• (bkz: ok)
  • inaclarına göre dünyada çok büyük bir kaos ortamı yaratıp hz.isanın yer yüzüne ineceğini düşünüyorlar bu ortamı hazırlamak için dikdatörlerini kendileri belirledikleri ülkelerde savaş çıkarttırıyorlar en yakın örneği suriye esad, çok yakında türkiye ülkemizde rte bunun için elinden geleni yapıyor hizmet ediyor abd ye bu konuda ,ama bu ülkede bu vatan toprakları için savaşıp ölen sehitlerimizin kanları var rte ye de dünyaya da yedirmezler bu vatan topraklarını rte nin sonu zaten yargıdan geçicek
  • 2016 yılında "daha yeni mi anladın ?" diye sordurtan beyan. merak ediyorum da, "putin'in kucağına oturmadan önce kimin kucağındaydın ?" diye sorsalar (!) mesela ne cevap verirdiniz ? merak işte ...
  • tüm eylemleri terör tanımına uygun olduğundan, güncelliğini korumakta olan doğru tespittir.
  • saçma sapan bir önermedir. abd de dünya üzerindeki her devlet gibi kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmaktadır. en güçlü devlet kendisi olduğu için yaptıkları göze batmaktadır. abd'ye bir terör örgütü demek, her devlete terör örgütü demekle eşdeğerdir ve gerçekten terör yapan örgütlerin yaptıklarının normalleşmesinin kapısını açar. bu başlıktaki gibi aşırı yorumlardan kaçınmak gerek.

    abd, herkese özgürlük ve adalet götürdüğüne kendi bile inanmaz ama bunun propagandasını yapmak durumundadır otoritesini korumak için. vatandaşlarının çoğu yoğun dini dogmaların etkisinde olan abd'nin yönetimi yine fena değil diyebiliriz ama bu daha çok lobicilik faaliyetlerine yön veren sosyoekonomik seviyesi yüksek kesim sayesindedir tabii.

    abd'nin bir sorunu da genç bir devlet olmasının da etkisiyle uzun vadeli planlar yapmadan ani kararlarla maceralara atılması. mesela ırak'a müdahale etmiş ama sonrasında nasıl davranılması gerektiği konusunda çuvallamıştır. yarattığı otorite boşluğu aşırı islamcı örgütlerin güçlenmesine yol açmıştır. yine afganistan'daki islamcılara da sovyetlere karşı destek olmuş ama sonrasında başıboş bırakıp kendisine düşman bir yönetimin oluşmasına sebep olmuştur.

    sanıyorum ki başlığın açılmasının önemli bir sebebi olan arap baharına gelirsek, ortadoğudaki değişim istekleri iç dinamiklerden ortaya çıkmış ve abd gibi ülkelerden de destek görmüştür. ortadoğu coğrafyası sanki güllük gülistanlıktı da abd geldi güzelim ortamı bozdu gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor ama ortadoğu ülkeleri hep kötü yönetildi. zamanla düzen kurulup iyileşme gözleneceğini umuyorum (şahsi olarak ummaktan fazlasını yapamıyorum). henüz çok yeni olan arap baharı mevzusu hakkında non uno die roma aedificata est diyerek bitiriyorum.
  • taşeronu işid'in gerçekleştirdiği 22 mart 2024 moskova terör saldırısı ile bir kez daha ispatlanan realite.

    eli kanlı terörist ülke usa dünya için en büyük tehlikedir ve bu nedenle yok edilmelidir.

    dipnot: (bkz: sırbistan cb'nın moskova'ya saldırı açıklaması)
hesabın var mı? giriş yap