• bu mekan acemiliğini cehennemin dibinde yapmış olan uzun dönem erlerin burası cennet dedikleri yerdir, aşırı temizdir ve en güzel acemiliğin yapılacağı yerdir.
  • gercekten de kisa donem askerligin cok rahat, temiz, vs. yapilabilecegi bu alayda 40 kisilik 299. kisa donemler icinde 2 yazar ve 1 adet de caylak vardi. lakin su an bahsedilen caylagin da yazar olmasi sebebiyle* 299. kisa donemler sabah yoklamasina 37 er 3 suser olarak cikmaktadir.
  • ağustos döneminde gelenler için acemiliğin bitmesiyle havalar serinler, güneşin anlında o kadar yürüyüşü, mekanik nişancılık eğitimini, tören provalarını yaptıktan sonra, serin serin esen rüzgar insana mutluluk verir.
  • 12 eylulden itibaren kisa donem koguslari, yapilan dagitim sonucu (40 kisa donem 299 dan 33u ilcelere dagitilmistir) bir sessizlige bir huzune bogulan yerdir. compumasterin da beklenmedik bir sekilde aramizdan ayrilip ceyhana gitmesi bendenizi daha bir huzunlendirmis, suskunlastirmistir*.keyno ise badisinin gitmesiyle agir depresyona girmis, kogus ykamaktan baska bir sey dusunmemektedir.

    takiben 297. kisa donemlerin de safagi tuketip, kogusu terketmesi kogusu cok cok daha sessizlestirmis, cit cikmayan bir hale getirmistir. konusacak insan bulamamak da cabasidir. zor sikintili gunler bu 7 kisiyi beklemektedir. tek umudumuz ise 12 aralikta gelecek olan 301. kisa donemlerdir.
  • süper askerlik ortamının olduğu yer, aşırı temiz, düzenli bir birliktir. acemi birliği dağılınca ağlayanların olduğu bile görülebilir, e kardeşim askerlik bu kadar mı güzel geçer dedirten yerdir her ne kadar askerliğin güzelliği diye bir şey mümkün olmasa da..
  • karargah koğuşlarının inanılmaz temiz olduğu, içeri ilk giren yeni yetme askerlerde görülen ilk tepkinin "hassiktir klima bile var lan" olduğu kışla.
  • tarlasını dün diğer 329.kısa dönem arkadaşlarla birlikte otlarından arındırmak için çabaladığım yerdir. buna adana il jandarma komutanlığında mıntıka, sivil hayatta amelelik diyorlar.

    bu arada sözlük doğru konuşuyor, burada acemilik oldukça teğet geçmekte...
  • >üsteğmen celil yüzyıl'ın komutasındaki 61 kişilik 333. dönem kısa dönem 'vatan evlatları'nın teslim olup, yemin ettikleri ve şu satırların yazıldığı sıralarda dağıtımlarını bekledikleri askerliğe dair anlatılanların birçoğunun tekzip edildiği alaydır.
    2. takım komutanı astsubay mehmet bostancı'nın bu vatan evlatlarının birçok hayır duasını aldığı mekandır.
    en kötü yanı kışlayı çevreleyen okaliptüs ağaçlarının her mevsim dökülen yaprakları ile zorlaşan mıntıka temizliğidir.

    to be continued...
  • 335 olarak gidip, ağustos döneminde 50 küsür derecede yersen yazlık kamufajlarla anamın ağladığı yerdir. aralık dönemi için cennet olmasına rağmen yaz dönemleri için gayet zordur. ilk 15 günde 15 fire veren 335. dönem askerlerin bir çoğu hastanelik olmuştur eğitimler sırasında.

    eski nizamiye yolu mıntıkası ise yaprak dökmenin yanı sıra kabuk da döken ağaçlar yüzünden işkence olmaktadır, buralara düşerseniz gönüllü olarak kamelya mıntıkasına girin takımınızla birlikte.

    15 eylül günü dağıtımlar başlayacak yeniden sessizliğe gömülecektir.

    edit: bu arada eğitimler ağır değil oldukça hafif günde 2 saat bilemedin 3 saat yorucu eğitim yapıyoruz ama bu sıcakta otururken bile terliyorsun bırak koşturmayı..
  • aşırı sıcaklar yüzünden 329. kısa dönem askerlerin isilik olduğu alay.
hesabın var mı? giriş yap