• eski hatay milletvekili. 7 donem milletvekilligi yapmis. cukurova'da ozellikle arap kokenli bolgelerde hala 7 donem milletvekili yapip da hicbirsey yapmadigina dair komik hikayeleri dolasir. bunlardan bi tanesi, yillarca konusmayip birgun soz alip konustugunda icerisinin cok sicak oldugunu belirtmesidir. bir digeri de "hayat pahaliligi" konusunda soz alip hayat gazetesinin pahaliligi konusunda gorus bildirdigidir. en komigi de secim sloganidir. " allah icin abdullah, milltet icin cilli" diye cevrilen slogan, kendisi arap kokenli oldugundan halk arasinda daha cok "mişan alla, la abdalla, mişan-il mil-le, el cille" seklinde soylenmistir. yorede, hala, ne zaman milletvekillerinin beceriksizligi soz konusu olsa soylenen bir deyim oluvermistir bu slogan.

    bugun hatay konusunda bisey arastirirken yerel bir gazete http://guneyruzgari.com/…t&task=view&id=55&itemid=1 adresinde gordum de aklima geldi...
  • sırasıyla chp, dp, ytp, ap'den ve en sonunda da bağımsız olarak meclise girmiş, alevi siyasetinin ilginç kişiliği.
  • samandağ belediyesi başkanlığı da yapmışlığı olan 1906 doğumlu hatay/samandağlı çiftçi, kamu yöneticisi, siyasetçi.

    daha önce belirtildiği gibi 4 farklı parti ve 1 bağımsız adaylıkla vekil seçilerek 7 dönem milletvekilliği yapmış bir isim. inanılmaz bir süre.

    milletvekiliyken deniz gezmiş, hüseyin inan ve yusuf aslan'ın 24 nisan 1972'de tbmm'de yapılan idam oylamasına katılımamış olan bir korkak.

    siyasi kimliğiyle tanınan, bir sürü devrimci yetiştiren ve bir zamanlar solun kalelerinden olup şimdilerde marjinalliğin, yozlaşmanın dibini yaşayan samandağ'a yakıştıramadığım biri. 7 dönem vekil seçilerek hiçbir şey yapmadığı gibi yerine gelip başarılı işler yapabilecek olanların önünü tıkadığı da unutulmamalı.
hesabın var mı? giriş yap