• 2. dünya savaşının bitiminde eğlence için tedbil-i kıyafet londra'da eğlenmeye kalkan iki ingiliz prensesin (biri şimdiki ingiltere kraliçesi) macerasını anlatan film. bu filmin yaşanmış gerçek olaya dayanarak çekildiği söyleniyor.

    çok güzel olmasa da izlenebilir bir film. imdb puanı: 6,5
  • güzel bir film. keşke sonunda jack hodges'un geleceği hakkında bir anekdot olsaydı. 7/10
  • burada biraz detay var, o gece hakkında ama kapalı..

    http://www.telegraph.co.uk/…at-really-happened.html

    herhalde tam olarak gerçekte ne olduğu bilinmeyecek.. tabi filmin sarayın onayı olmadan çekildiğini düşünmek abes..

    --- spoiler ---

    filmdeki tek öpüşme sahnesi, finalde.. onu da yönetmen ustalıkla saklıyor.. geleceğin kraliçesi, kocası olmayacak bir askerle ne kadar yakınlaşabilirse o kadar yakınlaşıyor..
    --- spoiler ---
  • the crowndizisi ile birlikte izleyince pek bi tatlı olan film. şu britishler kraliçelerini sevdirmeyi iyi biliyorlar.
  • keyifli bir film. bir baş yapıt değil ama pazar günü için ideal...
    elizabeth'in eli yaralandığında jack elini tuttu, o sırada elizabeth bana dokunuyorsun diye tepki verdi. kimseye dokunmadan geçen bir ömür, garip...

    kızlar için iyi bir gece oldu.
  • dönemin ingiltere prensesi kraliçe elizabeth'in bir gecelik macerasını anlatan keyifli bir film. sarah gadon'ın sempatikliği sayesinde daha keyifli olduğu da bir gerçek.
    _________________________________________

    ikinci dünya savaşı’nın bitmesiyle 8 mayıs 1945 günü londra’da zafer günü olarak kutlanır. buckhingam sarayı’nın prensesleri elizabeth ve margaret’te büyük bir coşkuyla yapılacak olan eğlenceye katılmak ister. ancak balkon konuşması yapacak olan kral george ve kraliçe elizabeth kızlarını da yanında ister. ebeveynlerini ikna ederek, kılık değiştirip halkın arasına katılan prensesler, hiç yaşamadıkları bir maceraya atılır.
    _________________________________________

    izledikten sonra "gerçek hikaye değil de keşke kurgu olsaydı daha güzel olurdu" dedik. çünkü diktatör tavırlarıyla bildiğimiz elizabeth\lilibet'in bu kadar iyi, hoşgörülü ve sevecen olması pek aklımıza yatmadı ve saraydan izin almadan filmi yapamayacakları için böyle olduğunu düşündük.
    araştırınca da gerçekte bazı farklılıklar göze çarpıyor :
    normalde elizabeth günlüğüne filme uymayan şekilde şunu yazmış:
    "trafalgar meydanı, piccadilly, pall mall, sadece 1 mil yürüdüm. ailemi 12.30'da balkonda gördüm - yemek yedik, parti yaptık, sabah 3'te yattık!".

    bir onbaşı royal air force'da asla hava topçusu olamıyor. her ne kadar jack bir sahnede şeritlerinin söküldüğünü söylese de, hava mürettebatının en düşük rütbesi olan bir çavuş olsaydı bile, üst şeritten geriye kalanlar tasvir edildiği gibi olmayacaktı.

    yani gerçekte jack diye birisi bile olmayabilir. varsa da sonunda akibetini bilmeliydik.
hesabın var mı? giriş yap