• ankara'nın, eski ve -muhtemelen- en büyük apartmanı. lakin büyüklüğü boyuna değil, enine bir büyüklüktür. uzaktan çok görkemli ama karmakarışık bir görüntüsü vardır. abd'de, meksikalı göçmenlerin yaşadığı apartmanları hatırlatır. kolej-incesu-kızılay üçgeninin göbeğinde bulunması hasebiyle adres tariflerinin en bilinen sabitidir.
  • içinde çok sevimli yarı dubleks evler olan sitedir. bulunduğu nokta oldukça güzeldir.
  • ankara'ya dönersem bir gün -ya da loto bana isabet ederse ve istediğim kadar emlak alabilecek konuma gelirsem- oturmak isteyeceğim apartmandır. bana fazlasıyla geçmişten kalmış, hatta şimdi de geçmişi yaşıyormuş gibi görünen kütlesel binadır. insan doğup büyüdüğü kentin kimi niteliklerini ancak oradan ayrılınca anlayabiliyor. ankara'nın kendine özgü yapı ve mekanları var (her nedense bunların isimlerini verip büyüsünü dağıtmak istemiyorum). işte bunlardan biri de 96'lar apartmanıdır. 96'ların tuhaf güzelliği de bana kalsın istiyorum lakin onu anlayan ve en az benim kadar seven tonla insanın olduğunu da biliyorum. peki ya şeyi biliyo rmusunuz? bakın o da en az 96'lar kadar kendine özgü ve çekicidir. hani o... şey?
  • normal bir dairesinin neye benzediğini bilmediğim, 2 oda bir salonumsu ve minnacık bir mutfağı olan çatı katıyla daha çok münasebetim olan, terasında kızılay manzaralı keyifli geceler geçirdiğimiz, uyurken yan komşu sapık değildir inşallah diye dua ettiğim (çatı katlarında güvenlik sıfır), kızılayın dibinde libya caddesinde konumlanmış kamp görüntüsüne sahip apartman.
  • bulunduğu bölgeye de adını veren, kolej tarafına bakan cephesinde bulunan logo ile hatırlanan, eskiden etraftaki apartmanların böyle çevrelemediği, ankara'nın en güzel konutlarından biridir. hakkında daha fazla bilgi ve görsele ulaşmak için:

    http://sivilmimaribellekankara.com/…tab-sozlu-tarih

    benzer bir başka örnek için:

    (bkz: maliye evleri)
  • universitenin son senesinden itibaren 2senedir oturdugum 96'lar sitesi...

    ankara henuz yeni yeni kentlesmekteyken, alman mimarlar tarafindan farkli bir modern konut tipi denemesi olarak ankara'nin merkezine konumlandirilivermis toplam 8blok ve 96daireden olusan bir yapidir. bu yapinin tasarimini sayin mimarlar, turk aile tipini cekirdek, genis ve tek kisilik olarak uce ayirarak yapi icinde kattan kata farklilik gosteren 3+1 dubleks, 2+1 yuksek tavanli ve 1+1 teras daireler olmak uzere planlamislarsir. en alt katlar ise kuafor, market, internet kafe vb. dukkanlar olarak avrupai tarzda islev gormektedir. aralarda dubleks ve yuksek tavanli daireler olmasi dolayisiyla otursugunuz katin yuksekligi de normale gore farklidir. ornegin 5. katta oturuyorsaniz aslinda normal bir yapiya gore 8.kat yuksekligindesiniz demektir.

    ayrica binanin planlandigi haline ait planlar ve model fotograflari sitenin yonetim ofisinde mevcuttur. inceledigim kadariyla tertemiz modern bir yapi olarak tasarlanmis bu binanin hemen onunde, suanki otopark kisminda cok katli-donel ve kapali bir otopark yapilmasi planlanlanmis ama nedense proje gercege donusturulmemis. suan mimar, hepsi birbirinden ayri malzeme ile kapatilmis balkonlari ve bakimsiz cephesi ile disaridan karmakarisik ve carpik gorunen bu binaya baksa muhtemelen adamin ici kan aglardi sozluk. "turkiye'ye tasarim yapanda kabahat" derdi herhalde.

    yine de bircok ev degistirdim ankara'da yasadigim ilk 4sene boyunca hicbir evde bu kadar uzun oturamamis, surekli tasinarak gocebe hayati yasamistim ta ki inanilmaz eski lambirileri, kapilari ve pencereleriyle bu dunya tatlisi genis ve manzarali evi bulana kadar. gerek site yonetiminin ilgisi, gerek guvenlik sistemi ve gerekse komsularin tamaminin chp teyze ve amcalari olusu size kolej-seyranbaglari-kizilay ucgeninde oldugunuzu unutturur. efsane sekilde her yere yakindir. cogu yere yuruyerek gidebilirsiniz.
  • orada oturdugum süre boyunca merkezi sistem olan isinmayi yanlis anlayan yönetim "cehennem antrenmanlari" yaptirmaya and ictigi icin kisin evde donla bile gezerken terleyebilirsiniz.
    ps: yönetime "gözünüzü seveyim azicik kisin su isinmayi yoksa söz hepinize yün iclik alicam" diyen suursuz bendim :)
  • adres tarif ederken çok faydası olan bir yapıdır. önünden ulus-esat dolmuşu geçer ve yüksel caddesine çok yakındır.
  • senelerce kolej'de yasamis biri olarak, herkes gibi icerisinde yasamanin nasil bir sey oldugunu merak ettigim apartmandir.

    oyle ki, herhangi bir yerde ilan olmamasindan bilgi edinmek cok zor. burda yasamak isteyen biri nerden bilgi alabilir veya kiminle gorusebilir? 96 daireli bir site olmasindan dolayi baya meşakkatli bir ismis gibi geliyor dogrusu.
  • hep ozenmistim o dubleks dairelerde oturmaya. simdi onundeki sarhosken asagi dogru isedigim kopruyu de kaldirmislar.
hesabın var mı? giriş yap