• cryptopsy grubunun blasphemy made flesh adli ilk albumunde yer alan 2.şarkısı.

    o most luscious cenobite,
    you wield your whip
    as though it were another appendage;
    favor me with pleasure-pain,
    rip me with your claws
    chew me with your saw-toothed cunt

    dead eyes alive with darkness to match their sockets,
    they blaze with unmatched cruelty
    leave those long thorns embedded in your scalp,
    they look stuck in far enough to hurt

    hell's polyhedron has blessed you
    your peerless beauty drips of sin
    in this time of configuration,
    blessed order shall prevail
    two sides to the war on flesh
    leviathan, who can't smile, beams

    encased in leather as it is,
    i can't drink from your neck
    it shall remain its soft, cold, blue-white:
    i'll bind your pround breasts with barbed wire
    i wish to partake of their nectar... is it pus?

    i might breach your zippers
    and open your face
    i might gag you with an urchin
    i long to hear a quiet sight escape
    your lovely lips as i bite your fettered, smooth thighs

    love subverted, lust perverted
    bitch-goddess abigor's pretty face
    can mask her suffering
    make you worship both her and her needles

    subjugate it, perforate it,
    flesh reordered isflesh of use
    i now rededicate my life
    to what abigor has shown me
  • belli bir tarzi olmasina ragmen her albumde farkli olan hayvan guzel grup.
  • black metal’in yılmaz savunucuları olarak adlandırabileceğimiz abigor, çıkış albümleri olan “wervustung: invoke the dark age”den 2003e kadar hiç bozulmadan geldiler. abigor baterist t.t.(thomas tannenberger), gitarist virus666 p.k.( peter kubrik) ve adını daha sonar tharen olarak değiştiren vokalist runa üçlüsüyle kuruldu. grup bu haliyle 1993 yılında ‘ash nazg’ ve ay i yılın aralık ayında ‘lux devicta est’, 1994’te ‘moonrise’ ise vokalist tharen ayrılmadan once kaydedildi. grup silenus’un (michael gregor) ne kadar bağlantısı varsa yararlanarak ‘hate and sin’ adlı demoyu çıkardı ve napalm records ile anlaşma imzaladı. 'verwüstung: invoke the dark age' albümü grubun nasıl bir gidişat çizeceğinin ilk göstergesiydi. 1995 baharında abigor napalm records toplama albümü ‘with us or against us volume 1’ için bir demo parçası hazırladılar.

    'orkblut: the retaliation', 'nachtymen' ve july haziran 1996’da opus ivardından gelen mini album 'apokalypse', sadece iki günde kaydedildiler. bu albümlerin hiçbirisinde en ufak bir ticari gelir amaçlanmadı.

    abigor ve amestigon üyeleri kaos metal projesi adını verdikleri ‘heidenreich’ı kurdular. aynı sene grup iki album daha çıkardı; bir tanesi 'structures of immortality' 7" ep ve öbürü demo kayıtlarından oluşan 'origo regium'.

    abigor 1999’da ‘channeling the quintessence of satan üzerinde çalışırken silenus gruptan ayrıldı. albüm gruba heidenreich’tan thurisaz’ın gruba yeni vokalist olarak katılmasıyla tamamlandı. mayıs 2000’de grubun kurucu üylerinden t.t. gruptan ayrıldı. korova, evenfall ve dornenreich’ın emektar bateristi moritz neuner katıldı.

    grup 2001 yılının büyük bir bölümünü yeni albümleri ‘warmachine(angels fall)’ kaydı için harcadı. 2002’de gruba italyan graveworm’dan stefan fiori yeni vokalist olarak katıldı. organizasyonlara çok seyrek katılan abigor; temmuz ayında innsbruck’teki ‘skeleton bash’ a katılmaya karar verdi fakat gitarist peter kubrik’in sakatlanmasıyla bu festivalden erken dönmek zorunda kaldılar.

    haziran 2003’te peter kubrik “artık kendimi günümüzde yapılan black metal tarzıyla ifade edemiyorum” diyerek grubu dağıttı. silenus, kubrik ve neuner 2003 sonlarında st. lucifer’i kurdular fakat neuner 2004’te graveworm’a katıldı.
  • gelecekten haber veren, askeri yardım ve tavsiyelerde bulunan iblis.bazen çok yakışıklı bir şövalye, bazen ruh olarak dolaşır. emrindeki cehennemden gelen 60 lejyonu kanatlı atının üzerinden yönetir.hades’in düklerindendir.
  • collin de plancy'nin dictionnaire infernal (cehennem lugati) isimli kitabinda insanlarin fasist duygularini koruklemekle mesgul, atli bir sovalye olarak betimlenmis olan iblis. ingilizce metnin bir kismi su sekilde : "abigor presents himself as a horseman carrying a lance, a standard, or a scepter. he commands sixty legions & is a grand duke of hell. he knows of the secrets of warfare, of the future, and can instruct leaders of the ways to earn their soldiers' respect." ayni iblis lemegeton'da eligos olarak gecer.
  • elemanların klasik bir orman pozu için:
    http://abigor.musica.mustdie.ru/…c/gallery/a944.jpg
  • stefan fiori'nin* vokal olarak bulunduğu yan projelerdendir.
  • 2018 model albümleri: höllenzwang (chronicles of perdition) .

    çig sound arayanlar için iyi gelebilir.
  • 2019 yilinda four keys to a foul reich albümlerini yayinladilar.
  • neredeyse her albümünde farklılıklar gösteren avusturya çıkışlı black metal grubu. kimi albümü saf black metal, bir bakıyorsun avant-garde metal oluyor, sonra atmospheric black metalderken, bir bakıyorsun teknik bir black metal oluyor.
hesabın var mı? giriş yap