• daşşakları 10 kilo olan bir marvel herosu. bu adam öyle bir adamdır ki tüm avengersı toplayıp tek hamlede ağlatır. galaktus kendisinden gold one olarak bahsetmiştir. hani silver surfer diye bir hayvan var ya, işte onun gold olanı.

    yetmediyse;

    living tribunal, eternity gibi avengersın aklının almayacağı galaktik entitylerle görüşebilmektedir. hatta onları toplantıya çağırabilmektedir.

    kendisinin kozasını guardians of the galaxyde gördük, çok sevindik. bi gelsin de siksin ortamı.

    --- spoiler ---

    ilerde infinity gauntleti thanostan kapacak, god olacaktır. bir seride kendisinden ayrıştırdığı kötülükle, diğer seride iyilikle savaşacaktır tüm evren.

    --- spoiler ---
  • maalesef kendisine ayrı bir film çekilmeyeceğini düşündüğüm muhtemelen sadece şu konular altında göreceğimiz marvel karakteri:

    (bkz: infinity gems)

    (bkz: the infinity gauntlet)

    (bkz: the infinity watch)

    (bkz: infinity crusade)

    (bkz: infinity war)
  • --- guardians of the galaxy vol 2 spoiler ---

    bu filmin end credits sahnelerinin birinde ismi söylenerek mcu'ya girişi kesinleşti. avengers infinity war filminin son sahnelerinde görmeyi umuyorum.

    --- spoiler ---
  • güçlü ve gizemli bir marvel karakteridir.
    beehive adlı bilimsel ama kötü niyetli bir grup tarafından yaratılan ilk canlı olduğundan bahsedilir. beehive'ı oluşturan bilim adamları, bir koza (yumurta?) içinde yarattıkları varlığın kendilerinden çok çok daha üstün olduğunu bilmiyorlardı. o sıralarda him adını verdikleri bu yaratık, yaratıcılarının kötü emellerini fark etti ve onlara boyun eğmeyerek isyan etti. bilim adamları yaptıkları yanlışın farkına vardıklarında artık çok geçti; him yenilemezdi.
    iplerinden boşanan him, maceralara atılmak için dünyayı terk etti ve uzayda yıllarca dolaştı. daha sonra evine döndü ve high evolutionary ile karşılaştı. high evolutionary him'e adam (adem, yani ilk insan) warlock adını verdi. onu kendi hizmetine aldı. yaşaması için bir amaç verdi.
    high evolutionary ruh taşına sahipti. ayrıca karşı dünya adlı, dünyanın tıpatıp aynısı olan bir gezegen yaratmıştı. adam warlock bu gezegenin koruyuculuğunu üstlendi. bu görev için ruh taşı kendisine verildi. burada uzunca bir süre man-beast ile savaştı. man-beast'i alt ettikten sonra ruh taşıyla beraber tekrar yıldızlar arası maceralara atıldı.
    bu süreçte evrensel gerçeklik kilisesi (universal church of truth)ve bu kilisenin kurucusu kötücül magus ile karşılaştı. magus, adam warlock'un gelecekteki kötüye dönüşmüş haliydi. gamora ve pip the troll ile birlikte takım oldular ve magus'la savaştılar. çok kritik bir anda thanos'un yardımını alan adam warlock ölümden kıl payı kurtuldu.
    fakat thanos tüm evreni ele geçirmek istiyordu. bu uğurda sonsuzluk taşlarını (infinity gems) toplamaya başladı. bunu engellemek için the avengers, spider-man, the thing ve captain america güç birleştirerek thanos'la savaştılar. bu savaşta adam warlock öldü fakat ruh taşının yardımıyla ruhu kurtuldu. gamora ve pip ile birlikte cennetvari ruh dünyasında yaşamaya başladı.
    warlock cennet hayatı sürerken thanos sonsuzluk taşlarını topladı ve sonsuzluk eldivenini (infinity gauntlet) oluşturdu. adam warlock tehlikenin farkına vardı. ruh taşının yardımıyla kendisi, gamora ve pip için yeni bedenler bulup yaşayanlar dünyasına döndü.
    sonsuzluk eldivenini takarak bir tanrı haline gelen thanos karşısında, evrenin en güçlü kahramanları tekrar birlik oldu. yenilen thanos'un eldivenini adam warlock aldı ve tanrı olma yükünü omuzlarına aldı.
    daha iyi bir tanrı olabilmek için adam warlock'un zihni, iyilik ve kötülüğü dışladı. warlock'un kötülüğü magus, iyiliği ise goddess adıyla cisimleşti.
    artık bir tanrı olan adam warlock astral varlıklardan oluşan bir jürinin önüne çıktı. bu konsey onun tanrılığa uygun olmadığı hükmüne vardı.
    daha sonraki maceralarında magus ve goddess'i teker teker defetti.

    edit: düşük cümleler, anlam bozuklukları.
  • sen de ne adam warlock aşığı herifmişsin öve öve bitiremedin diyeceksiniz ama;

    --- marvel the end spoiler ---

    evren yok oluyor(evet evren); uzay zaman diye bir şey kalmıyor. sadece hiçlik var. ama bu herif portal açıp yok eden kişinin* yanına gelip onu evreni yok etmemesi, her şeyi eski haline döndürmesi için ikna ediyor.

    asdfgşlşkjhgfdfsdfyguhıopersıdfhyughbnjkmlöşgkljh dgs

    nası bir adam lan bu?

    --- marvel the end spoiler ---
  • avengers endgamede görüneceği söylenen zat-ı muhterem...
  • marvel sinema evreni tarafından dışlanmış gariban, kıymeti bilinmeyen karakter. infinity (gauntlet, war, crusade vs.) çizgi romanlarını okuduğum zamanlarda ne zaman sayfalarda karşıma çıksa içimi hep bir huzur kaplardı. kararlı duruşu, karizmatik görünüşü, iş bitirici özelliği ve ruh taşıyla olan macerası (bu taş da maalesef çok arka plana atıldı sinema evreninde) harika şeylerdi benim için.

    çizgi romanları okuyanlar bilir, jim starlin'in yazdığı infinity hikayeleri genellikle adam warlock vs. thanos şeklinde ilerler. hatta adam warlock'ın saf kötü tarafı magus ve saf iyi tarafı goddess'a karşı büyük mücadeleler verilir (gerek thanos, gerekse avengers tarafından). açıkçası goddess'a karşı verilen mücadeleyi anlatan infinity crusade macerası bana saçma gelmişti, çünkü goddess saf bir iyi olması gerekiyordu ama değildi. hikayenin arch-villain'ı olunca iyi bir karakter olamamıştı haliyle *. fakat diğer hikayelerde adam'ın günü kurtarması daima epik oldu.

    adam warlock iyi bir senaryoyla, yetenekli bir oyuncuyla beyaz perdede çok keyif verici bir şekilde işlenebilirdi. hatta işlenecek gibi oldu, guardians of the galaxy end credits'de kozalağını görmüş olduk. yine de tercihlerini captain marvel'dan yana kullandılar.

    marvel geçen sene infinity war filmine paralel olarak infinity countdown ve sonrasında infinity wars maceralarını yayınladı. zaten filmin gölgesinde kalan bu hikayelerde adam warlock da eciş bücüş bir çizimle ve dikkate alınmayacak bir olay döngüsüyle çizgi romanlara geri döndü. bana göre eski epikliğinden en ufak bir eser bile yok yeni sayılarında, o yüzden bahsetmeye bile gerek duymuyorum.
  • her çizgi romanda olan süper kahraman.

    kendisini ne çizgi filmlerde ne filmlerde gördüm. neden koymadılar acaba?
  • marvel'in en taşaklı kahramanıdır, ekşiye gelmiş deyyola, hayırlı olsun, yeşillendirin, sorularınızı özelden alayım diyor.
  • guardians of the galaxy vol. 3 filminde will poulter tarafından canlandırılacak çizgi roman karakteri. bu aktör benim kafamda hep o eski çocuk oyuncu rolleriyle** var olduğu için böyle bir karakterle bağdaştırmadım pek. ama bir taraftan da neden olmasın diye düşünüyorum.

    bu cast seçimiyle gördük ki mcu oyuncu kadroları her geçen gün gençleşiyor (will poulter '93 doğumlu) ama öyle de olmak zorunda. birbiriyle bağlantılı on filmde oynayacak, gerekirse dizilerde yer alacak bir karakteri ne kadar genç bir oyuncuyla tanıtırlarsa o kadar işlerine gelir.
hesabın var mı? giriş yap