• lawrence m. krauss imzalı, ön-son sözü richard dawkins'e ait içinde 11 bölüm yer alan new york times best seller'ı olmuş güzel bir kitap. bi' çırpıda yarılandı, yeni ama bir kaç mağazada az sayıda da olsa mevcut. türkçeye hiç yoktan evren şeklinde çevrilmiş. çeviri ebru kılıç'a ait.
  • ünlü fizikçi, düşünür lawrence krauss'un türkiye'de de yayımlanmaya başlanmış olan muhteşem kitabı.
  • en kısa sürede okumayı düşündüğüm kitap.
    peygamber efendimiz richard dawkins de bu kitap için şöyle buyurmuş.

    darwinden bugüne yazılmış en önemli bilimsel kitap. türlerin kökeninin doğaüstücülüğe indirdiği ölümcül darbeyi, hiç yoktan bir evren kozmoloji alanında yapıyor.
    richard dawkins
  • hayatımda okuduğun iyi popüler bilim kitaplarından birisi. tabii bundan birkaç farklı etken var;

    birincisi genelde popüler bilim kitaplarının çevirisi berbat olurken ebru kılıç gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış.

    ikincisi bir sicim teorisi ya da m theory yağcılığı yapılmamış.

    üçüncüsü kozmik mikrodalga arka plan ışıması hakkında çok iyi anlaşılar bilgi vermesi.

    tek sorun kendisini fazla övüyormuş gibi geldi bana. bir de genel görelilik konusunu çok detaylandırmamış. bu genelde einstein fanatizmi yapan yazarların kitaplarında çok görülür.

    şimdi lawrence krauss amcamızdan standart model üzerine bir parçacık altı fiziği kitabı bekliyorum şahsen. eğer böyle bir işe de girişirse kendisini omzuma alır itü bahçesinde dolaştırırım.
  • ilginç bir şekilde önsözü en arkada olan kitap, önsözü richard dawkins yazınca kitabın baskısında bir hata var sanmak mümkün. onun dışında içindeki fotoğrafların ve çizimlerin beyaz kağıda basılmış, büyük ve renkli olması daha iyi olurdu. yayın evi sanki biraz adıyla müsemma (bkz: aylak kitap) okurken internetten fotoğrafların renkli ve büyük hâline bakılması tavsiye olunur.
  • modern fiziği konu alan bir kitap olduğundan,birçok satırını tekrar okutan kitap olmuştur.iyidir,hoştur,ayrıca richard dawkins'in önsözünü bir süre aratmıştır,meğerse dawkins başkan* son sözü söylemiş.
  • piyasaya çıktığı günlerde internet üzerinden yoğun reklam kampanyası yapıldı. özellikle facebook’da bilimsel içerikli sayfalarda, birkaç blog sitesinde sıkça karşılaştım. tabi bir beklenti oluşturdu bu durum bende. sahaftan bir adet temin ettim. açık söylemek gerekirse pek de richard dawkins’in ''darwin’den bugüne yazılmış en önemli bilimsel kitap'' söylemine katılamayacağım. nedenine gelirsek; dünden günümüze kadar fizik dünyasında olan gelişmeler anlatılmış belirli bir düzeye kadar. farklı bir şey beklenemez zaten konu içeriğinde. ancak bu düzeyin daha ötesi, brian greene’in evrenin zarafeti ve evrenin dokusu kitaplarında çok daha doyurucu ve detaylı biçimde işlenmiş durumda zaten. bu iki kitabı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. hiç yoktan bir evren‘i diğer iki kitaptan ayıran, sicim teorisini inceden, dilini fazla sivriltmeden eleştirmesi. dawkins’in kitabı bu kadar göğe çıkarmasını, lawrence krauss ile olan yakın dostluğuna bağlıyorum. biraz kar amacı güdülmüş, her popüler kültür kitabında olduğu gibi.

    tabi bu yaklaşımımdan kitaptan uzak durun anlamı kesinlikle çıkarılmamalı. oldukça anlaşılabilir ve yalın.
  • "neden hiçbir şey yerine bir şey var?" sorusunu açıklamak için yazılmış kitap. ben tatmin oldum.
  • normal kitabı bilemiyorum ama e-kitabında nedense resimlerin sırası kaymış, can sıkabiliyor.

    bir çok versiyonu denedim, hepsi aynı.
  • ufuk açıcı bir kitap. modern bilimin katettiği mesafeyi, iğneyle nasıl kuyu kazıldığını hayretler içerisinde kalarak okuyorsunuz. fizik, geometri, uzay ve matematik gibi karmaşık konularda bile ortalama bir zekanın kavrayabileceği açıklıkta bir anlatıma sahip. kocaman bir tebessüm belirdi yüzümde okurken. gerçekten başucunda saklanması gerekenlerden.
hesabın var mı? giriş yap