• trump'ın hal ve tavırlarını, ona karşı yükselen muhalefet ve karşıtlığı görünce aklıma gelen ve bugün de ahmet hakan'ın köşesinde dikkat çektiği durum tespiti...
  • süper hadise. amerikalı kardeşlerim anlasın ne çektiğimizi. şimdi gelsin nasa'nın başına hayvanat bahçesi müdürü atanması gitsin dış politikada nasılsa siklemiyorlar ekolü. ovv yis.
  • bizi kıskandıkları içindir.
  • mazot bir dolar olacak
  • bunun için trump'ın başkan olmasına gerek yoktu, ortaya çıkması için de trump'ı beklemeye gerek yoktu.

    abd'nin sosyal yapısını gösteren araştırmalarda halkın din'e otoriteye v.s. yaklaşımı çok net biçimde batı avrupadan uzak ve türkiye'ye yakındı.

    benim türkiye'den siktir olup gitmek eylemlerim içinde abd zaten bu yüzden hiç bulunmadı. evet, abd'nin eşsiz olduğu çok alan var ama türkiye'nin de eşsiz olduğu pek çok alan var.

    gelin görün ki çekilecek çile değil, değmiyor kesinlikle.

    avrupa'dan şaşmayın. medeniyet avrupa'da. özellikle de avrupa-abd karışımı tadıdaki ingiltere'de.
  • reddit'te de dile getirilmeye başlandı: https://www.reddit.com/…_at_white_house_in/dhovng4/
  • beşiktaş'ın pek de büyük sayılmadığının göstergesi olan önermedir. *
    öncelikle 3 büyükler dediğimiz takımları bir inceleyelim.

    galatasaray:

    şu anda cıkın sokağa futbolla ilgili gözüken hangi takımlı olduğu önemli olmayan bir kişiye sorun. kim kurmuştur? kaç yılında kurulmuştur? dayanağı neresidir? hatta belirleyici soru olarak kurulduğu ders nedir?

    bunların en kötü 3ü herkes tarafından bilinir. zira adamlar kendi tarihlerinin lisenin kültürünü iyi yapmaktadırlar. hani reklam da değildir son zamanlarda olmasa bile yıllar yılı bir galatasaraylılık kültürü her galatasaraylıda görülmektedir.

    galatasaray sadece tarihinin bilinmesi ile değil tabii ki kimsenin karşı çıkamayacağı gibi avrupa da ve türkiye kupalarında en başarılı futbol klübüdür. zamanında uefa sıralamasında 1. liğe yükselmiştir. avrupa'da en fazla tanınan türk markası olmuştur falan filan.

    fenerbahçe:

    kimin kurduğu nasıl kurduğu çok hasta fenerbahçeliler dışında pek bilinmese de, yıllar yılı türk filmlerinde bile adı en fazla geçen futbol klübü olmuşlardır.

    özellikle 70 li yıllardan sonra akıllı ve biraz da futbol etiği dışındaki başkanlarıyla o günlerde bile gözde transferleri yapmışlardır.

    ne kadar doğruluğu tartışılsa da 25 milyon fenerbahçeli günümüzde cok dillendirilen bir laftır. şimdi bir kişi çıkıp o zaman ben de galatasaray'ın dünya çapında 50 milyon taraftarı var desem nolcak gibi söylemlerle gelmesin artık fenerbahçe'nin aklımıza kazıdığı bir niceliktir.

    fenerbahçe 2000li yıllarda coşmuştur coşturmuştur. tesisleşme olsun yaşı ne kadar geçmiş de olsa dünya çapındaki transferleri olsun spor gündemlerinde ilk sıraya oturmuştur.

    bir de fenerbahçe galatasaray rekabetinden söz etmek gerekmektedir. fenerbahçe galatasaray maçlarına hazırlıklar 2 hafta öncesinden başlar. televizyon programlarında haftalar öncesinden carmen o fortune eşliğinde siyah zemin üzerine büyük maça x gün kaldı, maç öncesi sonrası herşey y tvde reklamları başlar.

    derbinin oynanıcağı anneannemden, biyoloji öğretmenime kadar herkes tarafından bilinir.

    şimdi bir debeşiktaşa bakalım;

    beşiktaşlı taraftarlar kimse yokken biz vardık diye atıp tutsalar da kendileri jimnastik klübü olarak kurulmuşlardır.12 kez şampiyon olmuşlardır ama 2 tanesi sırf 2. yıldızı almak için federasyon tarafından verilmiştir.

    yıllar yılı bir metin ali feyyaz üçlüsü tutturmuş gitmişlerdir.

    tek övünç kaynakları çarşıdır.

    sözlüklerde bile beşiktaş yazdığınız zaman karşınıza çıkan entryler xxx yyy aaa bestesi ithaf edilmiş takımdır gibidir.

    ayrıca futbolu çok seven insanların bile anaa gs- bjk maçı yarın mı dediğini bilirim ki bu da ne kadar önemli! olduğunu gösterir.

    bu entrynin bağlancağı yer şudur ki. istanbul takımlarına karşı sempati duymayarak yazdığım bu entryden ben beşiktaş'ı o kadar da abartılcak bir takım olmadığını çıkartıyorum. artık beşiktaşı arkadaşlarım da beşiktaşlılık duruşu gibi lafları bıraksınlar. ya futbol takımı ilerde iyi işler yapar ya da devam edersiniz bizim taraftarımız avrupanın en iyisidir diye.
  • şaka maka bir yana hakikaten mantıklı bir benzetmedir türkiye de çok güçlü bir ülke olsa belki abd gibi takılacaktı çok uluslu yapısı da benziyor toplum arasında yine farklar var abd deki dalyaraklarla türkiye'deki meslektaşları da birbirine benziyor sonracığıma türk gençliğinin abd özentisi olduğunu ve amerikan malı kullanmaktan ne de amerikan kültüründen vazgeçememesi hatta yapılan saçma sapan espirilerin benzerlik göstermesi hepsi bir işarettir kültürler abukluklar sabukluklar benziyor allah cümlemizi ıslah etsin
  • dogru bir onermedir. yiğitcan erdogan bir makalede alttan altan buna göndermede bulunmuştur.
    makale
  • emlakçıların kardeşliği.
hesabın var mı? giriş yap