• bazi sirketlerde her duzeydeki calisanin birbiriyle iletisim kurabilmesini ozendirmek icin kullanilan, hic bir calisanin ofisinin olmadigi is yeri duzenlemesi.
    (bkz: cubicle)
  • bir teklifi peşinen ve hemen onaylamaksızın; vefakat külliyen de reddetmeyerek, her an fikir değiştirilebileceğine dair sinyaller vere vere, hem "evet", hem "hayır" demek hali. velhasıl sözkonusu açık kapı politikası yapan şahsiyeti gözlemleyenler, söz konusu şahsiyetin ne şekilde davranacağını kestiremezler. yanar döner bir renk skalası halinde karşılarında oturmakta olan şahsiyeti; bir dakika süre ile "yandaş"ları varsayarken, on dakika süre ile "karşıt"ları varsayabilirler.
  • bir devletin kendi toprakları üzerinde,başka devletlere serbest ticaret yapma hakkı tanıması
  • bir devletin kendi toprakları uzerinde, baska devletlere serbestce ticaret yapma hakkı tanıması. bu siyasete adını veren tarihsel olgu, 19. yy da abd ve diger bazı batılı ulkelerin çindeki çıkarlarını korumak ve geliştirmek için basvurdukları uygulamadır.buna göre, çinde etki alanı bulunan ülkelerin hiçbirisi, bir digerinin ticari hak ve ayrıcalıklarına zarar veremeyecektir.batılı ülkelerin çine ilişkin olarak uyguladıkları bu yarı-sömürgeleştirme politikası, japonyanın 2. dünya savaşında yenilgiye ugraması ve çin iç savaşında komunistlerin kazandıgı zaferle(1949) sona ermiştir.
  • türkiye'nin doğu hudutlarında afganlılara, bengladeşlilere
    sonuna kadar açtığı sınır kapılarıyla (allah allah neden acaba?)
    sonu izmir, istanbul, antalya, bursa, samsun, gaziantep,
    bodrum, aydın'da bitecek ilticalarına tanıdığı kolaylıktır.

    siz istediğiniz kadar vatan elden gitmesin diye şehit olun, vergi verin, uğraşın,
    yokluk çekin didinin.
    vatan elden gitti bile.
    türkiye'nin %15-20 si duyguda, geçmişte, anılarda, vicdan ve ahlakta
    paylaşımı olmayan insanlarla dolduruldu.
    sırtınızdan, hayatınızdan geçiniyorlar.
    durmak yok yola devam!
  • bence kamu kurumlarında mutlaka uygulanması gereken bir iletişim politikası.
  • en basit tabiri ile hayır diyememektir.
  • evden çalışanların uygulaması gerektiğini düşündüğüm politika. çalıştığınız odanın kapısını evin sakinlerine kapamayın lütfen, azıcık da olsa o kapı açık olsun; bakın görün ne güzellikler girecek o azıcık aralıktan.
hesabın var mı? giriş yap