• son zamanlarda yakın çevremizden duyduğumuz içlerinden bir tanesini tanıdığım, istanbul anadolu, antalya adliyelerinden birer zabıt katibi ve çemişgezek adliyesinden bir mübaşirin bir kaç gün arayla intihar etmesi olayları.

    geçim sıkıntıları ise en büyük sebebi; memura(en azından adalet bakanlığında) ne su verilir ne çay ne yemek, tamamen kendi maaşından karşılar memur bunları dahi, yüksek kademeli personele özel araç, koruma ve lojman hakkı verilirken, son 10-15 yılda maaş farkı 5-10 kat arası düşüğüne çekilen memur ise 2005 sonrası maaş oynamaları neticesinde 2017'ye kadar mesai ücretleri, nöbet ücreti, döner sermaye gibi gelir kalemleri de kaldırılarak daha kötü yaşam standartı içine itilmekteler.

    antalya adliyesinde yaşanan olay çevreden farkedildiğinden bir kaç haber sitesine çıkmış ise de; chp'nin 2015'te vermiş olduğu "adliye bakanlığı çalışanlarının çalışma koşulları ve maaş statülerinin düzenlenmesi" konulu yönerge reddedilmiş olup halen bu haberler adliyelerin kendi sitesinde de yer bulamamakta ve yukarıdan bu konu hakkında hiç bir açıklama/müdahale yapılmamaktadır. aşağıya bildiğim kadarını paylaşıyorum; yorumu sizlerin takdirine bırakıyorum.

    (bkz: fatih ersoy)-istanbul bölge adliye mahkemesi(bam)-zabıt katibi-istanbul anadolu adliyesi-eski bilgi işlem personeli;

    evli ve iki çocuk babasıydı, 8-10 senelik personel son zamanlarda yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle bir çok kere tayin istemesine rağmen ve sicili buna yetmesine rağmen başta tayinine izin verilmeyip daha sonra kadrosunun bam'a geçirilmiş olması sebebiyle reddedilmiş ve artık parasal zorluğun getirdiği baskıya dayanamayan personel eşinin ve çocuklarının başka şehirde olduğu gün, geçen hafta evinde kendini asıyor.

    paylaşım 1
    paylaşım devamı
    paylaşım 2

    (bkz: cevahir toker)-antalya bölge adliye mahkemesi(bam)- eski muratpaşa adliyesi- zabıt katibi;

    hakkında ki haber

    --- spoiler ---

    olay dün saat 10.00 sıralarında muratpaşa ilçesinde bulunan antalya bölge adliye mahkemesi binasında meydana geldi. dha'nın haberine göre; 4'üncü hukuk dairesi'nde katip cevahir toker, 7'nci katta bulunan pencereden kendini boşluğa bıraktı. beton zemine çakılan toker, ağır yaralandı. adliye çalışanları, durumu 112 acil sağlık ekipleri ve polise bildirdi. sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri, toker'in hayatını kaybettiği belirledi.
    --- spoiler ---

    (bkz: süleyman aydın) - çemişgezek adliyesi - mübaşir;

    bugün mesaiye geldikten sonra arşivde kendini aşıyor.
    paylaşım 3

    hakkında ki haber

    --- spoiler ---

    çemişgezek ilçesi adliyesi mübaşiri süleyman aydın, arşiv bölümünde intihar etti.
    olay, ilçe hükümet konağı içinde bulunan adliyenin arşiv bölümünde meydana geldi. edinilen bilgiye göre, 43 yaşındaki mübaşir süleyman aydın, sabah mesaiye geldikten sonra arşiv bölümüne girerek kendini iple kalorifer borusuna astı. aydın'ın asılı olduğunu gören mesai arkadaşları hemen ipi keserek kurtarmak istedi. ancak aydın'ın hayatını kaybettiği belirlendi.
    aydın'ın cenazesi ambulansla ilçe devlet hastanesi morguna kaldırdı.
    olay yerinde savcı ve polis inceleme yaptı.
    --- spoiler ---
  • her geçen gün ülkemde insanların ağır çalışma şartları, ehil olmayan amirleri, görgüsüz patronları, mobbing sebebi ile umutsuzluğa sürüklendiği gerçeğini günyüzüne çıkarmış olaylar zincirleridir.

    hukuk sektöründe ( artık bir sektör) çalışan ve sözlük aracılığı ile tanıştığım iyi bir insanın instagram hikayesinde görmüştüm. artık deniz bitti. biz çalışanlar daha insani şartlar altında çalışmayı hak ediyoruz. biz köle değiliz. biz duygular taşıyan birer bireyiz. hayatımızda inişler ve çıkışlar olacaktır. son 15 yılda artan emekçi mutsuzluğu gösterdi ki; bir devrim şarttır. fakat bu devrimi lütfen menfi algılamayın. insanca yaşamak için, alınterimizin karşılığı için, insanların insani bir şekilde yaşaması ve zengin, fakir, yandaş, paydaş, muhalif demen fırsat eşitliğinden yararlanması için bir devrim şart. komunizm gelmesin tamam ama pastanın en büyük payını ülkemin imkanlardan mahrum kalmış ezilen çoğunluğu yesin.
  • cam filmi yasaklanınca feveran eden yurdum insanının umurunda olmayacak kayıplar.

    türkiye, kendinden olmayanın acısını duymayan ve bu nedenle artık bir millet olarak tanımlanamayacak yığınların birbirini yiyerek büyümeye çalıştığı koca bir hapishaneye dönüşüyor.
  • bu başlığa sansürlemek veya bu cinayetleri duyuranları cezalandırmak yeni birileri kendini öldürsün anlamı taşır.
hesabın var mı? giriş yap