• ata demirer'in stand-up showundan bir replik. bir toyota reklamı üzerine kuruluydu espri. reklamda iki genç arabalarıyla seyrederken yolun ilerisinde karşılarına dumanlar tüten toyota marka arabasının yanına tüm seksapeliyle dikilmiş el hareketleriyle yardım isteyen mini etekli bir yavru çıkar, tam yardım için duracakken sağ koltukta oturan genç "hayır yürü bu bir tuzak bir toyota asla yolda kalmaz" filan gibi bir şey söyler ve basar giderler. mini etekli yavru da eliyle yüzünü sıyırıp maskesini çıkarır ve aslında iğrenç kılıklı pis bi herif olduğu ortaya çıkar. reklam üç aşağı beş yukarı böyle bir şeydi.

    showdaki bahsi ise yine üç aşağı beş yukarı şu şekildeydi;
    kahvede filanca abisiyle reklamı izlemekteler. reklamın sonunda yüzünü sıyırıp iğrenç kılıklı pis bi herif olduğu ortaya çıkan mini etekli yavru için filanca abi der ki, "adam madam kayarım ben buna". ata demirer de "aman abi ne yaptın bak ne pis bi herif ığğğ" filan demesi üstüne, "o bacaklar sende olsun sana da kayarım" der.

    herhalde yaklaşık iki sene önce sonuna kadar sabredip izlediğim gösterinin dvd sinde hoşuma gidip güldüğüm yegane esprilerden biriydi.

    kalıbı olduğu gibi halen kullanmaktayım. örneğin,

    terminator the sarah connor chronicles seyrederken robot kıza hitaben "robot mobot kayarım ben buna"

    lost seyrederken buruş buruş ellerinden tahmin ettiğim yaşı muhtemelen 40ın üzerinde olan juliet'e hitaben "yaşlı maşlı kayarım ben buna" gibi. örnekler çoğaltılabilir.
  • devamında gelen, " o bacaklar sende olsun, sana da kayarım" repliğindeki "işime karışırsan, arkadaş markadaş dinlemem seni de skerim" vurgusu esprinin selameti açıcından hayati önem taşımaktadır.
  • surdan izlenebilecek gosteride gecen soz.
  • 22 ağustos 2011 tarihinden sonra kullanımı sıklaşabilecek cümledir.
  • (bkz: andrej pejic)
hesabın var mı? giriş yap