• (bkz: acehler)
    (bkz: freeaceh movement)
  • endonezyanın geri kalanından farklı bir şekilde şeriatla yönetilen bölgesinin en büyük şehri. merkezinde yer alan baiturrahman camii görülmeye değer nadir binalardan bir tanesidir. ama kanımca şehirde asıl görülmesi gereken şey tsunaminin etkisiyle şehrin 4 km ortasına taşınan ve orada kalan dev elektrik üretme gemisidir. endonezya'lılar söz konusu dev gemiyi, doğal olarak dalgalar çekildikten sonra geri taşımaya uğraşmamışlar ve ziyaret yeri olarak kullanmaya başlamışlardır. merkezdeki camiinin hemen yakınında helsinki kebapçısı vardır ki insanın türk girişimcisini takdir etmesine yol açıyor. (bkz: rabbime sordum banda aceh dedi). aslında banda aceh gelen turistlerin bir günden fazla kalmadıkları ve tam karşısındaki tropical bir cennete (bkz: pulau weh) transit geçiş amaçlı kullandıkları çok da zaman kaybedilmemesi gereken bir yerdir.
  • (bkz: açe)
  • 4 haziran 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bir şeri kanun uyarınca kadınların saat 23.00'den sonra eğlence mekanlarına girmesinin veya buralarda çalışmasının yasaklandığı endonezya eyaleti.

    aceh eyaleti yönetiminden tüm restoran, otel, kafe, internet kafeler ile birlikte sportif ve turistik tesisleri de içeren eğlence mekanlarına gönderilen talimatta, kocası veya erkek aile bireylerinin refakat etmediği kadınlara hizmet verilmemesi talep edilmiş ve kadınların buralarda çalışması yasaklanmış. aceh eyaletinin başkenti banda'nın valisi illiza sadettin cemal, yasağa gerekçe olarak kadınların cinsel tacizden korunması ihtiyacını göstermiş.

    aynı yasak çocuklar için saat 22.00'den itibaren başlatılmış.

    .
hesabın var mı? giriş yap