• harika bir coen biraderler filmi. filmin sonuna kadar adamın yerine ben bir kaç defa sinir krizi geçirmiştim yamulmuyorsam.
  • bir seyirci olarak sıkıldım. verdiği mesajlar iyi hoş da değer mi bu mesajı almak için iki saat sıkılmaya? coenler tespit yapacak diye ben eziyet mi çekeyim? sevmiyorum böyle ben bir tespit yapmak istiyorum sayın kırca tadında filmleri. tamam tespit doğru ve doğru da aktarılmış da bunun için film çekilir mi? evet gerçekten merak ediyorum her konunun filmi çekilebilir mi? teknik ve oyunculuğun iyi olması yetiyor mu?
  • yarısında uyuyakalınan filmler için ödül töreni düzenlenseydi şüphesiz zirveye oynardı. coenlerden pek beklenmeyen bir film.
  • coen kardeşlerin fargo'dan sonra izlediğim en iyi filmi. filmin bireyin iç dünyasına yaklaşımı ve toplum içindeki düzenin kameraya aktarılması oldukça başarılı. sıkıcı olmadan derdini anlatan bir film olmuş. coen kardeşlerin kendi yaşantılarından da pek çok örneği anlattığı söyleniyor bu filmde. (yahudi yaşantısı ve aileden gelen üniversitede profesör olma durumları gibi)

    film bize, en azından bana jefferson airplane 'i -özellikle today şarkısını-hatırlattığı için de ayrıca sevdim.
  • çok büyük beklentilerle karşısına geçip bu denli büyük hayal kırıklığı yaşadığım nadir filmlerdendir. coen kardeşler çekmiş vardır bir kerameti dedim sonuna kadar dayandım, izledim ama pişman oldum. o kadar sıkıcıydı ki bir mesajı varsa dahi almak istemiyor adam.
  • coen kardeşlerin en iyi 3 filmi sıralaması yapsam - yapmayacağım, kesinlikle bu sıralamaya girer. zaten coen'lerin çoğu filmi bu sıralamaya girer. bütün filme harikuladeydi demekten çekinmem ama larry ve karısı arasındaki dialogları açıp açıp izliyorum, böyle güzellik olmaz.
  • facebook paylaşımı sonucu bir kısmını izleyip,ooo ben bu filmi izlemeliyim diyip kendim izlemeden en az on kişiye önerdiğim film. geçen gün sonunda oturdum bende izledim, sanırım önerdiğim insanlardan biraz laf yemiş olabilirim, coen brothers ın diye de çok özenmiştim cips fln ayarlamıştım, lüks takılmıştım olmadı film sarmadı beni, fizikçi diyede sevinmiştim, ama olmadı yapamadım zorla izledim
    buda bana ders oldu izlemeden de bidaha kimseye film önermem
  • kafkaesk kavramına coen biraderlerin getirdiği yorum. tipik bir coen filmi aslında. çevresindeki olayları ve kişilikleri bir türlü anlamlandıramayan bir kahraman ve izleyicinin sonunu tahmin etmekte zorlanacağı olaylar zinciri. filmin en güzel sahnesi, hahamın bir dişçinin başından geçenleri anlattığı kısım olsa gerek; çok yaratıcı ve sonunun sürpriz bitişiyle tam coenceydi.
  • "receive with simplicity everything that happens to you" mertebesine gelebilmek için (aslında belki de "herşey" için sadelik göstermek de pek sade bir davranış olmayabilecektir) , "simple" tepkiler vermediği anları bir yere kaydetmeli ki insan; yaptığı ve yapacağı ikiyüzlülükleri -ki bence kişinin kendisinin teşhis edebilmesinin en zor olduğu suç ve kusur türüdür- gözünden kaçırmasın...
hesabın var mı? giriş yap