• müşterilerine yanıltıcı bilgi vererek daire satan emlak bürosudur.

    bir yıl önce ada gayrimenkul üzerinden idealtepe sahilde bir çatı dubleksi satın aldım. daireye daha bakarken bile bizimle ilgilenen e. bey'e "bakın benim kedilerim var, apartmanda sorun olmasını istemiyorum, lütfen bana bina yönetim planını alın" dedim, bana "kedi beslemek yasak değil, bahçe katında oturanın da kedisi var" dedi. daireyi almaya niyet edince e. bey'den yine yönetim planını istedim (o sırada sade vatandaş olarak planı kendim alabileceğimi bilmiyordum). kedi besleme konusunda bir engel varsa başka seçeneklerim de olduğunu özellikle belirttim ama planı yine almadı ve bana bu konuda bir engel olmadığı konusunda son bir güvence daha verdi. daireyi inceleme sürecinde daire sahibine ve annesine de e. bey'in yanında üç kez kedilerim olduğunu söyledim, hiç itiraz etmediler. daireyi satın aldık.

    aradan bir yıl geçti geçmedi, daireyi bize satan toprak sahibi bana kedim için tahliye davası açıyor. "ben size üç kez söyledim kedilerim olduğunu" dediğimde "ben hiç hatırlamıyorum söylediğinizi, bir kez tapu dairesinde söylediniz ama işi bozmak istemedim" dedi. "e. bey'den de yönetim planını istedim, planı almadı ama kedi konusunda güvence verdi" dedim, "e. bey kedinin yasak olduğunu başından beri biliyordu, ben daha önce onun bulduğu bir kiracıyı bu yüzden reddetmiştim" dedi ve ben türk usulü iş ahlaksızlığının dibini görmüş oldum.

    şimdi daha bir yıl önce taşınıp içini döşediğimiz evi yeniden satışa çıkarmaya hazırlanıyoruz. tabii "kedi için bu kadar zahmete değmez" diyen güruh yine özelden üşüşecek, buradan söyleyeyim boşuna mesaj göndermeyin.

    kısacası, ada gayrimenkul ile iş yaparken kendinizi mutlaka güvenceye alın. aksi halde benim gibi ödediğiniz komisyonu haram etmekten başka bir şey gelmez elinizden.
  • dün kendilerinden bir daire gördüm, şu entry i gördükten sonra satın almayı düşünmüyorum .
hesabın var mı? giriş yap