• 3. dünya savaşının üzerinden yüzlerce yıl geçmiştir. arizona çölünün ortasında bir manastırda yaşayan bir keşiş bir gece kurtlardan kaçarken kendini bir mağarada bulur ve o mağarada okuduğu bir yazı hayatını değiştirir ( magaranin da aslinda insan yapimi bir siginak oldugunu fark eder )

    walter a. millerdan bir post apocalyptic era klasiğidir. (1961 yılında yazılmıştır)

    edit : duzeltme icin point me at the sky a tesekkurler
  • bulmak icin bir suru ugrastigim, okuyunca da pek zevk almadigim post-apokaliptik roman. katolik, ya da en azindan hirstiyan, olsam sanirim biraz daha keyifle okurdum, manastirlarin bilimin kirintilarini sakladigi kiyamet sonrasi dunya'yi guzel kurmus yazar, ama sanki kitabin her bolumu bir inanc sorununu inceliyor asil amac olarak. inzivasiydi, gezgin yahudi efsanesiydi, aziz ilan edilme proseduruydu , otenazi hakkiydi, mutantlarin vaftiziydi derken kitabin altinda basacak oehh tusu aradim. katolikseniz ve post-apokaliptik hikayeleri seviyorsaniz mutlaka okuyun, isa mesih de sizi korusun ve kollasin.
  • amerikalı bilimkurgu yazarı walter michael miller'ın bilimkurgu dergilerinde yayınlanan 3 kısa öyküsünü birleştirerek kitaplaştırdığı ünlü eseri. uçak yolculuğum sırasında yaşlı bir ingiliz'in elinde görmemle ilgime mazhar olmuş ve sonrasında post-apokaliptik konusuyla dikkatimi çekmiştir. hikaye nükleer bir savaş sonucu tüm insan medeniyetini yok eden 3. dünya savaşı sonrasında bir grup keşişin insanoğlunun bilimsel kazanımlarını koruma çabalarını konu alıyormuş. miller bu hikayeyi yazarken 2. dünya savaşı'nda katıldığı monte cassino manastırı bombalamasından esinlendiğini söylemiştir.

    http://en.wikipedia.org/…i/a_canticle_for_leibowitz
  • okuduğum en iyi bilimkurgu romanıdır
  • ilginç konusuyla ve ortaya koyduğu çok farklı bakış açılarıyla, okurken biraz sıkıldığım ama bitirince hafızamda ilginç tatlar ve sorgulamalar bırakan kitap. inanç ve ötenaziyi sorguladığı son bölüm, beni derin düşüncelere yöneltmiştir.

    (bkz: tanrıdan af dilemek)
    (bkz: tanrıyı affetmek)
  • ithaki bilimkurgu klasikleri dizisi'nin 49. kitabı olan post-apokaliptik roman.
  • kıyametten sonraki insan yaşamını 3 farklı çağda 3 ayrı bölüm ile ele alan bir yapıt. yazar, dünyayı 100 sayfa boyunca her sayfada bir ilmek daha atarak yavaşça anlatıp diğer bölüme geçtiğinden bazılarımız sıkılabilir. ancak tüm bu olayların arasında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda küçük ama değerli diyalogları görmek için gayet küçük bir bedel.

    --- spoiler ---
    uzaktan baktığınızda düşmanlarınızı bir iblise benzetirdiniz ama yaklaştığınızda en az sizinki kadar güçlü bir içtenliğe sahip olduklarını fark ederdiniz. belki de şeytan en içten olandı.
    --- spoiler ---
  • tek ve iyi kitaplı yazarları okuyunca ben üzülüyorum.

    çok temiz kitap. özellikle ilk öykü/bölüm çok iyiydi. tesadüflerle şekillenen tarih, süper de kurulmuş bir dünya. aklınızdaysa okuyun, derim.
hesabın var mı? giriş yap