• dramdır.

    islam dünyasının bu özgüven eksikliği, korkaklığı ve pısırıklığı akıl alır gibi.

    3 milyon müslüman, ateistlerin toplama kamplarında işkence görüyor ama neredeyse hiç bir islam toplumu sesini çıkartmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=czqfhswluvk

    sanki bu insanlık suçunu işleyen kendisi gibi.
  • ne uygurlukmuş ne türklükmüş dedirten başlık mesele uygur türkleri değil sen hala anlamadın mı?

    memoli ne yapar bu arada ya?
  • mesele uygur olmasın amaç çin olsun amerika için. ne değişecek? müslüman ülker sesini çıkardı mı? çıkarmadı. türk devletleri sesini çıkardı mı?

    o çocukların, kadınların çinli erkekler ile evlerde zorla yaşatılmaya çalışmasına ve masum insanların kamplarda asimile edilmesine kim karşı çıkıp gücüne göre elinden geleni yapıyorsa yaptığı hareket doğrudur. yemen'de açlıktan ölen çocuklara ses çıkarılmaması yanlış. yanlışa yanlış doğruya doğru.
  • türkiye'nin çinle arasındaki ilişki bozulmasın diye laf çıkartamadığı soykırıma abd hem ekonomik hem de siyasi nedenlerde ötürü de olsa gereken cevabı vermiştir.
  • takdire şayan karardır.

    hala müslüman ülkeler falan deniyor ya, yemin ederim çıldıracağım.

    yahu ne müslüman ülkeleri bilmemnesi?

    bu devirde kimin umrunda böyle şeyler sanıyorsunuz?

    adamlar yanı başlarında kan ağlayan yemen, suriye, filistin gibi hem müslüman hem de arap ülkelerini yıllarca sinema izler gibi seyrettiler.

    taa dünyanın öbür ucundaki çekik gözlü ve inançları karışık olan uygurları mı takacaklar sanıyorsunuz?

    ayrıca keyfinizi kaçırmak istemem ancak türkiye'de işini kaybeden, evinden çıkarılan, borç yüzünden intihar eden, enflasyona para yetiştiremeyen insanlar yaşarken kimsenin dünya jandarmalığı yapacak hali olduğunu sanmıyorum.

    türkiye kendi ağlanacak hale düşmüş, ekonomisi batmış. kendisini kurtarmış da, uygurlar kalmış.

    bırakın boş yapmayı da kendi ülkemizi nasıl kurtarırız, onu düşünelim evvela.
  • abd neden diğer ülkelerden farklı bir konumda, daha net anlatan bir adım. bir yandan sevindirici, diğer yandan üzücü bir gelişme.
  • çine nerden nasıl vururum derdine düştüğünden. çıkar politikası, yoksa türklere bayıldığından değil
  • bu abd, her ne kadar kendi çıkarlarını ön planda tutsada bazen müslüman dünyası adına güzel işler yapıyor. aynısını kosova harekatı sırasında da yapmıştı. rusların, balkanlardaki etkinliğini azaltmak için nato ile sırbistan 'a müdahale etmişti. ve böylelikle orada uygulanan soykırıma dur demişti. doğu türkistan' a gelince buradaki baskı ve zulme dur diyebilecek, dünyadaki tek ülke yine abd 'dir. gönül isterdi ki ülkemiz bu zulme dur diyebilsin ama maalesef bizim öyle bir gücümüz yok. anlaşılan trump reyiz çin' i kafaya takmış özellikle şu corona belasından sonra, "bu diktiğim çekik gözlüler çok olmaya başladı, bunlara bir ders vermek gerekir." dedi.
  • bilindik abd politikası olsa da sevindirici bir gelişmedir, şimdilik. çünkü abd gibi oyuncu ülkeler, rakip gördükleri veya dizini kırmak istedikleri ülkelerde bu tür ayrılık isteyen milletleri her zaman desteklemektedir. uygur türkleri, öz vatan türkistan'ımızın daimi sakinlerinin bizim gözümüzde ve gönlümüzde yeri ayrı olsa da, abd gibi emperyal ülkelerin gözünde türkiye'nin içinde oynattığı unsurlardan bir farkı yoktur. gönül ister ki türk hükümeti de bu şekilde yaptırım uygulayacak güce sahip olsun, bu tür kararlar alabilsin, üstüne de ciddiye alınsın, hem de sadece bir millet olduğumuz için, kardeş olduğumuz için yapsın bunu da, biz de gururla arkasında duralım bu kararın...
    samimi olmasa da güzel bir karardır...
  • mesele ezilen türklük ve müslümanlığa sahip çıkmak değil, çin'i herhangi bir sebepten köşeye sıkıştırmak. çin'in ne kadar falso hareketi varsa trump oradan giriyor işte.
hesabın var mı? giriş yap