• kuzeydogu abd'de en populer diner ismi. bazen bir sekilde kucuk esnafin ciddi etnik kokene gore kategorilendigi bir ortamda, cinliler alemin en iyi kurutemizlemecisi, koreliler ise en baba manikurcusu oluyorsa, yunanlinin da en iyi bildigi is diner isletmektir sanki su iki yumurta ile pancakei ayni tabakta kakalayan kultur yunanistan'in bagrindan kopup gelmis gibi... eh hal boyle olunca her kicikirik kuzeydogu sahili kasabasinda illa ki bir "atina" ya da "acropolis" isimli bir diner olmasi farzdir... eh boyle bir durumla karsilasan diner musterisi michael'a mike, william'a bob gibi illa aklinin yetecegi kisalikta isimler takistirdigi icin, dunun "acropolis"ini bugunun "acrop"u yapacak, yavsak yavsak "let's go to acrop yeah" diyecektir sabahin bir saati uyanip cani yumurta arti pancake cektiginde...
  • (bkz: akropol)
  • özgeçmiş değerlendirme vaatlerine istinaden gönderdiğim emaile bir saat içinde dönerek beni dumura uğratan, misyonunun "insan kaynağının niteliğini artırmak" olduğunu iddia eden ve ciddi ölçüde profesyonel bir işi gönüllülük esasında yapan anonim insanlar.
    e-posta metninde şöyle bir giriş yapmışlar:

    sevgili bodenstaubsauger

    öncelikle acropolis'e olan ilginiz için teşekkür ederek başlayalım.
    lütfen öncelikle kısa açıklamalarda bulunmamıza izin verin:
    - acropolis, insan kaynakları alanında yetkin profesyonellerce yönetilir.
    - acropolis'in sunduğu danışmanlık hizmetleri, gönüllülük esasına dayanır ve tamamen ücretsizdir.
    - acropolis'in sunduğu hizmetler tamamen tavsiye niteliğindedir. acropolis yetkilileri, oluşabilecek hiçbir olumsuzlukta hukuki olarak sorumluluk kabul etmezler.
    - acropolis, e-posta trafiğinin yoğunluğuna bağlı olarak danışanlarına 24 saat içerisinde geri dönüş sağlar.
    - uzmanlarımız günde yaklaşık 50'ye yakın özgeçmiş değerlendirir. her bir özgeçmiş değerlendirmesi büyük titizlikle yapılır ve yaklaşık yarım saat sürer. imla konusunda çok hassas olsak da, yoğunluğu göz önünde bulundurarak, uzmanlarımızın geri dönüşlerindeki oluşabilecek imla hatalarından kaynaklı özür dileriz.
    - acropolis uzmanlarının birçoğunun dili, birçok aday tarafından "sivri" olarak nitelendirilir. tamamen adayı motive etme amaçlı kullanılan bu dili maruz görmenizi umarız.
    - acropolis'in e-posta adresine gelen cv'ler zaman zaman farklı uzmanlarca değerlendirilir. dolayısı ile, her uzmanın kendi subjektif görüşü bazı değişkenlikler gösterebilir.
    - acropolis, 24 saat içerisinde geri döndüğü danışanlarının özgeçmişlerini e-posta hesaplarından siler ve üçüncü kişilerle asla paylaşmaz. bu nedenle, aynı adayın ileriki zamanlarda tekrar danışmak istemesi halinde, özgeçmişini tekrar göndermesi gerekir.
    - acropolis'in misyonu, insan kaynağının niteliğini arttırmaktır. bu nedenle uzmanlarımız bilgi, deneyim ve en önemlisi zamanlarını gönüllü olarak ortaya koyarlar. acropolis olarak adaylardan beklentimiz, her danışma başına acropolis'in facebook ve twitter sayfalarını kendi zaman akışlarında paylaşmaları ve ihtiyacı olan başka adayların bizlere ulaşmalarını sağlamalarıdır.

    şu adreslerden ulaşılabiliyor:

    facebook
    twitter
  • hala ücretsiz cv danışmanlık hizmeti veriyorlar mı diye merak ettiğim güzel oluşumdur.

    bilen varsa yeşillendirebilir mi, olmayan bir kariyer söz konusu da.
  • atina'da ünlü mimari eserlerin bulunduğu tarihi alanın ismi. yanni'nin en ünlü konserlerinden birine de ev sahipliği yapmış olan antik hisar.
    (bkz: yanni)
  • kavalalı mehmet ali paşa mora isynlarını bastırmak için 63 savaş gemisi, 16 bin kişilik ordusu ile sefere çıkar. yolda püskürmeye maruz kalır. hadi yolumun üstündeyken giritteki isyanı da bastırayım der. ve bastırır önderlerini istanbula asmak için yollar. hadi devam edelim diyerek moraya yollanır.
    3 taraftaki isyanı bastırır ve yunan bağımsızlığının simgesi olan akropol işgal edilmiştir. binlerce yunanlı da mısır da köle olur.
hesabın var mı? giriş yap