• büyük son.

    the wheel of time'ın onikinci ve son kitabı. "1500 sayfa olsa dahi oniki son kitap" diyen jordan'ın şu sıralar üstünde "çalışmaya çalıştığı" bilinmekte. çıkış tarihi bilinmiyor.

    robert jordan, "belki de yayınlandığını göremem" demiştir.

    görmesini dileriz.
    zira fazlasıyla haketti.

    till shade is gone, till water is gone,
    into the shadow with teeth bared,
    screaming defiance with the last breath,
    to spit in sightblinder's eye on the last day.
  • robert jordan'ın ölmesi ile okuyucuların neredeyse hepsi aynı soruyu sormuştur; e yani hikaye bitmeyecek mi şimdi? biz 12. kitabı göremiyecek miyiz? demişlerdir.

    biraz araştırmalardan sonra öğrendik ki 12. kitabın ana şeması robert jordan ölmeden önce kendisi tarafından bitirilmiş. fakat yayın tarihi olarak bir açıklama yapılmamıştır bir kaç satış sitesinde "2008 sonu gibi alabilirsiniz" denmiştir fakat ne kadar doğrudur bilinemez.
  • robert jordan'ın yayınlandığını göremediği kitaptır. kendisini ne yazık ki kitabını seriyi sonlandıracak kitabı bitirecek fırsatı bulamamıştır. kitap çıksa bile hüzünlenmeden nasıl okunacağı- kitabın ismi bile insanı hüzünlendiriyor - ya da başka birinin bu kadar detaylı,kapsamlı ve karmaşık ağlarla birbirine dolanan bir çarkı nasıl döndüreceği de merak konusudur. ama söyelenecek pek bir şey yoktur ; çark dilediğini dokur.
  • (bkz: #11963340)
  • brandon sanderson tarafindan robert jordan in notlarina gore yazilacak olan ve dragonmount a gore 2009 sonbaharinda cikmasi beklenen buyuk final.
  • 3 cilt halinde çıkacağı açıklanmış kitaptır efendim. ilk cilt "the gathering storm" kasım 2009 da çıkacak, diğer kitaplarda diğer iki cildin çıkış tarihi ise henüz tam olarak belli değil. ciltlerin isimleri şöyle düşünülüyor;

    a memory of light, part 1: the gathering storm
    a memory of light, part 2: shifting winds (working title)
    a memory of light, part 3: tarmon'gaidon (working title)
  • the gathering storm un amerikada yayın tarihi bir hafta önceye çekilmiş, 27 ekim 2009 olarak açıklanmış.
  • (bkz: the wheel of time) serisinin son kitabı. muhtemelen 1500 sayfa olacağı için yayımlanma tarihi bayağı bir gecikmiştir. tahminen mart ortası piyasaya çıkacak ve merhum robert jordan'a selamını çakacaktır. kitabı devam ettiren brandon sanderson kendi resmi sitesinden 1st draft'ın %90'ını tamamladığını söylüyor. ama daha fazla beklemeye gücüm kalmadı. let the chaos rule!!!
  • brandon sanderson bugun itibariyle kitabı bitirdiğini açıkladı fakat düzeltmeler ile çıkması en az 6 ayı bulacakmış. mart diye beklerken bir anda olay temmuz'a belki ağustos'a gitti..

    edit: 8 ocak 2013, inanilcak gibi degil gercekten..
  • çıkacağı tarih açıklanmıştır. yalnız sıkı durun sabrı zorlayacak bir tarih. tor books sitesinde kitabın 08.01.2013 olarak açıklamıştır. inanmazsanız ahanda bu da kaynak:

    http://www.tor.com/…f-light-has-been-set?wt.mc_id=0
hesabın var mı? giriş yap