• abd savunma bakanı tarafında dile getirilen stratejidir

    işte o iddia

    bu adamlar dünyayı yönetiyor ya ben ona yanıyorum! biz yıllardır ypg'si pkk'sı ile ayrı mücadele ediyoruz. zeytin dalı harekatında binlerce ypg militanını eşek cennetine gönderdik, ama bu beyefendi çıkmış "ne var, onlar sizin yanınızda savaşır biz istersek" diyebiliyor.

    hadi diyelim ypg bu kadar karaktersiz. tsk bu adamları müttefik olarak kabul eder mi! herkesi kendiniz kadar cibiliyetsiz mi sandınız!
  • "biz pyd'den rasyonel hareket etmesini istiyoruz ama aynı şey bizim için de geçerli. pyd konusunda gelinen son aşamayı, ankara'nın da rasyonelleşmesi olarak görmek mümkün. davutoğlu'nun dışişleri bakanı olduğu dönemde salih müslim ankara'ya davet edilmişti. ankara'nın politikalarıyla uyumlu olduğu taktirde ankara'da temsilcilik açması gündeme gelmişti. en zor döneminde barzani ve talabani ankara'da temsilcilik açmışlardı. ama salih müslim, türkiye yerine esed rejimini tercih etti."

    2015- abdulkadir selvi

    iktidarlar ve teröristlerin arasına girmemek lazım, birgün barışırlar kötü olan siz olursunuz. (bkz: herşey olur)

    gün olur, dünün teröristi, bugün dava sevdalısı olur, yarın başka şey olur.
  • "milli savunma bakanı nurettin canikli, abd savunma bakanı james mattis'in kendisine 'ypg'nin pkk'ya karşı savaştırılabileceği' teklifini sunduğunu söylerken "biz de bunun mümkün olmadığını söyledik. pyd ve ypg'nin sdg içerisinde tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettik" dedi."

    diyor haberde. gercekten politikacilar cok kibar insanlar. ben olsam direk "biz de bu teklif uzerine dotumuzle gulduk tabi" der gecerdim.

    saka bir yana, bunun olasi olmadigi dogru olsa da, soyle bir sey var, amerika'nin "menbic ile ugrasmayin biz size sincar'i verelim, sincar'dan pkk'nin cekilmesi icin yapilacak bir operasyonda gerekli destegi verelim" falan gibi bir teklifi olabilir deniyor. sincar kuzey irak'tan, suriye'nin kuzeyine geciste kullanilan bir bolge, eger bu bolge olmazsa pkk ile ypg'nin cografi bagi kopmus oluyor, ve deniyor ki o zaman ypg'nin uzerindeki pkk etkisi de azalabilir falan (ben pek oyle azalacagini dusunmuyorum ama boyle diyenlerin herhalde bir bildigi vardir). o manada "pkk ile ypg'yi savastiralim" mi dedi acaba. bilemiyorum. amerika'nin su anki trump yonetiminin gercekten fazla da ciddiye alinabilir tarafi yok. ciddi ciddi ypg'yi pkk ile savastiralim diye geldilerse o kadar sasirmam yani. velhasil dotumle guldum.
hesabın var mı? giriş yap