• eşimle elimizden geldiğince çevremizde ki mahallelerde gerçek ihtiyaç sahibi olanlara erzak yardımı yaparız, bir gün kilolu, sigara ağzından düşmeyen, görseniz içinizin acıyacağı ama çok da tatlı yaşlı bir teyze ile sohbet ederken anlattı..
    900'lü hatlardan birini mahalle de bu teyzeye vermişler, arayanlar ile erotik argo konuş diye, o zamanlar hem ihtiyacı olduğundan hem de orta yaşlarda olduğundan kabul etmiş.
    görsellerde ki muhteşem manken kızlarla yakından uzaktan alakası olmayan bu kadın, zamanında kim bilir kimlerin hayali olmuştur. aklıma geldikçe gülerim zavallı erkeklerin haline..
  • zamanında freddy abimizin de katıldığı furya.
  • 140journos'un "parayı vuranlar" belgesel serisi kapsamında blutv için belgeselini çektiği, 90'lara damgasını vuran furya.

    90’lı yıllarda özel televizyonculuğun yaygınlaşmaya başlamasıyla türk televizyonlarında 900’lü hatlar furyası başladı. ünlülerle konuşmak ya da erotik sohbetlere katılmak için fahiş telefon faturalarını ödemeyi göze alanlar amaçlarına ulaştılar mı bilinmez, ancak girişimci oğuz özerden’in yakın hafızadaki en büyük ticari başarılardan birini elde etmesine vesile oldukları şüphesiz. 140journos, daha sonra 900’lü hatlardan kazandığı parayla bilgi üniversitesi’ni kuran oğuz özerden ve 900’lü hatlar furyasına odaklanıyor, 900’lü hatlarla paranın nasıl vurulduğuna odaklanıyor.

    belgeseli izlemek için: https://www.blutv.com.tr/…40journos-parayi-vuranlar
  • zamanında ne para kaldırmışlar arkadaş.
  • başlarda bilgi aktarma kanalı olarak sunulan ama daha sonra erotik hatlara evrilen hizmet.

    başlarda bülent ecevit'ten, süleyman demirel'e, emrah'tan tarkan'a birçok ünlü isim de bu hatlardaymış. ama sanıldığı gibi karşı ahizede canlı kanlı bekleyen yok tabi. bant kaydındaki sesi dinlemek için fahiş fiyatlar bayılmış o kadar insan.

    fiyat konusu ayrı bir konu. ancak saçma gibi görünebilir belki ama o dönem açısından kıyasladığında bu hatların aranması anlaşılabilir durum. bugün bile bir youtube premium, netflix, indirme sağlayıcısı hatta porno siteleri vs üyeliği için para veriliyorsa o dönem daha da normal. gerekçeler farklı olabilir ama istenilen tatmin ve merak duygusu benziyor bu tarz hizmetlerde. o dönemin dezavantajı fiyatlar konusunun acımasızlığı olmuş biraz.

    blutv'de 140journos'un parayı vuranlar adında hazırladığı güzel bir belgesel var bununla ilgili. tavsiye edilir.
  • çocukken merakla tv'de ve gazete'de reklamlarını izlerdik.
    komşunun çocuğu aramış eve milyonlarca liralık telefon faturası gelmiş diye anlatılır ibret alırdık.
    asla o komşu çocukları kadar cesaretli olup bir kere bile aramayı denemiş bir çocuk olamadan büyüdük zamanla da zaten internetin çıkmasıyla azalarak biten hatlar.
hesabın var mı? giriş yap