• durduk yere abi diyen kizlardan gina geldi artik. sanki abi demese alici gozuyle bakip cikma teklifi edecegim aninda.

    ornek ne zaman malum zincir marketlerden birine gitsem kasadaki kiz buyur abi diyor. abi yapmayin bu kezbanligi lutfen, bizi potansiyel saldiray yerine koymaktan vazgecin.

    edit: bazi arkadaslar hakli olarak, ne yapsinlar savunma mekanizamasi tarzinda seyler soylemisler. sonuna kadar katiliyorum. bir gulumsemeden onlarca anlam cikaracak bir suru hemcinsim var bunun da farkindayim ki bu cok uzucu. lakin abi demenin daha medeni alternatifleri de var bunu da unutmamak lazim. abi diyerek mesafenizi korumakla beraber hic tanimadiginiz birini abi yerine koyarak gereksiz yere samimiyet de kurmus olursunuz. buna gerek yok. bunun yerine beyfendi veya siz diye hitap ederseniz eger hem mesafenizi hem de nezaketinizi korumus olursunuz.
  • her türlü asılan var amk. bi kere de mağdur olmayın.

    geçen taksideyim eve gidiyorum.
    taksiciye konuşuyoruz. kaç yaşındasın abi dedim( e çünkü orta yaşlı bana göre abi gibi görünüyor) o it de bana abi deme lazım olur dedi. dedim sevgilim var. olsun diyor fark etmez.

    bazı itler gerçekten yavşak, şerefsiz olunca önlem alıyoruz. sanki çok hoşumuza gidiyor medeniyetsiz itlerle konuşmak. sanki kadınları hafif gören itlerle denk gelmekten çok mutluyuz. peşimizi bile bırakmıyor bazı soysuzlar. bu kadın verir diye kendilerine hak gören insan bozuntusu çok fazla.

    anlatılmayan çok hikaye var arkadaşlar. başımdan geçen tüm olayları buraya aktaramam maalesef, sadece bu ilk taciz değildi. eminim kadınlara sorsanız sadece bir apartmandan bile bir kitap çıkar. yaşadığımız dünya acımasız, türkiye daha acımasız. kendi küçük baloncuğumuzda yaşıyoruz ancak dışardaki insanlardan böyle böyle ders alarak ilerliyoruz.

    doğru düzgün davranılmak istiyorsanız doğru düzgün insanlar olacaksınız. çevrenizdeki itlere de öğreteceksiniz.

    edit: herhangi bir kadının bakire olup olmaması önemli değil. çoğu erkek eğer üniversite okuyup çağdaş bir yaşam sürmeye de çalışıyorsanız herkese verir bakire değildir bu nasılsa kafasında. erkeklerle arkadaşça düzgün bir iletişim kurabiliyorsak "hafif" olarak benimseniyoruz. izi istemiyorsa yalvarmayın, siktirip gideceksiniz. çok basit siktirip gidin.

    anlatılmayan çok hikaye var arkadaşlar.
  • belki kadınlar buna mecbur kalıyor ama büyük çoğunluk karşılaştığı her erkeğin kendisini beğendiğini ona erişmek istediğini sanacak kadar dengesiz.
  • bu da mi kezbanlık olmuş. değildir. kendinden büyük karşı cinse hürmeten abi dersin. biz böyle gördük. erkeksen ve kendinden küçük bir kadınla muhattapsan abla da dersin. bu da rahatsızlık vermek istemem demenin bir işaretidir.
    ne oluyor sizlere anlamak güç. güzel hitaplardır bunlar gocunmayın kullanın. hem sıcak hem seviyelidir.

    biri dr yazmış bakire değiliz ya herkese vermek zorundayız diye. bacım alnında mı yazıyor bakire olmadığın bu nasıl bir kıstas. ne yaşıyorsunuz siz? bakire olunca da birini seçiyor kadın cinsi zaten merak etme. hay sizin zihniyetinizi seveyim artık ne desek boş galiba...
  • sende abla de olay çözülsün. case closed.
  • abi denmesinden rahatsız olmuyorum çünkü bana yazmasını istemediğim veya ona yazacağı mı düşünebilecek biri olduğunda ben de abla diyorum.
  • bunun diğer versiyonu da yürümediğin halde seninle konuşurken cümlenin sonuna arkadaşım getiren tiptir.
  • kasiyer abi demiş, yazık ya, tüh. kezbanlığın da bu kadarı canım.

    bize gencinden yaşlısına bütün esnaf "abla" diyor, ne yapalım anlam mı arayalım altında?
  • bunun neresi kezbanlik anlamadım? siz ısviçre sınırlarında mi yaşıyorsunuz? burası ortadoğu; "abi" "xx bey" gibi ifadeler hayat kurtarır. kadınlar beni anlayacaktır. erkekler niye yorum yapıyor anlamadım. adami abi olarak gördüğümüz için değil "bak bastan ben bu kapıyı kapatayım da sakin bana yazma" demek icin yapiyoruz bazen de.memleket selam verince "benden hoslaniyor " diye düşünen adam dolu. size ne hem? kendimizi böyle korumaya almışız. sana ne zararı var?
hesabın var mı? giriş yap