• okunusu absentolan cekoslovakrakisi , frankenstein filiminde elemanın transa gecmek icin kulandıgı seker bir icki turu , dunyanın sadece fransa semtinde yasal olan rakı turu , %55 alkol oranı icermekte , sekerli bir tadı var , sabah ayıldıgında bas agrısı yapmamakta. icme adabı; ozel bir suzgec uzerine konulan kesme sekerin uzerine yavasca dokulerek bardaga doldurulur sekerle karısan absente daha bi seker kıvama gelir fazlası narkotik etki altında bırakabiliyo hos halisunasyonlar gorebiliyosunuz
  • (bkz: absent)
  • fransizca "yok" demek ve sonundaki bu e'yle yazilmasi kosulunda telaffuz ederken t soylenir sonda, disi varliklar icin sifat niteliginde kullanilir
    -est-ce qu'elle est ici?
    -non, elle est absente...gibi

    edit: imla
  • gecmisde sacre coeur deki ressamlarin cokca tukettigi ve bir cok sahesere sebeb olan %55 oraninin yani sira icinde afyon bulunan halusunatif etkili ozel bir ickidir. uzunca bir donem yasaklanmis ve simdilerde fransa'da %55 ve %70 alkol oranlarina sahip iki ayri sisede "afyon free" satilmaya baslamistir. sisenin kutusunda bulunan optik kaymali van gogh resminden ve ickinin etkilerinden dolayi hala icinde afyon bulundugunu dusundurten ickidir.
    bu masum icecegi belli uygulamalardan gecirip icmek gerekmektedir, siseden cikan ozel delikli kasik kullanilarak bir adet kesme seker absente ile eritilip shut bardagi ya da martini bardagi absente ile guzelce doldurulur ki kana daha cabuk karissin. ayrica bu karisima su eklenmesi de tavsiye edilir ve istege bagli olarak alevli servisi de mumkundur. detayli bilgi icin alfie izlenmelidir. (bkz: jude law)
  • (bkz: absinth)
  • fransız liselerinin hazırlık sınıflarında, özellikle de henüz 8 yıllık eğitime geçilmeyip bu hazırlık sınıflarında haşarı ve herkese laf sokmak isteyen yaşça daha bir çocuk öğrenciler mevcutken, ders başlarının alışılagelmş rutini olan yoklama merasimi sırasında o derste olmayan erkek bireyler için de sıklıkla duyulan sözcüktür. benzer amaçlı muziplik yapmak için kullanılan presente ise ezeli rakibidir.
  • dun gece ictigim, ustune bir de tekila basinca sabah uyanip "eve nasil geldim lan ben" dedigim, annemin de "utanmadan artik ispirto mu icmeye basladin" dedigi yesil kolonya
  • akşam birkaç biradan sonra arkadaşın evde muhabbette iken canım bira istemediği için "aa absente var süper kafası var" diye ikram ettiler.
    raconuna göre işte şekeri eritip bardağa damlatmalar falan neyse dediler derin nefes al, iç ve sonra nefesi yutarken ver...
    bre anasını nası kombine bişey bu dedim. neyse aganın ee dediğini yaptık içtik ilkini bi numara olmadı, derken devamını getirdim ama onlarda da bi numara olmadı.
    nası gene içkimiyiş bu böyle. anlatılanları duyunca sarhoş olursun valla.
    ya da bünye rakıya terbiyeli ondan dolayı mı bi çarpma, çakırkeyfleştirme randımanı vermedi bilemedim.
    özetle anlatılanlara kanmayın içtikten sonra karar verin.
  • adamına ağzına eden, hissiyatı tümüyle yok eden;

    "nerdeyim lan ben!" sorularını beraberinde getiren,

    güzelim içki. canım benim. öptüm.
  • yarım saatte 8 shoot tekiladan sonra iki bardak içilince alkol komasına sokabilecek veya geçici hafıza kaybına yol açacak içkidir. aklı başında insanlarla içilmesi, hatta mümkünse hiç içilmemesi akıl ve beden sağlığı açısından faydalıdır.
    sarhoşluğu başka hiçbir şeye benzemeyen bu içki insanı insanlıktan çıkarabileceği gibi, aklı başında insana da göğün kapılarını açabilecek güçtedir.

    bakın hakkında neler söylenmiş:

    "absint'in şahane, yeşil bir rengi var. bir bardak absint dünyadaki herhangi birşey kadar şiirseldir. günbatımı ve bir bir bardak absint arasında ne fark vardır ki?"

    "ilk bardaktan sonra nesneleri nasıl istiyorsanız öyle görürsünüz. ikinciden sonra, olmadıkları gibi görürsünüz. en sonunda, hakikaten oldukları gibi görürsünüz ve bu, dünyanın en kötü şeyidir."
    oscar wilde

    evliliğin ilk ayı "balayıdır", ikinci ayı ise "absintayı".
    voltaire

    daha fazlası için http://www.absente.com/
hesabın var mı? giriş yap