• sabah gazetesinde ekonomi yazarı.
    http://www.sabah.com.tr/yildirim.html
  • "genetik mühendisi olmayı çok isteyen, bu nedenle boğaziçi üniversitesi biyoloji bölümüne giren borsa oyuncularından abdurrahman yıldırım, tüccarlık ağır bastığı için hem okulundan hem de hayallerinden vazgeçmek zorunda kalmış. 1995 yılından bu yana borsayla ilgilenen yıldırım, borsada uzun vadeli düşünen yatırımcının kesinlikle kazandığını söyledi". devami icin: http://arsiv.sabah.com.tr/2000/10/07/e09.html

    retorik bakimindan kendisini haydar bas'a benzetirdim. meger birikimsel olarak da haydar bas'tan bir farki yokmus. aslinda kendisinin ulusal medya paralel evrenindeki haydar bas olmasindan suphelenmekteyim. abdurrahman abimizi eternal champion hesabi haydar bas ile karsilikli bir televizyon programinda tartisirken gormek en buyuk arzularimdan biridir.
  • küçük bir köyden çıkıp, tırnaklarıyla kazıyarak bugünkü konumuna gelmiş harika insan,takdirlik finansçı.
  • cnbc-e'de ne zaman adı duyulsa diğer yorumcular tarafından ayar üstüne ayar alan ekonomist.

    merkez bankasının enflasyon hedefini %5'e çekerse faizlerin kalın bir ayar alacağını ve düşeceğini iddia ediyor bugünkü yazısında.

    politikaların ve hedeflerin bu şekilde manipule amaçlı kullanılamayacağı açık, ayrıca merkez bankasının da bir kredibilitesi var. %5 hedef koyup %8 çıkarsa enflasyon olmaz.
  • tipik iktidar goygoycusu. bu adamın söylediklerine göre pozisyon alan yoktur umarım.
  • müthiş iktisadi bakış açısına hayran oldum. bir saatlik eğlence çıkardı kendisi...
    yazımsı

    --- spoiler ---

    faizler düşürülürken enflasyon indirilemeyecekse bu yeni bir durumdur. yeniden fiyatlamayı gerektirir. ne kadar ekmek o kadar köfte her zaman çalışır. burada da reel getirisi kalmayan tl’den tasarrufların uzaklaşması beklenir. dövize yönelme artabilir. bunu önlemenin tek yolu, döviz taşıma ve bulundurmanın, döviz mevduatı açtırmanın, dövizle alışveriş yapmanın yasaklanmasıdır. bunun dışında bir yol da yoktur.
    --- spoiler ---
  • an itibariyle küresel piyasalar programinda ne dedigi anlasilmayan kisi.

    -merkez bankası faiz arttirirsa?
    a.y.-faiz arttirisi yetmez tek basina
    -kurdaki ateş?
    a.y.-dolar satarak olmaz
    -cozum?
    a.y.-bilmiyorum.
  • iktidarın etkin olduğu yayın grubundaki işini kaybetmemek için, türk insanını aptal yerine koyan yorumlar yapan gazeteci.

    insanları aptal yerine koymasına itirazım yok ama bunu bloomberg ht'de yapmak çok mantıklı gelmiyor bana.

    -adam ithal saman almayı savunuyor, yerli fındık üretiminin saçma olduğunu söylüyor. 30 sene önce bu ülke farklı bir ülke değildi. 30 sene önce kendimize yeterken, şimdi nasıl her şeyi dışardan ithal eder olduk. fındık, patates ve soğan üretmiyelim diyor, ayçiçeği üretelim diyor. şaka gibi.

    -e biz 30 sene önce hem ayçiçeği, hem fındığı, hem patatesi ve soğanı, hem şeker pancarını, hem eti üretebiliyorduk. bu neyin artisliği.

    -ülke saçma sapan yönetiliyor, şeker fabrikaları satıldığı için, gübre fabrikaları satıldığı için, mazota her gün zam yapıldığı için, tarımsal üretim yapamıyoruz, hem şekeri, hem samanı, hem eti, hem buğdayı, hem bakliyatı ithal eder olduk diyemiyor.

    bunu söylemek için ekonomist olamaya da gerek yok. adam olmak yeter. korkmayın lan bu kadar. batıyoruz amk. bu kadar fırıldak olmanın anlamı yok

    -ekonomik veriler
    yıllara göre yüksek teknoloji ihracatı

    100 borçludan kaçı öderken zorlanıyor

    gerçek tüfe

    merkez döviz rezervi

    dış ticaret açığı

    dış borç patlaması

    yıllara göre cari açık değişimi

    yıllara göre sgk bütçe açığı

    2017'de ödenecek dış borç

    durumun özeti
  • biri hayrına diksiyon kursuna göndersin bu abiyi. bir insan bir kelimeyi kaç farklı şekilde yanlış telaffuz eder bunun rekorunu kırmakta şuan.

    (bkz: puroram)
    (bkz: puroğram)
    (bkz: poroğram)
    (bkz: pıroram)
  • bu sabahki sabah raporu programında asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılmaması gerektiğini, enflasyonla mücadele edilebilmesi için asgari ücretin enflasyon karşısında ezilmesi gerektiğini savunmuş azot israfı iktidar yalakası.
hesabın var mı? giriş yap