• dediklerine göre sadece ahmet kaya değil,
    engelbert - how ı love you ı love you
    vincenzo crimaco - l'onore e il rispetto
    mariah carey - my all
    herb albert - felicia
    the tijuana brass - going places
    train - 50 ways to say goodbye
    şarkılarının da melodilerine benzediği söylenen şarkı. (ben demedim, youtube'daki elemanlar söyledi.)

    adorno'nun söylediği serialismi nasıl yaşadığımız ortada. melodiler aynı, üzerine sözler yazılıyor. yaratıcılık bunun neresinde?
  • arastirilmasi gereken hadise. hele hele teoman'in coverini yaptigi versiyonunun aynisi olmus
  • mevzuyu ilk duyduğumda yoktur böyle bir şey demiştim ama, şarkıyı dinleyince acaba dedim. ciddi bi benzerlik var. ancak bunun adele ile bir ilişkisi olduğunu zannetmiyorum, muhtemelen şarkıyı düzenleyenin işidir varsa böyle bir şey.
  • allah aşkın'a twitterda hastag filan açın herkes bu iki şarkıyı paylaşsın. hep mi bizim türk şarkıcılar araklamalarla anılacak biraz da elin yabancı sanatçısı bizden almış diye topic olalım yav. n'oluuuuur. cidden önce şaka filan sandım ama bu cidden "acılara tutunmak" ya. ben mi çok geç haberdar oldum bundan yav?
  • ahmet kaya linç edilmeseydi "hele çalsın da güzel çalsın gözüm" diyecekti.
  • ahahahah amına godumun k*rtleri ho ho ho ho hoooooo
  • doğrusu için (bkz: ahmet kaya'nın ilhan irem'den şarkı araklaması)

    (bkz: yazık oldu yarınlara) -1973
    https://www.youtube.com/watch?v=gtnyvdimnvw

    (bkz: acılara tutunmak) -1985
    https://www.youtube.com/watch?v=mqbjoflfx6w

    bonus: ahmet kaya, bora ayanoğlu bestesi fabrika kızı'nı 1986 yılındaki şafak türküsü albümünde de izinsiz kullanarak bir başka skandala imza atmıştı. bora ayanoğlu'yla yapılan bir röportajdan:

    - ahmet kaya sizin yazdığınız bu şarkının altına imzasını koymuştu.
    'fabrika kızı'nı izin almadan, hem de söz yazarı ve bestecisi olarak kendini gösterdi. kasetinde potbori türü bir parça yapmış ve bu şarkıyı da okumuş. şarkımı söyleyip kasetine aldığı yetmiyormuş gibi bir de güfte ve bestecisi olarak kendisini göstermişti. tazminat davası açtım ve kazandım.

    bonus 2: (tarasbulba'nın hatırlatmasıyla) ara dinkjian bestesi picture'ı ahmet kaya şarkılarım dağlara albümünde ağladıkça adıyla söylemişti. ben ilk baskının (raks müzik) inlay'ine ulaşamadığımdan gözümle görmedim ama albüme müzik:anonim bilgisi girilmiş. daha sonraki (gam müzik) baskıda düzeltilmiş. ara dinkjian'la yapılan bir röportajdan kesit:

    ahmet kaya’nın eşi özür diledi

    “tahmin ediyorum ahmet kaya, o besteyi daha önce kaydettiğimi bilmiyordu. başka ülkelerden bir sürü insan bu şarkıyı sevdi ve kaydetti. muhtemelen onlardan birisinden işitmiş. çünkü ben eşi gülten kaya ile karşılaştım. eğildi ve özür dileyip elimi öpmeye çalıştı. lütfen deyip kendisine mani oldum. çünkü ağladıkça şarkısına albümde ‘anonim’ demişlerdi. ben gerçekten kaynağını anonim sandıklarını düşünüyorum. gülten kaya’ya, ‘eşinizi seviyor sayıyorduk.’ dedim. artık albümlerde o şarkıda ismim görünüyor.”
  • hep biz mi çalacağız biraz da onlar çalsın amk. ayrıca karının ahmet kaya'yı bir defa bile dinlediğini sanmıyorum.

    o değil de kimse bani bu karının 27 yaşında oluğuna inandıramaz. bildiğin 40 ve üzeri duruyor.

    edit : çalıntıymış ahahahhahaha. ulan şarkı benzemiyor bile.
hesabın var mı? giriş yap