• hafıza zorlama:

    bir kimyasal saldırı tarihçesi:

    * 2012 yılında bir grup el nusracı, bir propaganda videosunda sarin gazı ürettiklerini gösterir, bir tavşanın nasıl öldüğünü görüntüler:
    http://www.ydh.com.tr/…e-kimyasal-terore-dogru.html

    * bir sene sonra türkiye sınırına yakın bir bölgede, sarin gazı ile siviller katledilir. türk ve batı medyasında anında suriye hükumeti suçlanır:
    http://www.bbc.com/…/2014/08/140821_suriye_kimyasal

    * suriye birleşmiş milletler'in kimyasal silahlar hakkında araştırma yapmasına izin verir.

    * 2013'te adana'da bir el nusra hücresinde sarin gazı üretenler kıskıvrak yakalanır, daha doğrusu suriye'deki katliamlar sonrası türkiye buna zorlanır.

    http://www.radikal.com.tr/…in-gazi-bulundu-1135579/

    * gazeteler apar topar yok efendim bu sarin değil, antifiriz diye haber geçer, teröristler serbest bırakırlır:
    http://t24.com.tr/…n-gazi-degilmis-tahliyesi,239226

    * 2015 yılında yalan ortaya çıkar, serbest bırakılan teröristler bu sefer sarin gazı ürettikleri için tutuklanır:
    http://www.hurriyet.com.tr/…nda-mahkumiyet-40033307

    * 2017 yılında yine suriye'nin türkiye sınırında bulunan bir kasabasında kimyasal saldırı gerçekleşir, siviller katledilir.

    * olayın hemen ertesi gün rusya ve suriye suçlanır.

    * abd başkanı trump, suriye yanlış yaptı, sivilleri katletti, oraya asker sokacağız diye başlar yine.

    http://www.hurriyet.com.tr/…ale-aciklamasi-40419492

    * aynı dönemde rusya'da çeşitli terör saldırıları gerçekleşir.

    ... yorum sizin.
  • rusya faktörü varken olacağını düşünmediğim hadise.

    trump'ı putin seçtirdi diyorlardı ya.
  • ırak filminin aynısı çevriliyor.

    bütün dünya sadece seyredeceğiz ve "onlar" boyalı ayakkabılarıyla suriye topraklarına bastığında acı ve işkence dışında hiçbir şey getirmeyecekler.

    (bkz: baba mesleği)
  • silahların konuşması çözümü uzatır sadece. esad dışında iktidara talip kimse yok mu bu ülkede muhaliflerle anlaşabilecek?

    zor değil yahu bir tane diktatörün yetkisi elinden alınıp insan haklarını gözeten ülkedeki herkesi kucaklayabilecek, herkese ümit verebilecek bir lider çıkmalı suriye'den bu lider çıkmadıkça askeri müdahale sadece daha fazla kan ve gözyaşı getirir.
  • suriye' de hadiseler tek taraflı bir eksenle okunacak gibi değil artık, özellikle iran, esed, rusya direniş ekseni gibi zırvaları kafanızdan çıkarın. kaynaklarınız ne: efendim ydh com, bbc com (bbc manuplatif haberciliğin şahıdır), sonra t24, gurriyet (hurriyet yazacaktım ama gurriyet mürettib savabı olmuş, kalsın) radikal, oeeeh. abd nin müdahale edeceğini sanmam ama ben esede karşı olan her müdahaleyi hangi ülkeden gelirse gelsin desteklerim, bu esed piçini kim temizlerse temizlesin teşekkür ederim. umarım zalimler birbirine düşerler ve nefessiz/dermansız kalırlar.
  • çok merak ettiğim bir mevzu var. esad gitti diyelim. şam'da kim oturacak. ışid lideri mi? yoksa ışidden hallice selefici keskinler mi? çok ne olarak görünen bir şey var o da esad giderse suriye bölünür kuzey suriye abd kontrolünde bir kürt bölgesi olacak geri kalan ise belki 20 yıl boyunca çevresine ölüm saçan bir kara deliğe dönüşecek.
  • olmayacak olan müdahaledir.
  • çok göt yakar, en çok da bizim götümüzü yakar. bunu destekleyen ağır sığırdır.
hesabın var mı? giriş yap