• a brief histroy of time'ın for dummies versiyonuymuş. stephen hawking azmetmiş, illa bu string theory'i size anlatacağım diye. serbest çağrışım olarak aklıma die hard 2'nin altbaşlığı olan "die harder" geldi valla.
  • a brief history of time'dan cok farki yok. bazi teknik detaylar cikarilmis ve string theory eklenmis sonuna. string theory'ye cok kisa deginmesine ragmen cok iyi anlatilmis, nasil oluyor da bu stringler birlesip gordugumuz dunyaya donusuyor sorusuna herkesin anlayacagi bir dilde cevap verilmis.

    bir de tabii ki ilk kitaptaki gibi dakika basi tanri var midir, varsa rolu nedir gibi sorular hakkinda yorumlara rastliyoruz.
  • "yatçaz kalkçaz, yatçaz kalkçaz.. " // s. hawking, isaac newten instutue - 1999
  • türkçeye zamanın daha kısa tarihi adıyla çevirilmiş, doğan kitap tarafından basılmış eser.
  • bilgiye aç türk gencinin bin bir hevesle aldığı fakat ilk yirmi sayfasından sonra gelen her bölümü üç kez tekrar etmek suretiyle kavrayabildiği eser, solucan delikleri ve zaman yolculuğu gibi iştah kabartan konulara genişçe yer veren muazzam ilim kaynağı.
  • stephen hawking'in en güzel ve en açıklayıcı kitaplarındandır. zamanın kısa tarihi'nden farklı olarak daha detaya inilmiştir. tanrının varlığı sorgulamaları çoğu bilimsel eserde olduğu gibi burda da mevcuttur. bunu okuyan şunu da okumalı ;
    kara delikler ve bebek evrenler
  • zamanda geriye doğru yolculuğun mümkün olduğunu söyleyen kitap.
    tabi insanlar belki de bir milyon ya da on milyon ya da bir milyar sene sonra bu teknolojiye ulaşmış olabilecek. peki niye biz gelecekten gelen insanlara ya da o zamanki evrimleşmiş organizmalara bugün rastlamıyoruz. belki bu kadar geriye yolculuk etmek ilgilerini çekmiyordur. belki de geleceğe yolculuk teknolojisi mümkün olmadığı için geldikleri geçmişte hapis oluyorlardır. belki de geliyorlardır ama biz fark etmiyoruzdur.
  • kuantum ve klasik fizik hakkında bilgisi olmayanlar için , yıldız , atom , enerji , solucan delikleri gibi konuları açıklayıcı , akıcı şekilde anlatıldığı kitap. *
    kitapta einstein 'ın kuantum fiziğini neden yarım bıraktığını da açıklıyor ki bunu tüm inançlıların okuması lazım .
  • stephen hawking kitabın solucan delikleri ve zaman yolculuğu bölümünde görelilik ilkesini şu şiirle açıklamaktadır,

    wight'in genç leydisi ışıktan hızlı gidebilirdi.
    bir gün gitti ama farklı bir yoldan.
    ve gitmeden önceki gece geri döndü.

    ne hoş lan.
  • (bkz: insanın ufkunu iki katına çıkaran şeyler)

    her insanın okuması gereken kitap.
hesabın var mı? giriş yap