• 2009 yılında ilk öğrencilerini almaya başlamış. yıllara göre;

    1-2009 yilinda 14 bin
    2-2010 yilinda 17 bin
    3-2011 yilinda 35 bin
    4-2012 yilinda 30 bin

    sonunda talep artışını anlamış olacaklarki 25 bin kişilik kontenjan koymuş yetkililer. 2012 yılında sadece anadolu aöf'den 25 bin kişi yerleşti, diğer 5 bin kişi ise atatürk aöf'den. 2012 verilerine göre anadolu aöf'den en düşük yerleştirme puanı 223,8 (ygs'nin herhangi bir alanından).

    yıllar sonra gelen edit : tüm açıköğretim fakültelerinden adalet bölümü kaldırılmıştır.
  • iki yıl aöf adalet bölümünü okuduktan sonra dgs (dikey geçiş sınavı) ile hukuk fakültesin 2. sınıfına geçiş yapılabilen açıköğretim fakültesi önlisans bölümü.
  • yeni başlıyacağım bölüm.
    okuyan yazarlar mesaj atarak bilgi verirse aşırı şekilde memnun olurum. bir de normal ygs den hukuk kazanamayan birisi dgs ile hiç kazanamaz boşa ümit edilmemesi gerekir bence.

    2 yıl sonra gelen edit: amınakoyim ben böyle bölümün. biraz aklınız varsa okumayın. hem diğer açıköğretim bölümlerine göre kat kat zor hem de tek bir avantajı dahi yok. memurluk desen lise mezunu da oluyo herhangi bir önlisans mezunu da oluyor. memur olursan müdürlük için okursun diğer türlü tek bi avantajı yok. hukuk bürosunda çalışmak desen, çalışan elemanlara bakın hepsi alaylı farklı bölüm okumuş veya lise mezunu.

    ben bu bölümü bırakıyorum, saçma salak hiçbir avantajı olmayan bölüm için oturup saatlerce ders çalışamam öyle olsaydı örgünde okurdum. gidip herhangi bir aöf bölümü okurum daha iyi. hiç olmazsa nolduğumuzu biliriz.
  • ikinci ünv. kapsamında okuduğum ve bu yıl mezun olduğum bölümdür. dgs için ise ösym'nin bir açığı olduğunu birçok akademisyenden duydum. zaten dgs bilgiden çok zaman ölçen bir sınav. yoksa soruları sanıldığı kadar zor değil. az zamanda karmaşık ama basit soruları çözmeye bakıyor. umutsuzluğa kapılmayın gençler...

    edit: aynı zamanda bazı üniversiteler 3. sınıftan başlatırken bazıları 1. sınıftan başlatıyor. fakat 3. sınıftan başladığında dahi en az 3 yıl okunması gerekiyor çünkü kredi uyuşmazlıkları yaşanıyor. fakat iyi bir hukuk eğitimi için 1. sınıftan başlamak en akıllıca.
  • ikinci üniversite kapsamında okumayı düşündüğüm bölüm.başvurular konusunda her yardıma açığım.
    ayrıca bir ben akıllı değilmişim onu da öğrenmiş oldum.
  • öğrencisi olduğum bölüm. ikinci üni diye yazdık ama malum zor çalışmadan geçilmez bu dersler. yardımcı kitaplarda bi sike yaramıyor. malum yaş kırk olunca kafa artık basmıyor. 2,43 ortalama ile bu döneme kadar geldik ama dediğim gibi kafa artık basmıyor.

    1'den başlıyor muşun 3'den başlıyor muşun hiç umrumda değil de benim oğlan hukuka heveslensin diye girdim ben bu işlere. eşek kadar adam oldum mutfakta geceleri oturmuş ders çalışıyorum. büf...
  • artik hukuka geçiş o kadar kolay degilmis.

    burdan
  • bu nasıl bir zihniyet anlamis degilim 900 kodu ile dgs de acikogretimlilere uvey evlat muamelesi yapiliyor resmen.hayir yani aciktan isletme iktisat okuyanlara orgun isletme iktisat okuyanlardan bi kontenjan artisi eksisi yok.ornek anaokul ogretmenligini aciktan okuyan bi suru genç ogretmen oldu demedilerki sen acik mezunusun biz orgunu alicaz.bunlar hep hikaye yeter artik bu sacmaliklardan ikili oyunlardan sıkıldık.artik bu tarz seylere bi son verilsin.
  • pek taze bir öğrencisi olarak ayda 77 lira'ya fizana kadar gezip dolaşabilirken üstüne bir de diploma vereceklerini bilmek cesaret verdi açıkçası.

    4'e tamamlayıp avukat olmak gibi bir derdim yok, "madem bu hengameye katlanıyorum öyleyse üç beş bir şey öğrenip işime yarayacak bir bölüme gireyim" diye motive oldum. hayırlısı.

    edit: öğrenci akbili ulaaaaaann (burada sevinç çığlıkları yükselmekte)
  • öğrencisi olduğum bölüm. piyasada dönen hukuk terimlerini anlamak için bile bence okunması gerekli bir bölüm. her zaman duyduğun anayasa mahkemesi, yargıtay, danıştay necidir, ne iş yapar, nasıl seçilir gibi kavramları merak ediyorsan bence sen de okumalısın. anayasa nedir, nasıl yapılır, öncekiler nasıl yapılmıştır. evlenirken, boşanırken veya miras işlerinde işler nasıl yürüyor gibi herkese gerekli bilgiler var. illaki lazım olur.

    birde bu bölüme girip dgs ile hukuk okuyacam diyen ergenlere tavsiyem, gidin yaşınız fazla geçmeden örgün hukuk kazanın. olmayacak işlerin peşinden koşmayın.
hesabın var mı? giriş yap