• bu konuda ciddi ciddi çalıştay yapıldığını öğrenmem ile türkiye'de yaşadığımı bir kez daha hatırlamama vesile olan tekliftir. insan odaklı bir bilimi insansız yürütme çabası(!) böyle bir çaba bir mesleğin daha sonunu getirme operasyonu gibi durmakta. umarım çalıştay denilen nanede bu teklifi yapanlara "ne içtiysen aynından istiyorum" tepkisi gösterecek yürekli insanlar halen vardır.

    sonraki aşama şımarık gördükleri hekimleri cezalandırmak adına "açıköğretim tıp" açmak mı?!

    karşı duruş için imza kampanyası :
    https://www.change.org/…-psikoloji-bölümü-açilmasin
  • tıp, hukuk, oyunculuk, konservatuar gibi bölümleri de sabırsızlıkla beklediğin açık bir durumdur. türkiye seninle gurur duyuyor diye bağırmamak için kendimi zor tutuyorum. ben bir gidip açıktan psikolog olayım iyisi mi...
  • acilmis mi mezun mu vermis fikrim yok da mezun olanlar psikolog olmazlar efinim klinik duzeyde filan. ilk gidip klinik psikolog nasil olunur onu bir arastirin allasen.

    zaten girenler 'ay isletme iktisat cok sikici psikoloji ya da felsefe yazarim' tribinde girecekler cogunluk olarak. sirf tanidigim besten fazla insan var 20lerin ortasinda son 39204 senedir felsefe okumakta olan. hicbiri de bitireceginden okumuyor.

    insanlarin kendi kulturel seviyelerini artirmak icin kismi bir engelin kaldirilmasi olarak goruyorum ben aof bolumlerini. malyet acisindan uygun, duzenli odaklanmayi saglayacak motivasyon (diploma) asilayan bir mekanizma bana gore. psikoloji de acilsin, uluslarasi iliskiler de acilsin, tarih de acilsin, matematik de acilsin..
  • saçmalıktır. zamanında felsefe ve sosyoloji için de "yapmayın etmeyin" demiştik, mahşerin üç atlısından psikolojiyi de ocak dışı bırakmak istememişler demek ki (!)
    ayrıca "klinik psikoloji nedir ve klinik psikolog nasıl olunur" araştırılsın evet ama "devlet hastanelerine psikologlar nasıl atanır" o da araştırılsın derim.
    edit: "aöf ve örgün arasında fark yok" diyenler ya çok boktan üniversitelerde okumuşlar ya da aöf'ü bilmiyorlar. hem sosyoloji hem psikoloji hem aöf'te okumuş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: test çözerek sosyolog da olamazsın psikolog da. lan 3 saatte 25 sayfa civarı analiz yazamazsak geçemediğimiz dersler vardı bizim, robot gibi olmuştuk. psikolojide de durum verip vaka analizini yapamazsan o dersten geçemezdin mesela. test çözerek nasıl vaka analizi yapacaksınız çok merak ediyorum ya da sosyolojik tespit?
  • gelecek interaktif, online eğitimde olduğu için gayet anlamlıdır.
    türkiye bu konuda geç bile kaldı.
  • psikoloji mezunlarına olan etkisinden önce, topluma ciddi yara verme ihtimali olan olaydır. en basidinden, adam gibi bir psikoloji lisans eğitimi alan biri, mezun olur olmaz terapi yapamayacağının bilincinde olur. bunun bilinci de emin olun kitap okuyarak yerleşmez. ortalık insanların ruh sağlıyla oynayan yeterince şarlatan kaynıyorken, bu durum o şarlatanların sayısını binlere katlamaktan başka bir işe yaramayacaktır. meslek etiğini benimsemiş olan psikologların "terapi yapabilecek düzeyde değilim" dediğine şahit olmuşsunuzdur. bu işin bir camiası da vardır, doğru düzgün bir lisans programından mezun kişi bile o camia içinde yıllarca haklı olarak adam yerine konulmazken, açıköğretimde psikoloji bitirmiş insana afedersiniz götleriyle gülerler. güleriz. fakat, devlet memuru olarak atandıklarında, her yerde karşınıza çıkabilirler. psikolog diye karşınıza konulanın aslında güzin abla olduğunun farkında bile olmazsınız. beni en çok düşündüren o.
  • saha araştırması olmayan sosyoloji bölümünün yanına kelebek gibi yakışacaktır.

    not: işbu entryde atın cinsel organına atıf bulunmaktadır.
  • klinik psikolog olmayan psikologların insanla ilgisiz bir meslekte çalıştığını görmemize de vesile olmuştur. açıköğretim temelli, vakıf üniversitesi klinik psikoloji yüksek lisans eklentili bir klinik psikolog sizce "klinik adına" yeterli eğitimi almış olacak mı? klinik psikoloji dışındaki alanlar açısından "çoktan seçmeli" eğitim mantıklı mı?
  • sağlıkla ilgili bir alanın bu kadar fütursuzca açılıp hiçbir kontrolun yapılmayacak olması engellenmeli,..hemşire bölümü, anastezi bölümünün açıköğretimde olması ne kadar saçma ise psikolojinin de açıköğretimde olması saçma
hesabın var mı? giriş yap