• gel-git mevsiminde, adanizin en azindan uzerine bina insa edeceginiz kisminin sular altinda kalmiyor olmasina dikkat etmek gerekir.

    ayrica, bulundugu bolge eger deprem kusaginda ise, adaniz, bir sabah uyandiginizda bir dag zirvesi yada denizlerin altinda kayip olan uygarliklar listesine eklenen bir baslik haline gelebilir.

    cevredeki yerlesimlerde yasayan insanlarin yemek tercihlerini ogrenmenizde sagliginiz acisindan fayda olabilir. sizi yemeye kalkabilecekleri gibi, kapinizi calan sevimli bir veledin verecegi yemek sizi tarifsiz acilar icerisinde bir sure gecirmek zorunda birakabilir.

    korsanlar hala daha var ve pirates of the caribbean filmindeki johnny depp e hic benzememekle birlikte son derece sevimsizler. dikkatli olmak gerekebilir.

    tatli su kaynagi olan bir adada bulunmanizda fayda olabilir. yoksa vucudunuzun evrim gecirip su ihtiyacini tuzlu sudan karsilamaya baslamasi sizin icin sancili gececektir.

    not: hayir sivi ihtiyacinizi kola ile karsilayamazsiniz.

    uzerine yerleseceginiz adaya bir de 3m migros acmayi dusunmuyorsaniz, ya yakin yerlesimler arasinda gidip gelmenizi saglayacak bir tekne -ve dolayisi ile en azindan bir dalga kiran ve rihtim fasilitesi- almanizda fayda var. yok eger ben kendim yetistirecem derseniz, kumluk arazide cok genis bir yelpazede bitki yetismemektedir. yetisenlerden gida olarak pek bi hayir gelmeyebilir.

    yerel hava durumunu takip etmenizde fayda bulunmaktadir. aksi takdirde, cennetten bir kose olan adanizda 358 gun boyunca evden cikmadan yasamak zorunda kalabilirsiniz.
  • dört tarafı denizle çevrili mi? bakılacak.....
  • mümkünse ıssız olmasın. bir de anketlerle uğraşmayın yani..
  • bu hususların en önemlilerinden biri kazıklanıp yarımada almamaktır. almadan önce bir tur dolanın etrafında. özellikle de "sana yarı fiyatına veriyorum abi" diyen emlakçılardan uzak durun.
  • üzerinde tek bir palmiye olan ve etrafında köpekbalıkları dolaşan küçücük bir ada bulursanız kaçırmayın, telif hakkından malı götürürsünüz.
  • adanızın mümkünse anlamlı bir şekli olsun(örenğin playboy tavşanı),diğer ada sahipleri arasında acayip havanız olur.
  • şahin k'nın üzerinde film çekmediğinden emin olmak gerekir. zira hiç bir tsunami cenabet bir adayı temizleyemez.
    (bkz: sahil mpg)
  • milliyeti uyrugu belirsiz ortalik adalarindan olmamasi gerekir..kardak daki keciler gibi gelen gecen sağmasin sonra.
  • bonus card veya axess'le falan alınmamalıdır. iyi para puan verse de taksitleri ödemek kanırtabilir.
  • su sorununu halledebilecek kadar karaya yakin olmasi!
hesabın var mı? giriş yap