• bir lastikçi, dev gibi bir anonim şirketi.

    abdulkadir özcan otomotiv lastik san. ve tic. aş.
    http://www.abdulkadirozcan.com.tr/
  • prof. dr. bekir kütükoğlu'na armağan adlı kitapta "2. mahmut'un memleket gezileri" adıyla yayımlanmış makalesinde -sene 1991- 2. mahmut'un gezilerini takvim-i vakayi gazetesinden okuduğu kadarıyla, ne bir yorum ne bir çıkarsama, nedir bu gezilerin anlamı mahmut'un iktidarı ve meşruiyeti açısından vs. hiç girmeden, öylesine çıplak bir hikaye olarak aktaran, memleketimizin bir değerli profesörüdür.
  • emektar ve işini iyi yapan devlet memuru. profesör. msgsü tarih bölümünün en munis hocasıdır. tasavvufî yönü de vardır aynı zamanda. tdvia'da onlarca ve totalde yüzlerce makalesi yayınlanmıştır. osmanlı tarihi üzerine çalışanların mutlaka duydukları bir isimdir abdülkadir özcan. hatta neredeyse abdülkadir özcan'a referans vermeden osmanlı tarihi hakkında kalem oynatmak zordur.

    hatalı tarafları ise mesut aydıner gibi insanları etrafına toplamasıdır. zannım odur ki yaptığı bütün işleri baltalayan bir şey bu. yetiştirdiği insanın öğrencilere davranış biçimleri, hal ve tavırları kendisini hiç mi rahatsız etmemektedir hayretler içerisindeyim. bunun vebali kendisine de aittir, bunu görmeliydi. aynı şey ramazan şeşen için de geçerlidir.

    allah uzun ömürler versin, kendisi güzel bir insandır, kimseye sesini yükselttiği görülmemiştir. akademisyen kibiri ve kifayetsizliği taşımaz. pek kimseyle de muhatap olmayı sevmez. seçmeli bir dersine 1 kişi dahi gelse o dersi yapar. bu açıdan haramzade akdemisyelerden binlerce ışık yılı uzakta, daha iyi bir yerlerdedir. üzerimizde emeği de vardır. sanıyorum ki helal etmemiştir ama olsun, iyi insan iyi insandır, bunu da belirtelim.

    önemli kitapları arasında:

    (bkz: şakaik-i numaniye)
    (bkz: kanunname-i al-i osman)
    (bkz: anonim osmanlı tarihi)
    (bkz: eyyubi efendi kanunnamesi)

    vardır.
  • 12 mart 2005 tarihi itibariyle , zarar eden petlas'ı kombassan holdingden satın alarak 2 yıl içerisinde iso nun açıkladığı türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşunda 322. sıraya çıkarmayı başaran ve satıcıyken yüzde yüz türk malı lastik* üreterek hayallerine kavuşan, anonim şirket. `
    (bkz: türkiye sizinle gurur duyuyor)
  • ankarada ki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiş petlas ın patronu.
  • adı ile anılan şirket lastik sektöründe kendi markası olan petlas ve starmaxx’ın dışında (bkz: toyo) japonya
    (bkz: hankook) kore, (bkz: maxxis) taiwan firmalarının yetkili temsilcisidir.

    ayrıca (bkz: #18126852) kısacası uzak durunuz.
  • distribütörü oldugu toyo lastikleri ülkemizde çok bilinmemesine karşın özellikle amerika ve avrupada michelin ve bridgestone gibi talep görür. www.tirereview.com adresindeki yıllık raporlarda binlerce kullanıcı arasında yapılan anketlerle markanın kalitesi overall score yani toplam ortalamada michelin den iki sene üst üste daha fazla çıkmıştır. ancak ülkemizde önyargı sebebiyle lastikten gerçekten anlayan kamyon taksi ve dolmuş şoförleri dışındaki kullanıcılar tarafından fazla ilgi görmemiştir.
  • kendisine ait sitesinin adresi şudur değerli profesörümüzün ;

    http://abdulkadirozcan.org/
  • mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi tarih bölümü hocasıdır. şu günlerde lisans derslerini bırakmış, yalnızca yüksek lisans derslerine girmeye başlamıştır, zira emekliliğe hazırlanmaktadır kendisi. derin bilgisinin yanında bir o kadar derin mütevaziliği vardır. anlattıklarını saatlerce oturup dinleyebilir, buna rağmen zerre sıkılmazsınız. ilerlemiş yaşına rağmen yalnızca 4 kişinin aldığı bir seçmeli ders için okula geldiğini, o seçmeli derse gelen tek öğrenciyle diğerlerine sitem ederek ders işlediğini bilirim. kendisiyle 2 dönem boyunca tez hazırlamışlığımız vardır. bu süre içerisinde o kadar yardımcı ve yapıcı davrandı ki bölümümden hoşlanmayan ben eski harfli kitapların arasından çıkamaz oldum. yazık ki geç tanıdım kendisini, kıymetini bilemeden de ben mezun oldum, hocam da emekli oldu. dizinin dibine oturulup ilim irfan öğrenilesi saygıdeğer insan.
  • cnn türk'te an itibariyle kanuni'yi anlatan tarihçi.
hesabın var mı? giriş yap