç uğruna. h i ç.

    ve gelinen nokta, o temizlenen toprakları tekrar esad'a vereceğiz.

    ee, ne yaptık biz? o topraklar zaten esad'ındı. kahraman mıyız, elinle ve birilerine yancılık yaparak bozduğunu bir sürü masum-ana kuzusunu kaybederek düzelttin. düzeltmenin yanında öso gibi muhalif ve radikal mezhepçi bir gruba can verdik.

    iyi mi yaptık? ne yaptık?
    yoksa hala mı köpeğiz? esed kalleş mi esad kardeş mi? yoksa biz mi kalleşiz? halka bunu anlatmalıyız sanki.
hesabın var mı? giriş yap