*

  • "olm gel sinemaya gidelim"... "para bekliorm..."
    "gel, maça gidelim"... "abi para bekliyorum bi yerden".
    "olm bu ara çok durgunsun ne war" ... "bişi yoq abi.. bi yerden para bekliorm o gelsin kunduz gibi dalıcam ortamlara"

    habire para bekler bunlar, kimden, nasıl, ne şekilde gelio bilmiorm ama sürekli bi yerden para beklerler. bana kimse para göndermez mesela, hiç para beklemem... tabi beklemeden bulunca daa bi keifli, katmerli olduu söölenebilir. sonuçta bunnar da komik ve eğri burunlu, kısa saçlı arkadaşlarımızdır.
  • "karde$ine bi sakal atsana" "pazartesi elinde bil" "acıklamama izin ver" en cok kullandıkları kaliplardir..
  • cek senet mafyasi karsisinda zor anlar yasayan elemanlardir. ayrica hayatta yapacagi hersey hayale bagli olan insan tipidir. bi yerden gelecek paralarla ne bilgisayarlar. dvdler, arabalar alirlar...
  • avuclari cok kasinan insan modelidir ayrica . kasinir, kasinir, kasinir....
  • işsiz güçsüz adamlardır. tüm gün aylak aylak sürtmelerine rağmen cool gözükmeye çalışarak "bir yerden para bekliyorum" derler. insanlara "ben önemli biriyim, senin için fazla büyük işlerle uuraşıyorum, anlayamazsın.." mesajı vermeye çalışırlar.. yüzlerine karşı hep eyvallah denilse bile arkalarından daima gülünür.. ayrıca kaan ertem usta tarafından çok iyi çizilen ve anlatılan tiplerdir.
  • alacak tahsili konusunda zorluk çeken kimselerdir.
    (bkz: alp turaç)
  • mali vaziyet icabı zaman zaman dahil olduğumuz insan güruhudur. aslında gayet dürüst ve ümit dolu bir yaklaşımdır. densiz bir arkadaşınız kalkıp sizden alacağını ister mesela veya mali durumunuzun kaldırmayacağı bir teklifte bulunur. yanıt hazırdır. "abi bi yerden para bekliyorum" yalan da değildir. bir yerden para beklemek için o yerin size para vaadetmesi şart değildir netekim. keyif sizin değil mi, beklersiniz istediğiniz kadar. sonsuz bir umut hakimdir. o umudu karşı tarafa da paylaştırabilirseniz ne ala..aksi takdirde süpürgenin sapını tuttuğunuzun resmidir.
  • ilk asamalarda sorun yaratmasada,bu soylemin verecekli tarafindan tekrar tekrar kulaklarda yankilandirilmasi iki taraf acisindanda tehlike alarmi verilmesi ve birseyler yapilmasi gerekliligini ortaya koyar.
    gec kalindiginda kepengi inmis bir dukkan,topu dikmis bir verecekli ve hapi yutmus bir alacaklidan olusan tragedyanin kahramanlarindan herhangi biri olmak isten bile degildir.
    bu soylemi diline pelesenk edinmis sahislar alabora olduktan sonra colugu cocugu alip once bacanaginin silivri/cinarcik/sarkoy deki yazligina ardindan karisinin antep/kayseri/konya gibi memleketlerde konuslanmis akrabalarina kacarlar.
    uzun bir sure ortalarda gozukmez,borctan harctan alacaklilarin umidi kestigine emin olduklarinda bir tanidik vasitasiyla bulduklari ise baslamak uzre tekrardan buyuk sehrin yolunu tutarlar.bazen aile fertlerini yanlarina almaz isleri toparlayip yoluna koyduktan kisa bir sonra kalan uyelerle butunlesip temiz bir sayfa acma umudu icerisine girerler.
  • altan camli da bu adamlarin turk sinemasindaki en saglam orneklerinden biridir..
hesabın var mı? giriş yap