• adını fransız araştırmacı jules dumont d'urville'in karısından almış olan penguen türüdür. doğal hayatı koruma vakfı(wwf), bu penguenciklerimizin nüfusunun, iklimsel ısınma yüzünden, %65 oranında azaldığını açıkladı maalesef... sadece adelie penguenleri değil hem; bir çok penguen tehlikede.
  • dişilerin yuva yapmak için ihtiyaç duyduğu taşlar uğruna erkeğe kur yaptığı penguen türüdür.
  • game of thrones'un antartika şubesi.

    eşcinsellik, tecavüz, madde (koko değil herhalde taş) karşılığı cinsel ilişki ve nekrofili gibi alışılmadık ve şaşırtıcı davranışların görüldüğü penguen türü.

    hovardalıkları, edepsizlikleri öyle çokmuş ki gözleyen amcam (robert scott) utanmış yazamamış. yazmış da basamamış.
    tabii her sır bir gün gün yüzüne çıkar

    işin komik taraflarından biri de bu naughty penguenlerin isim anası, onları keşfeden araştırmacı ju les dumont d'urville'nin karısı, adelie imiş.
    penguenlerin sapkınlıklarının farkına vardı da dırdırcı karısına inadından bu ismi verdi, bilemiyorum. ben güldüm.
    vere vere nekrofile mi adımı verdin bey diye çemkirirdim ben olsam. arada bi 90 yıl var ama günahını almayayım .
    zaten gerçekler kamuoyuna saçıldığında bu çiftin torununun torununun bile kılları kadayıf formuna geçmiştir tahminimce.
  • her ne kadar sapık olsalar da imparator pengueninden sonra en sevimli penguen türüdür.

    :((((
  • nekrofili, eşcinsellik ve çocuk istismarı yapan çetelere sahip olan bir penguen türü.

    yakın bir zamana kadar soylarının tükeneceği kadar az kaldığı düşünülse de, anktartika'nın en kuzeyindeki weddell denizi'ne bağlı bir takımadada 1,5 milyon adelie pengueninden oluşan yeni bir koloni bulunmuş.

    bbc
  • "bunlar arasında hiç de yabana atılmayacak biri de imparatorların* diğer penguenlerden çok daha içe dönük ve kapalı, vakur yaradılışlarıdır. (...) imparator yalıtılmış değil toplumsal bir kuştur ve üreme dönemlerinde karaya çıktığı zaman adelie* gibi koloniler halinde yaşar, ama bu koloniler adelie türlerinden çok daha küçük ve sessizdirler. bir imparator kolonisinin üyeleri arasındaki bağlar, toplumsal olmaktan çok kişiseldir. imparator bir bireycidir." ursula k. le guin - the compass rose

    (bkz: penguen/@ibisile)
  • eşleri öldükten sonra intihar ettikleri söylenir. eşcinsel ilişkiye de girerler ama bunun mantıklı açıklaması cinsel deneyimsizliktir. yani pratik eksiklikleri olduğu için yanılıp erkeklere hallenirler. yuva yapmak için gereken taşları sağa sola kur yapıp aldıkları da doğrudur. bu da bir nevi maymunlarda da görülen ticaret davranışıdır. elinde başka verecek bir şeyi olmayan dişi, kadınlığını verir. pek de masum değiller, değil mi?
  • oldukça delikanlı bir penguen türüdür
    https://www.youtube.com/watch?v=z7plugbsxlq
hesabın var mı? giriş yap