• işini geri isteyen bir öğretmen, bugün '' işimi,ekmeğimi,öğrencilerimi geri istiyorum'' yazılı bir kağıt açarken okulunun ve öğrencilerinin önünde gözaltına alınmıştır. umarım bir gün işine ve öğrencilerine geri döner.
  • bir halka direnişi öğreten öğretmenlerimizden yalnızca bir tanesi. nuriye gülmen ve semih özakça ile birlikte akp'nin fetö soruşturmasını mazeret ederek oluşturduğu sıkıyönetimvari ohal'in kararnamelerinden biriyle açığa alınan öğretmenimiz bir nesle "teslim olmayacağız" demeyi öğretiyor.

    halkın büyük bir kısmı yapılan bu darbevari ohal kararnamelerine karşı "öğrenilmiş çaresizlik" içindeyken öğretmenlerimiz direnişin en güzel örneğini sergiliyor.
  • direnişini anlatıyor.
  • bugün gözaltı sırasında kalbi sıkışan direnişçi öğretmen.

    (bkz: 18 mayıs 2017 konur sokak polis müdahalesi)
  • sekiz saat önce aşağıdaki açıklamayı yapmış güzel insandır;

    "yorgun ve uykulu
    11 kişi gözaltında idik. esra özkan özakça,sultan özakça,veli saçılık,mehmet dersulu,oktay ince, ilhan,pinar,celil,meral gökoğlu,tahsin hoca ve alandan bir abi. hastaneden serbest bırakılacaktık. ama savcının sabaha kadar tutası tutmuş.4 gün gözaltı olabilir dedi polisler. "savcıya söyleyin. sadece sokakta oturduğumuz için bizi gözaltında tutacaksa ilaçlarımı da suyu şekeri de almayacağım yine" dedim. nezarette bekletildik. gece 24'te geldiler. uyuyordum. "acun hanım sizi hastaneye götüreceğiz" dediler." hastaneye gitmem" dedim. 15 dakika sonra "seni serbest bırakıyoruz savcı talimatıyla" dediler. şu an itibarıyla evdeyim. arkadaşlar içeride. sabah bırakılacaklarını söylediler.
    sabah 10.00'da semih ve nuriye savcılığa çıkacaklar. adliye önünde olacağız saat 09.00 dan itibaren. herkesi adliye önüne bekliyoruz.
    işini ekmeğini isteyen insanları silahlı güçleriyle tehdit ederek gözaltına alan ve insan haklarını hiçe sayan bu iktidar zihniyetini,polisinden savcısına, cumhurbaşkanından başbakanına kadar lanetliyorum. #bizkazanacağızbizkazanacağız"

    link

    bkz. 22 mayıs 2017 açlık grevi baskını
    bkz. 22 mayıs 2017 konur sokak olayları
  • bugünkü duruşmada, "nuriye gülmen mahkemeden kaçırılmak için numune'ye götürüldü. nuriye duruşmaya getirilmeden, savunmasını yapmadan ben yapmayacağım." diyen onurlu emekçidir.

    #nuriyevesemihederhalözgürlük
  • 17 kasım'daki duruşmada, savcı mütalaasında tahliyesini isteyince acun, "benim nuriye'den tek farkım açlık grevinde olmamamdır. bu kararla direniş bölünmek isteniyor. buna izin vermeyeceğiz. nuriye seni çok seviyorum, dünyada en fazla saygı duyduğum kadın sensin."* demiştir.

    *aklımda kaldığı kadarıyla
  • sırbistan ve karadağ ayrıldıktan sonra futbolda pek varlık gösteremeyen karadağ ülkesini acunn medya ekibi bünyesine kattı. yeni ülkenin ilk başkanı da beklenildiği üzere acun ılıcalı oldu.
hesabın var mı? giriş yap