• 45-50 derece sıcağa gidiyorum falan diye aldanmayın. taksiler, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, restoranlar velhasıl tüm kapalı mekanlar kuzey kutbu gibi soğutulur klimalarla. kazakla otursanız yeridir o derece. sonra bir dışarı çıkarsınız sıcak ve nemden gözünüz kararır. siz siz olun yanınıza ceket, şal vb. almadan gitmeyin.
  • yuruyerek gitmeyiniz.
  • dün linkedin aracılığıyla mail kutuma düşen iş teklifi neticesinde ciddi olarak düşündüğüm,düşünürken de "ulan bak bi sözlüğe kesin entry girmişlerdir" diyerek soluğu bu başlıkta aldığım olaylar silsilesi.
    lakin koca başlığın altını bomboş görmek hayal kırıklığı yaratıyor.yakın zamanda orada çalışanlardan ya da hala çalışıyor olanlardan yeşillikler bekliyorum.
  • sakin ola avrupa'dan tanidiginiz o sightseeing tour'lara katilmayin, o üstü acik otobüslerden bahsediyorum. kazigi yer oturursunuz. tamam dubai'deki gibi metro yok ulasim biraz zor ama biraz halka karisip belediye otobüsüyle gezin sehri. en büyük tavsiyem şeyh zayed camiisini görün. burayi görmeniz yetecektir zaten baska da bir olayi yok.
  • an itibariyle havaalanında 2.aktarmamı beklediğim şehir. yaklaşık 2 saattir burdayım, 3,4 saat daha bekleyeceğim gibi duruyor.

    şehre dair pek bir şey göremeyecek olsam da az önce tuvalette karşılaştığım manzaradan sonra sözlüğe girip bir yazayım bari dedim.

    koskoca milyar dolarlık abu dhabi havaalanının tuvaletini size çok basit tarif ediyorum.

    esenler otogar tuvaleti, ama böyle yoğun bir saati. bol amcalı, bol sümkürmeli, ayak yıkamalı bir saati.

    abi çok enteresan bir olay var. kimse sıçarken kapıyı kitlemiyor. hangi müsait gözüken kapıyı tıklasam, itsem birinin dizine çarpıyor.

    zaten hem biraz ön yargıdan, hem biraz hollywood filmlerinden, hem de biraz tiplerden kaynaklı olarak. ''abi inanılmaz pis insanlar, öğğ kusucam'' modundan isteseniz de çıkamıyorsunuz.

    dünyayı fazlasıyla gezen, kendini açık kafalı olarak düşünen biri olarak inanılmaz sığ bir yorum yapıcam şimdi.

    hiç inmesek de olurdu. uçakla şöyle 1,2 saat hover yapalım şehrin üstünde ordan devam edelim. gökdelenler falan inerken güzel gözüktü, yeter işte. kaptan bas zanzibara devam et!
  • boğaz pastili, basit bir soğuk algınlığı ilacı yanınıza alın, kesin az da olsa bir hastalık durumu yaşatır insana (klima-fön etkisi-klima üçgeni). iş güç olayı değilse eylülden önce gitmeyin, zaten eylül bile cehennem bize göre ya öncesi herhalde tutuşturur adamı.
  • 24 saattir bu sıkıcı şehirde yatıdayım, akşam 11'e kadar da vaktim var. ben mi bulamadım ilgi çekici bir şeyler yoksa hakikaten bir şey yok mu burada bir bilen varsa yeşillendirsin pls. expat arkadaşlardan haber bekliyorum.
  • yok mu yakın zamanda gitmiş ortamı yeşillendirecek birileri.
hesabın var mı? giriş yap