• eskişehir doğumlu ibrahim baycora'dır.
    amerika birleşik devletleri'nin new jersey eyaletini'nin paterson kentine emniyet müdürü olarak atanan ibrahim baycora kuran-ı kerim'e el basarak yemin etmesinin ardından dualarla göreve başlamış.

    ne yalan söyleyeyim ülkedeki özgürlüğe özendim, isteyen istediği şekilde dinini sonuna kadar yaşayabiliyor. ibrahim bey aynı şekilde türkiye'de göreve başlayacak olsa linç yemişti bile. darısı ülkemizin başına diyelim.

    seremoni

    edit: ilk başlığın günahı olmaz, moderatörler başlyan kelimesine a harfini eklerlerse sevinirim
  • amerikalı johnny de türkiye'de incil'e el basarak yemin etse linci yemişti.
  • yazarında dediği gibi adamların dini islam bile değilken buna izim veriyorlar bizim ülkeninde sözde %90'ı müslüman ama böyle bir şey yaşansa kesin linç edilirdi.
  • bizde sürekli görülebilecek olaydır. her açılışta bir kuran tilaveti yaptırılıyor.

    ayrıca, o kadar dini bütünse hıristiyan memlekette ne yapıyor?

    edit:bana, "ne alakası var hıristiyan memlekete yerleşmek ile dini bütün olmanın?" diye mesaj atan arkadaşlar oldu.

    bunu ben söylemiyorum; ayet söylüyor.

    --- spoiler ---

    maide 51: ey iman edenler! yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. onlar birbirlerinin dostudurlar. sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. şüphesiz allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.
    --- spoiler ---
  • uzun uzun yazmayacağım ama son zamanlarda gördüğüm en absürt olaylar listesinde tepelerde yer bulacağı kesin.
    “dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. de ki: doğru yol, ancak allah’ın yoludur“
  • e adamlar yeminlerini zaten incile el basarak yapıyorlar, mahkemelerinde bile bu böyle; hiç mi amerikan filmi izlemediniz? adam inanmadığı bir şeye el basmak yerine kurana el basmayı tercih etmiş ve buna da saygı gösterilmiş doğal olarak. yani adam ısrarla "ben yeminimi kurana el basarak yapacam lan, sikerim sizin yasalarınızı!" demiş ve amerikalılar da buna müsaade etmiş değil; rahat olun! her ülkede mesleki yeminlerin yasal prosedürleri vardır; kimse o prosedürlere aykırı işlem yapmaz zaten, yapamaz. normal yeminleri incille oluyor zaten adamların.

    ayrıca: başlıkta bir a eksik.
  • medeniyet güzel şey.
  • siktir edin ülkenin özgürlüğünü, bir eyaletine emniyet müdürü olarak bir türk atanmış. bu daha ilginç değil mi? bizde var mı bi il emniyet müdürü türk olmayan acaba?

    ibrahim beyi tebrik ve taktir ediyorum. gurur duydum vallahi. birde buna benzer bir eyaletlerine türk vali seçilmişti yıllar evvel sanıyorum ki.
  • hristiyan ve türkiye düşmanı bir devlete hizmet için kurana el basan bi türktür (!)
  • iki yüzlü siyasal islamcılar tarafından çok beğenilen hadise. bizde seçilmiş başkana "imamyan" gibi sıfatlar yakıştıranlar yine aynı kişilerdir.
hesabın var mı? giriş yap