• amerikalı yönetmendavid crowley'nin hazin hikayesini anlatan belgesel. ismini david'in çekmek istediği ilk filmi grey state'ten alıyor.

    ırak ve afganistanda görev yapmış eski bir asker olan crowley askerde yaşadıklarından dolayı değişime uğruyor ve devletin karanlık yüzüyle karşılaşıyor. döndüğünde bir müslüman ile evlenip çocuk yapıyor. bu sırada devletin karanlık yüzünü ve bir çoğumuzun bildiği komplo teorileri ile ilgili bir film yapmaya karar veryor. iki yıl boyunca filmin fragmanını çekmek için uğraşıyor. bu sırada sürekli evde, çocuğa o bakıyor eşi ise ailenin geçimini sağlıyor. trailer'ı bitirdikten sonra çoğu sürü komplo teorisyenden oluşan bir kitle ediniyor ve bu trailerla birlikte yapımcı ve bütçe bulmak için holywood'a gidiyor. bir kaç iyi görüşme de yapıyor. bu sırada sürekli video çekip youtube'a yüklüyor, ciddi bir kitle adamı takip etmeye başlıyor ve ona inanıyor. adam kendini bir çeşit devrimci olarak görmeye başlıyor hatta film bittiğinde bizim ajanlar peşimize düşecekler, başımıza birşeyler gelebilir gibi şeyler yazıyor. zaman geçiyor filmde bir ilerleme olmuyor, david ortağını devre dışı bırakıyor, git gide içine kapanıyor, filmin hala çıkmamasına sinirlenen takipçilerinin yorumlarını silip engellemeye, arkadaşlarıyla görüşmemeye başlıyor. bir gün bir ihbar üzerine polis david'in evine giriyor ve ailenin cansız bedenleriyle karşılaşıyor. karısı, kendisi ve çocuğu bıçaklanarak öldürülmüş, duvarda karısının kanı ile allah ekber yazıyor. bu şüpheli ölümün ve internetteki bir çok fanın baskısı ile polis olayı 1 sene inceliyor ve david'in önce karısı ve çocuğunu öldürüp sonrasında da kendini öldürdüğü ortaya çıkarıyor.

    belgeseldeki görüntülerde david'in kendi kaydettiği bir sürü röportajı ve günlük hayatını gösteren videoları var. ilk başta hakikaten gizemli bir ölüm gibi görünsede belgeselin ortasında david'in bunu kendinin yaptığını anlayabliyorsunuz. psikolojisinin aslında ne kadar bozuk olduğu elindeki silahla verdiği pozlarda, 5 yaşındaki kızının ölüm, kan, dehşet temalı konuşmalarından anlayabiliyorsunuz.

    filmi nasıl olurdu bilmiyorum ancak belgeseli herkese tavsiye ederim. amerika hakikaten acaip bir ülke, insanları da. askeriye, aşırı hırs ve komplo teorisyenlerinin gazı ile altından kalkamayacağı bir işe girişmiş, başarısızlığı kabullenememiş bir psikopat'a dönüşüyor adam. intahar etmeden hemen önce öldürdüğü karısının kanıyla duvara "allah ekber" yazması sırf arkasından konuşulsun diye yapılmış psikopatça bir hareket. youtube'daki trailerinin altındaki yorumlarda hala adamı cia'nin ve gizli güçlerin öldürdüğüne inanan kitleyi görebilirsiniz.

    filminin konsept fragmanı
    belgesel'in trailer'ı
hesabın var mı? giriş yap