• yanlislikla indirip, izlemeye basladigim, 2006 yapimi, richard paul evans kitabindan uyarlanma oldukca vasat bir film.

    --- spoiler ---
    noel yaklasirken, terfi bekledigi isten cikarilmasiyla, uzun zamandir yazmaya calistigi kitabi bitirmistir. konusu karisinin, kanser olan babasiyla gecirdigi son zamanlari olan, filmle ayni adi tasiyan kitap, hic kimsenin dikkatini cekmemisken, bir yayincinin dikkatini ceker ve yayinlamaya kadar verir, bir anda unlu olan adam, vaktini kitap tanitma turlarinda ve ailesinden uzakta gecirmeye baslar, yakaladigi sohreti kadiramayip karisiyla sorunlar yasamaya baslar vs. vs.

    --- spoiler ---
  • kerem soyyılmaz'ın cannes film festivali 2011de gösterilecek kısa filmi. meraklısı için;
    http://www.vimeo.com/21744918
  • aynı zamanda bir cold case bölümü.
  • adını 2002'de çektiği los lunes al sol ile duyuran, ispanyol yönetmen fernando leon de aranoa'nın son filmi.

    konusu şöyle;

    "insani yardım çalışanları, bölgede silahlı çatışmalar sürerken, bir su kuyusundan bir cesedi çıkarmaya çalışmaktadır. ceset, su kaynaklarını kirletmek için kuyuya atılmıştır. kulağa bunca basit gelen görev, kısa sürede olanaksız bir işe dönüşür. savaşın ortasında kalan işçiler için, kobay fareler gibi çıkış yoktur sanki. savaş içinde savaş; üstelik tek düşmanları mantıksızlıktır. mizah, dram, tehlike, umut… mükemmel bir gün işte! ilk kez cannes’da yönetmenlerin on beş günü bölümünde gösterilen film için yönetmen de aranoa şöyle diyor: “bu filmin kaybedecek, durup düşünecek hiç vakti yok. müzik olsaydı punk rock olurdu.”"

    fragmanı böyle;

    https://www.youtube.com/watch?v=eqfqygknmqe

    hayatlarında hiç gerçek mayın görmeden, "mayın protokolü" yazan cenevre'lilere iyi uykular ve tatlı rüyalar diliyorum ben de;

    https://www.youtube.com/watch?v=0hu6heeoroi
  • tim robbins ve benicio del toro'nun başrolu paylaştıkları film.
    altyazılı halini bulamadığım filmdir ayrıca.

    büdüt: malum sitelere düşmüş.
    film ortalama, zaten amaç benicio'yu izlemekti yanında bir de robbins. iyi geldi.
  • tim robbins'in benicio del toro'nun net bir şekilde önüne geçtiği, eğlenceli, trajikomik bir kara mizah. en espirili hollywood filmlerini solda sıfır bırakan bir mizah anlayışı var bu filmin. fernando leon de aronoa'nı tarzı dışındaki bu filmi, filmekimi 2015'de izlediğim salonda perdeyi alkışlarla kapattı.
  • güneşli pazartesiler filmiyle işçilerin dertlerini ve birbirleriyle ilişkilerini oldukça gerçekçi, eğlenceli, duygusal ve doğal bir şekilde yansıtan ispanyol yönetmen fernando leon de aronoa bir kez daha işçilerin dertlerine odaklanıyor. bu kez duygusallık yok, komedi duruyor, hatta komedi kara komediye dönüşmüş durumda. pek tabii bir güneşli pazartesiler değil. ama ben sevdim bu filmi. ortalamanın üstünde buldum. işçilerin birbirleriyle diyalogları gene eğlenceli ve doğal. karakterlerin birbirleriyle ilişkilerini, sohbetlerini sevdim. aslında her zamanki sorun burada da mevcut. eldeki az sayıda karakteri tanıyoruz ama geçmişlerine pek değinilmiyor. bunu eksik buldum. ama tek bir günü işlediğinden çok da gözüme batmadı açıkçası. fernando bu kez bürokrasi, kurallar, militarizmin ve batıl inançların basit, hatta çok basit bir vakanın çözümünü nasıl da imkansız hale getirebileceğini anlatıyor, ki bunda başarılı olduğunu düşünüyorum.

    bir kuyuya bir ceset atılır. cesedin atılmasının nedeni kuyunun kirlenmesi, milletin kuyudan su çekemeyecek oluşu ve en sonunda suyu millete fahiş bir fiyatla satmak. merkezdeki eğlenceli işçiler de bu cesedi kuyudan çıkarmaya çalışırken önlerine türlü sorun, engel çıkıyor. fernando işçilerin bu engelleri aşmaya çalışmalarını anlatır. anlatırken savaşa da değinir. çocuk üzerinden savaşın acı verici tarafını işler. çarpıcı bir film değil ama işçilerin dünyasını, militarizmi vs iyi işlemiş bence. soundtracki de kaliteli. oyuncular ise filme çok şey katıyorlar. benicio del toro, tim robbins, yüzüne bakmaya doyamadığım olga kurylenko ve ondan aşağı kalmayan melanie thierry'i izlemek epey keyifliydi. goya ödülleri ile entriyi bitireyim. film henüz dağıtılmayan goya ödülleri'ne görüntü yönetmenliği, kostüm tasarımı, kurgu, yönetmen, uyarlama senaryo ve yard. aktör (robbins) dallarına aday olmuş. robbins iyiydi de benicio'nun es geçilmemesi gerekiyordu.
  • meselesini seyircinin gözüne gözüne sokmadan, duygu sömürüsüne kaçmadan, en hoş tarafı da kendini öyle pek ciddiye almadan anlatan bir film.

    savaşın manasızlığı, etnik nefret, bürokrasinin her zaman her şeyi kör düğüme çevirme yeteneği ve tüm bunların ortasında bulundukları koşulların tüm absürdlüğüne rağmen mizah duygularını kaybetmeyen bir grup insan.

    balkanlarda 90'larda olup bitienler hakkında bir şeyler izlemek isteyenler için farklı bir alternatif.
  • benicio del toro ve tim robbins in baş rollerini paylaştığı fernando león de aranoa nın yönettiği film. iki oyuncunun taşıdığı savaş ve beraberindeki yokluk ve dramı, her zaman devam eden aptal bürokrasiyi anlatan değişik bir film. bosna savaşını abartıya, duygu sömürüsüne kaçmadan olabildiğince sade bir dille aktarmış. büyük beklenti olmadan izlenebilecek güzel bir film.
hesabın var mı? giriş yap