• 2021 avrupa artistik jimnastik şampiyonası'nda barfiks aletinde bronz madalya kazanan millî jimnastikçimiz. aslen mısırlı olup asıl adı abdelrahman elgamal olan ve 2017'den bu yana çalışmalarını ülkemizde sürdürüen 1999 doğumlu sporcu, geçtiğimiz yıldan itibaren türkiye adına mücadele ederken bu yıl da adını "adem asil" olarak değiştirmişti. şampiyonada ayrıca olimpiyat kotası alan adem; ferhat arıcan, ibrahim çolak, ahmet önder ve nazlı savranbaşı'dan sonra 2020 tokyo olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden 5. jimnastikçimiz olmayı başardı.

    bronz madalya performansı

    şampiyonada genel tasnifte de yarışan adem, elemeleri 4. sırada bitirdikten sonra finalde kulplu beygir serisinde sakatlanmış ve yarışmaya devam edememişti. mersin'deki 2020 avrupa artistik jimnastik şampiyonası'nda takım genel tasnifte gümüş madalya alan ekibimizde de yer alan adem; orada da takım yarışması öncesi ısınma seansında ayak bileğinden sakatlanmış ve bu nedenle yarışma hakkı kazandığı yer hareketleri ve atlama masası finallerinden çekilmek zorunda kalırken büyük bir özveriyle mücadele ettiği halka ve barfiks finallerinde ise 4. olarak şampiyonayı talihsiz bir şekilde bireysel madalya alamadan tamamlamıştı.
  • tokyo olimpiyatlarında mükemmel başarılar elde etmiştir. konuşun bu kişileri.
  • türkiye vatandaşı yapılıp 2020 tokyo olimpiyatları’nda yarıştırılan mısırlı ‘devşirme’ jimnastikçi abdelrahman elgamal’e/abdelrahman magdy el gamal’e verilen “yeni” isim.

    ahmet önder’in sakatlık bahanesiyle yarıda bıraktığı dünkü 2020 tokyo olimpiyatları erkekler artistik bireysel (yer aleti, kulplu beygir, halka, atlama masası, paralel bar ve barfiks disiplinlerinden oluşan) tüm branşlar yarışmasında türkiye adına katılan mısırlı ’devşirme’ jimnastikçi abdelrahman elgamal, toplamda 82.499 puanla 24 sporcu arasında 15. oldu. birinci olan japon sporcu daiki hashimoto ise altı aletin toplamında 88.465 puan almıştı.

    mısırlı jimnastikçi, 2 ağustos’ta yapılacak alet finallerinde, atlama masasında büyük ihtimalle madalya kazanacak ve bu da türkiye’nin bu olimpiyatlardaki ilk altın madalyası olabilir.
  • birazdan atlama masasında madalya alamazsa çok şaşırırım; altın sürpriz olmaz.
  • atlayış öncesi eline tükürerek talihsiz bir hareket yapmıştır.
  • ilk atlayışıyla sporcular arasındaki en yüksek puanı almış olsa da ikinci atlayışıyla aldığı düşük puanla madalyayı kaçırmış sporcumuz.

    adem rakiplere kıyasla iki zor atlayış yaptı. bilmediğimden soruyorum. ilk atlayışla 15 küsür puan almışken ikinci atlayışı daha garanti bir figürle yapamaz mıydık? belki de burada stratejik bir hatamız oldu.
  • harika bir ilk atlayış yaptıktan sonra, ki o atlayışta aldığı puanı geçebilen olmadı, talihsiz bir ikinci atlayış sonrası madalya şansını yitirmiş sporcumuz. çok yazık oldu.
  • altın madalya çok yakında ama sağlık olsun.
  • tokyo 2021 olimpiyatlarında çok büyük talihsizlik yaşamıştır. ilk atlayışlarda kimse 15 puanın üzerine çıkamamışken kendisi 15.266 puan aldı ama ikinci atlayışında elini yere koyduğu için ceza puanı aldı ve 13.633 puan alarak 6. sırada kaldı. eğer elini yere koymamayı başarabilseydi ceza puanı almayacaktı ve altın madalyanın sahibi olacaktı. çok yazık oldu gerçekten.
  • 2020 tokyo olimpiyatlarında finalde en iyi puanlı atlayışı yaptıktan sonra, çok çok büyük bir talihsizlikle 2. atlayışında hata yapan sporcu.
    bir sonraki olimpiyatlarda ülkemize mutlaka madalya getireceğine inanıyoruz genç adam.
hesabın var mı? giriş yap