• oğullarıyla beraber evinden çıktığı sırada, kanalizasyona yerleştirilen bombalar vasıtasıyla öldürülmüştür.
  • "islam" adının, terör ve intihar saldırıları ile birlikte anılmasına ve "müslüman=terörist" korkunç genellemesine sebebebiyet veren baş aktörlerden biri!
  • filistinlidir. eğitimlidir. 1980'lerde afganistan'da sovyetlere karşı savaşmıştır. usame bin ladin'in en çok etkilendiği kişidir. beraber afganistan'da mektebul hidemat'ı kurmuşlardır. usame bin ladin bu örgütün finans işleriyle uğraşıyordu.

    azzam, 1989'da arabasına yerleştirilen bombayla 2 oğluyla birlikte öldürülmüştür. ölümü sonrasında usame bin ladin el kaide'yi kurmuş ve mektebul hidemat'a bağlı kişiler buraya kanalize edilmiştir. sonrasını az çok biliyorsunuz.

    kısacası usame bin ladin'in fikir hocasıdır. küresel cihadın babası olarak bilinir.
  • başlık dikkatli okunursa o sokağa o ismin tam 3 yıl önce verildiği görülmektedir..
    bazılarına günaydın diyorum buradan.
    (bkz: sezgin tanrıkulu)

    http://www.sozcu.com.tr/…amin-ismi-caddede-1936389/
  • usame bin ladin'in bir zamanlar hocalığını yapmış kişi. fakat ömrünün son yıllarında ki bu yıllar 45-47 yaşlar arasıdır, usame bin ladin'in, gitgide azzam'dan uzaklaşıp gülbeddin hikmetyar saflarına katıldığı bilinir. sovyetler afganistan'dan çekildiği zaman pakistan istihbaratı ile cia, birçok mücahid örgütü, mevcut sosyalist necibullah hükümetini devirmesi için desteklemeye devam eder. bunlar arasında ılımlı ve idealist ahmed şah mesud da vardır, güç boşluğundan yararlanıp, eski mücahid grupları kendine rakip gören ve artık mücahidler arasında kan döken gulbeddin hikmetyar gibi şerefsizler de. abdullah azzam, usame bin ladin'in gitgide hikmetyar saflarına katılmasından dolayı endişe de duyar. hikmetyar'ın aşırılığını onaylamaz çünkü. bu arada ahmed şah mesud da damadı olmakta. kendisinin, dönemin ilk islami terörizmine kurban gidenlerden biri olması kaderin cilvesi. gerçek olan şu ki, azzam ve şah mesud gibilerin defterinin çabuk dürülmesi dönemin kaba, cahil selefi-vahhabi terörizminin bakış açısını göstermesi açısından önemlidir. usame bin ladin'in el kaidesi ve selefi terörizmi, hikmetyar tarafından yönlendirilmiş ve doktrine edilmiştir; azzam tarafından değil. usame bin ladin'in aslında bu döneme kadar cia desteği aldığı da bilinir. amerikan karşıtı, tekfirci, kan kokan dini terörizmin köşe taşı, suudi istihbaratının desteklediği hikmetyar'dır, kendi özkaynaklarıyla o döneme dek cihat etmiş, serveti bol müteahhit usame bin ladin'i saflarına katmasıyla da, para ve hastalıklı katl doktrini birleşerek günümüzün küresel selefi terörizmini doğurmuştur.
  • "evet ben ölüm taciriyim, ben ölümü ümmete hayat vermek için istiyorum, ben ölümü bize hayat bağışlasın ve tevhid kanımızla yaşasın diye istiyorum.

    cennete girmek için mehrini ödemek zorundasın, mehrinse cihadın
    cihad simdi farzı ayn değilse vallahi kıyamete kadar hiç bir zaman farzı ayn olmaz"

    demiştir bi' sohbetinde, tevbe suresi ışığında cihad dersleri eserinin müellifi. osame bin ladin'in hocasıdır. iyi bir hatip, zeki ve çok kıvrak zekalı birisiydi mekanı cennet olsun. selefi-cihadci ekoldendir.

    eserlerinin çoğunu geçmişte okuyan biri olarak benim anlamadığım sadece şu noktaydı. osame'den bahsederken; "böbrek yetmezliğinden dolayı bir elinde tuzu, diğer elinde suyu, mağarada yaşıyordu bu babası zengin adam, neden?" dediği sohbetinde tuhaf anlamsız bi' detay var;

    bilindiği gibi osame böbrek hastasıydı. ancak bilenler bilir böbrek hastalarına tuz kesinlikle yasaktır

    ?
  • ismini taşıyan cihatçı grup kendisini feshetme ve dağılma kararı almıştır: https://www.longwarjournal.org/…itself-in-syria.php

    suriye iç savaşının sonuna gelindiğini, yeni düzende kendilerine yer olmadığını artık onlar da fark etmiş sanıyorum.
  • kendi felsefesine göre düşünmeyen herkesi kafir, mürted, fasık ilan eden tehlikeli bir ekol kurucusu. akademisyenden bozma militan. hakkında şehit güzellemeleri yapılmış ama onun tesiriyle öldürülenler haklarını ruz-i mahşerde aldıklarında vereceği hesabı merak ederim.
  • küresel cihadın babası olarak bilinen, usame bin ladin'in fikir babası olan islamcı.

    kendisi hakkında direkt bir okuma yapmadım fakat el-kaide üstüne yaptığım okumalarda gördüğüm şey başlıkta yazılanların aksine kendisinin tekfirci olmadığıydı. yani kendisinden olmayan herkesi kafir, fasık ilan etmek gibi bir derdi yoktu. direkt olarak kitaplarını veya külliyatını okumadım, hatta "kayıp minare" kitabında osmanlı-türkiye ilişkisini konu aldığını duydum, merak ettim fakat vaktim olmadı. önümüzdeki dönemde okuma fırsatı bulabilirim umarım fakat şu ana kadar okuduğum kadarıyla kendisi tekfirci değildir.

    ladin, el-kaide'nin kurucusu ve aynı zamanda abdullah azzam'dan etkileniyor ve el-kaide'de tekfir mevcut. bu nasıl mümkün oldu? azzam tekfire karşıysa nasıl oldu da azzam'ın öğrencisi sayılabilecek usame tarafından kurulan el-kaide'de tekfir var?

    bu durum azzam'ın suikastiyle açıklanabilir. abdullah azzam'a göre hedef komünist ülkeler, batı olmalıydı. müslümanlar hedef alınmamalıydı fakat ladin'in yanına sonradan gelen, ladin öldükten sonra el-kaide'nin lideri olacak olan mısırlı eymen ez-zevahiri de ladin'in yanında yer almaya başlamıştı ve zevahiri'ye göre tekfir mümkündü. bu yüzden müslümanlar da hedef alınmalıydı. bu görüş farklılığı azzam ile zevahiri arasında uçurum oluşturdu, birçok analiste göre ladin seçimini zevahiri tarafında yaptı ve azzam bir suikast ile öldürüldü. suikastın zevahiri-ladin iş birliği ile yapıldığı düşünülüyor bugünlerde. azzam'ın örgütü mekteb el-hidemat'ın ölümü sonrası dağıtılması, birçok üyesinin el-kaide'ye katılması ve ladin'in tek güç olması bu düşünceleri bana göre doğruluyor. her şeyi yapabilecek duruma geldi ve sırtını da zevahiri'ye yaslayarak; sağlam, kendisine sadık ikinci adamla birlikte sarsılmaz bir güç oldu.

    azzam'ın ölümü sonrası rahatça tekfir ettiler herkesi. bunun ötesinde ilginç bir tesadüf var: ırak'ta başka bir terörist örgüt kuracak, dünyayı derinden sarsacak, el-kaide'nin kat kat ötesinde vahşi bir örgüt yaratacak ebu musab ez-zerkavi ilk kez afganistan'a indiğinde, ilk kez islam için bir savaşa katılmak için hamle yaptığında bulunduğu grubu karşılayan kişi azzam'ın oğullarından birisiydi. yıllar sonra zerkavi'nin öğrencisi ebu bekir el-bağdadi, islam devleti'ni kurduğunu açıklayacak; zevahiri'yi tekfir edecek, el-kaide'nin kazanımlarını bir bir parçalayacaktı.
hesabın var mı? giriş yap