• atadan, öteden adı "futbol" olan ve var olan en harika spora ısrarla "soccer" diyen ilginç ülkenin, başarılı ve altın madalya sahibi futbol takımı. aynı başarıyı ülkenin erkeklerinin gösterememesi de trajik tabi.

    şuradaki, (bkz: http://www.youtube.com/…fb-u8wlf84&feature=youtu.be) 5 episode'luk seride, takımın olimpiyatlardaki ilk maçından, altın madalyaya kadar uzanan serüveninin kısacık, minick özeti yer almakta. ilgilenenlerin ve futbolu gerçekten sevenlerin bir göz atmasını öneririm ama uyarayım 5. bölümün sonunda ya benim gibi ağlayıp ellerinizle salya, sümük ve göz yaşlarınızı silersiniz ya da şu yaşadığımız ülkeye ağız dolusu küfürler edersiniz.

    tamam vatanımı seviyorum, onlarca güzelliğini gözardı ediyor değilim ama o güzellikler, senelerdir monotonluğun, ileri görüşsüzlüğümüzün, anti-entellektüel bakış açımızın, dar fikirliliğin, kıymet bilmezliğin vs vs bir etiket gibi üzerimize yapışmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    biz bu kafada, bu hayat biçimiyle devam ededuralım emi... kadınlarımızın en büyük hayali giyeceği beyaz gelinlik, takacağı kolye, erkeklerin de alacağı araba olmaya devam etsin. kadınlar hayatlarını, etrafındakilerin ve hayatındakilerin bokunu dürtmekle, her şeye nane olmakla geçirmeye, erkekler de yeyip, içip, çalışıp, uyuyarak ve 30'undan sonra götü göbeği büyüterek devam etsin. at gözlüklerimizle yaşamaya, kurduğumuz ve hatta etrafımızdaki insanlar tarafından zorla kurulmaya ve size de dayatılmaya çalışılan şu salak inanç ve fikirler dünyasında yaşamaya devam edelim ve sonra nice yetenekler, nice güzellikler o kıt dünyada sıkışıp kalmaya mahkum olsun.

    böyle spordan, sanattan, edebiyattan her boktan fersah fersah geride, ötede devasa bir memur, devasa bir özel sektör kölesi anti-entellektüel, anti-beceri, anti-yetenek bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerleyelim. iki gram boş vakit bulduğumuzda da sinemada "romantik komedi" izlemeye gidelim. bize de o yakışır. yine mevzuyu nerelere sündürdüm, affola.

    ha bir de bir alex morgan var. ona da bir bakın.
  • maç boyunca her türlü pisliği yapıp uzatmaların son dakikasına 2-1 önde giren brezilya'ya 120+2'de abby wambach'ın attığı kafa golüdür. bu öyle bir maçtır ki; takımları japonya'ya sürpriz bir şekilde elenmiş moralsiz alman seyirciler bile brezilyalı futbolcuların çirkefliklerine dayanamayıp "u-s-a!" tezahuratına katılmış, son dakika golünden sonra stadı yıkmıştır.

    bizlere adeta euro 2008'de türk milli takımının yaşattığı duyguları yaşatmış, sevilesi bir takımdır. o gazla ertesi sene düzenlenen olimpiyatlarda tüm maçlarını izletmiş, 2-0 geriden gelip kazandıkları fransa maçına, efsane kanada maçına ve alex morgan'ın yine uzatmaların uzatmasında gelen kafa golüne şahitlik ettirmiştir. bu sefer 4-3'lük galibiyet gelmiştir o golle.
  • tayland'ı 13-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden ulusal takım. fıfa kadınlar dünya kupası tarihinin de en farklı skoru olmuş. özetini izledim tayland kalesi boş gibi bir şey. sarı formalı kısa bir kadın var kalede her halde kalecileri oydu.
  • tayland'a 13 gol atan kadroda gol atanlardan mallory pugh 21, rose lavelle 24, sam mewis 26 yasindadirlar. dunya kupasinda gol attiklari icin ozur mu dileselerdi? aglayacaksaniz gidin tayland'in kaleye koydugu hanim ablaya aglayin. bu ne la?

    https://www.youtube.com/watch?v=sl8udvfyff8

    hani diyecegim ki fark acildi, artik sallamiyor. macin daha 10. dakikasi, 1. gol. hanim abla lutfedip elini kaldirmiyor bile.

    bi de bu var:
    https://www.youtube.com/watch?v=hbatinxu_tg

    ha ben olsam 5-0'dan sonra biraz frene basardim ama cikip takir takir top oynadi diye de yerecek degilim.
  • dun aksam fox sport'ta 13- 0 lik macta fark acildiktan sonra neden frene basmadiklari tartisildi. twitter'da tepki almislardi cunku. fox yorumcularinin hepsi, dunya kupasi butun oyuncularin hayali, gol atma firsati gelmis neden atmasinlar dedi. hepsi ergen kafasinda olan pacozlar takimi demis birisi yukarida. bence hakli, yorumculari da farksiz. rakipler de insan, bu kadar rencide edilmez.

    (bkz: karma is a bitch)
  • evli olan oyuncuları ya basketbolcularla ya da amerikan futbolcuları ile evleniyor
  • sekizincisi biten kadınlar dünya kupasını dördüncü kez kazanmış efsane takım. geriye kalan 4 kupada da bir kez ikinci, 3 kez de üçüncü olmuşlar.

    ayrıca, 6 kez oynanmış olimpik kadınlar futbol turnuvalarında da 4 altın bir gümüş madalyaları var.

    kadınlar futbolunda oynanmış toplam 14 turnuvada 8 şampiyonluk kazanıp sadece bir kez madalya alamamışlar. bakalım bu şampiyonluğun ardından milli takımı bırakacak yıldızlarının yerlerini doldurabilecekler mi?
  • bugun itibariyle, acilan esit ucret davasinda erkek takimi ile ayni ucretleri almalarina karar verilmis. kazanilan kupalardan alinan oduller de esit olarak dagitilacak.

    ozellikle megan rapinoe bu konuda ciddi bir kamuoyu olusturup, emek sarfetmisti. (bkz: #121145587).

    ılgili haber
hesabın var mı? giriş yap